folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Ev Arkadaşımın Downloadlarına Karşı Birşey Yapmam Lazım!!

Ev Arkadaşımın Downloadlarına Karşı Birşey Yapmam Lazım!!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByTechno
    ByTechno's avatar
    Erkek

Dengbej bunu yazdı:
    -----------------------------

Airties modemlerin çoğunda QoS özelliği vardır hacı.

QoS ne işe yarar dersen tamda senin istediğin işi yapar, yani ağdaki kullanıcılara yüzde olarak kullanım limiti verir 

Minimum ve Maximum sıırı vardır tavsiye olarak min=%20 max=%50 yap

Eğer MAC adresini biliyorsan MAC ten bilmiyorsanda IP aralığından bi özellik tanımla ve QoS u etkinleştir iş bitmiştir

Ama modem fabrika ayarlarına alınınca yeiden yapman gerekit bu yüzden ayaraları kaydet de verdiği dosyayıda sağlam bi yere kaydet her seferinde aynı şeyleriyapmak zorunda kalmazsın..... 

hacı modeme girdimde bulamadım bi türlü QoS ayarlarını ya?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek

Hocam o evde olmadığı dönemlerde port aç kapat. Netstat, ultra snif, essential tools falan gibi programlarla ağı dinle belki kullandığı program başka bir porta yönlendirmiştir kendini. Bak oradan girdilere çıktılara. Yakaladınmı ilgili adresi gir modeme portu kapat bitsin bu işkence... O geldimide açarsın tekrar. Zaten oda interneti kullanmak isteyince torrenti kapatacağı için o evdekende rahat olursun o gittinde de...

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek

ByTechno bunu yazdı:

Dengbej bunu yazdı:

Airties modemlerin çoğunda QoS özelliği vardır hacı.

QoS ne işe yarar dersen tamda senin istediğin işi yapar, yani ağdaki kullanıcılara yüzde olarak kullanım limiti verir 

Minimum ve Maximum sıırı vardır tavsiye olarak min=%20 max=%50 yap

Eğer MAC adresini biliyorsan MAC ten bilmiyorsanda IP aralığından bi özellik tanımla ve QoS u etkinleştir iş bitmiştir

Ama modem fabrika ayarlarına alınınca yeiden yapman gerekit bu yüzden ayaraları kaydet de verdiği dosyayıda sağlam bi yere kaydet her seferinde aynı şeyleriyapmak zorunda kalmazsın..... 

hacı modeme girdimde bulamadım bi türlü QoS ayarlarını ya?

Eğer QoS u göremediysen modem arayüzünden muhtemelen modemin desteklemiyordur o zaman port kapatarak yapmaya çalışacaksın....

"Mey biter saki kalır Her renk solar haki kalır Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa,eşeklik baki kalır..."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

-Eğer kablosuz olarak bağlanıyorsa modemden kablosuzun hızını düşür. Misal 500kb. gibi bir değer yap. Eğer yapamassan modem gücünü düşür. Genelde %100, %75 %50,%25,%10 gibi seçenekler vardır. Bunlardan en düşüğünü seç.

-Qos açılımı medya kaynak paylaşımıdır, Qos bulamadım dedin. Medya kaynak paylaşımı, kaynak yönetimi vb. gibi isimlerde olabilir.

-Qos su bulamadıysan port önceliği ata. 80. portun önceliğini yükselt. Diğer portların önceliğini düşür. Tamamen kapatma sakın zira torrent indirme programları standart portlarından iletişim sağlayamassa 80. porta dadanıyorlar. Tamamen kısıtlama, sürünerekte ulaşabilsin.

-En güzeli al karşına konuş. S.karım yapacağın işe, ben internete giremiyom a.q. de.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek

@Olgunisik

---------------------------------------- 

-En güzeli al karşına konuş. S.karım yapacağın işe, ben internete giremiyom a.q. de.

----------------------------------------

Evet buda güzel bi yöntem mesela :))  

"Mey biter saki kalır Her renk solar haki kalır Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa,eşeklik baki kalır..."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Erkek

irwa bunu yazdı:

ew arkadaşını tut kafasını duwara sür kıwılcım çıkarttır çünkü ben onu yapıcam katil olmam an meselesi hakaret etmek istiorum içimde patlıo..!!!

senin bayan oldugundan şüheliyim :p

Merhabaaaaa
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByTechno
    ByTechno's avatar
    Erkek

en iyisi sinirlerimi zıplattığı zamanlarda mac adresini filtreye alıp kökten int kesmek.. işim bitince int açarım elemana.. napım başka

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

irwa bunu yazdı:

ew arkadaşını tut kafasını duwara sür kıwılcım çıkarttır çünkü ben onu yapıcam katil olmam an meselesi hakaret etmek istiorum içimde patlıo..!!!

hocam ben seni normal bi insan sanırdım sen psikopat çıktın :D allahın aşkına git bi dövüş kulubüne yazıl, lütfen ! :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

baris_ekin bunu yazdı:

irwa bunu yazdı:

hocam ben seni normal bi insan sanırdım sen psikopat çıktın :D allahın aşkına git bi dövüş kulubüne yazıl, lütfen ! :D

aslında düşünmüo deilim ,))

@ V_For_Vendetta wala bayanım şahitlerim war ,))

dewdim dewrildim geldim
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Erkek

çek kenara sik belasını

Toplam Hit: 6525 Toplam Mesaj: 36