Ev Kredisi Hk

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    izleyici
    izleyici's avatar
    Erkek

Selam Ağalar,

Eşimin adına kayıtlı bir ev var. Ben 2. Evi almak istedim ama malum üzerimizde ev göründüğü için ev kredisinde yeni evin toplam değerinin 17% si kadarına kredi veriyorlar. Bu işi geçmenin bir yolu var mı alternatif çözümlere ve akla ihtiyacım var.

Belki böyle bir sürece denk gelen vardır diye yazayım dedim.

#hayat bir sifreleme algoritmasından ibaret.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

BDDK kısıtlaması yalnızca sen, eşin ve 18 yaş altı çocuklarınızı kapsar. 18 yaşından büyük çocuğun varsa onun adına kredi çekebilirsin. Aynı şekilde anne, baba ya da güvendiğiniz bir kardeşinizin üzerine de evi ve krediyi yapabilirsiniz. Tapu ve kredi onların adına olur, siz borcu ödersiniz. Sonrasında tapuyu üstüne alırsın.

İkinci yöntem ise eşinin üzerindeki evi, anne, baba, kardeş vb. tapuda resmi olarak satmak veya devretmek. Ev eşinin üzerinden çıktıktan hemen sonra sistemde "üzerinde konut olmayan" statüsüne geçersiniz ve %90'a varan ilk ev kredisini kullanabilirsiniz. 

Tabi bu yöntemler için tapu harcı ödemek zorundasın.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manglerman
    manglerman's avatar
    Erkek

evi derhal alman gerekiyorsa biraz sıkıntı. yok ben 5-6 ay beklerim dersen katılımevim eminevim tarzında firmalardan evin %50si peşin verirsen 6. ayda peşin ödediğin tutarın iki katı kadar ev alabiliyorsun. bu tutar direkt evi alacağın tutar yani karşıdaki ev sahibinin hesabına geçecek para. tapu masrafı+ harç bedeli + emlakçı komisyonu + ipotek bedeli+ konut sigortası + dask ve ekspertiz bedeli bu tutarın dışında kalıyor. ama 5 milyonluk eve girdin diyelim 2,5 milyon tl ödeyerek. 4 milyona ev bulup ev sahibiyle anlaşırsan ve expertiz bedeli de yakınlardaysa evi 5 milyon gösterip tutarı da ev sahibinin hesabına gönderip 1 milyonu geri alabilirsin.

bu tarz katılımevim firmalarına giriş ise en fazla  %10 katılım payı  ve hizmet bedeli ile oluyor ve maksimum 5 taksitte de ödeyebiliyorsun. yani 5 milyon için 500.000 tl ödemen lazım. faiz oranlarına bakarak aşırı mantıklı tabi :)

tercih meselesi.

manglerman tarafından 03/Eyl/26 04:43 tarihinde düzenlenmiştir

türk kızlarından sabun yapalım, rus kızları elini yıkasın.:)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    izleyici
    izleyici's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

BDDK kısıtlaması yalnızca sen, eşin ve 18 yaş altı çocuklarınızı kapsar. 18 yaşından büyük çocuğun varsa onun adına kredi çekebilirsin. Aynı şekilde anne, baba ya da güvendiğiniz bir kardeşinizin üzerine de evi ve krediyi yapabilirsiniz. Tapu ve kredi onların adına olur, siz borcu ödersiniz. Sonrasında tapuyu üstüne alırsın.

İkinci yöntem ise eşinin üzerindeki evi, anne, baba, kardeş vb. tapuda resmi olarak satmak veya devretmek. Ev eşinin üzerinden çıktıktan hemen sonra sistemde "üzerinde konut olmayan" statüsüne geçersiniz ve %90'a varan ilk ev kredisini kullanabilirsiniz. 

Tabi bu yöntemler için tapu harcı ödemek zorundasın.

Bunu düşündüm hocam ama onda da bir sürü alış veriş ilave vergi ücretleri çıkıyor. Birinin üzerine alayım desem uygun biri yok.

Reddit üzerinde bir yazı okudum bazı bankalar tapu karartması sonrası kredi veriyormuş insiyatifle ama orada nasıl oluyor bilmiyorum

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    izleyici
    izleyici's avatar
    Erkek
    manglerman bunu yazdı

evi derhal alman gerekiyorsa biraz sıkıntı. yok ben 5-6 ay beklerim dersen katılımevim eminevim tarzında firmalardan evin %50si peşin verirsen 6. ayda peşin ödediğin tutarın iki katı kadar ev alabiliyorsun. bu tutar direkt evi alacağın tutar yani karşıdaki ev sahibinin hesabına geçecek para. tapu masrafı+ harç bedeli + emlakçı komisyonu + ipotek bedeli+ konut sigortası + dask ve ekspertiz bedeli bu tutarın dışında kalıyor. ama 5 milyonluk eve girdin diyelim 2,5 milyon tl ödeyerek. 4 milyona ev bulup ev sahibiyle anlaşırsan ve expertiz bedeli de yakınlardaysa evi 5 milyon gösterip tutarı da ev sahibinin hesabına gönderip 1 milyonu geri alabilirsin.

bu tarz katılımevim firmalarına giriş ise en fazla  %10 katılım payı  ve hizmet bedeli ile oluyor ve maksimum 5 taksitte de ödeyebiliyorsun. yani 5 milyon için 500.000 tl ödemen lazım. faiz oranlarına bakarak aşırı mantıklı tabi :)

tercih meselesi.

Hocam bu sistem şuan bana uymuyor

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

5 yıl olayına takılıyorsun ev işi zarar karantinadan sonra kira yasası baş ağrısı.

altına çevir hesabı oda gayrımenkul gibi. 

getirisi çok iyi.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek
    weskeyy bunu yazdı

5 yıl olayına takılıyorsun ev işi zarar karantinadan sonra kira yasası baş ağrısı.

altına çevir hesabı oda gayrımenkul gibi. 

getirisi çok iyi.

Türkiye'deki insanlarin altın tutmasindaki temel amaç zaten ev almak. 

2-3 yildir forumda hep emlakcilarin gazina gelmeyin faiz inemez dedim 2-3 yildir da evler "reel" anlamda deger kaybetti hep. Enflasyon kadar değeri artmadi yani.

Muhalif kanallarin gazina gelmeyin dolar cikamaz dedim dolarda bekleyenin vay haline zaten.

Altinda faizde bekleyenler ise paranin amkoydular.

Ama şimdi erken seçim hattına girmis olabiliriz artık dolar için yine asla serbest kalmaz sadece yukselisini hizlandirabilirler yavastan diye düşünürüm ama konut işini bilemem herkes kismetini kovalasin.

Tahliye tarihini boş bırakıp tahliye taahhüdü imzalatmadan kimseye evinizi vermeyin. 

tabi lan
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHaDeWRoX
    SHaDeWRoX's avatar
    Erkek

Şunu merak ediyorum. Sarı siteye koymadan eşinin üzerindeki evi anne babay devir ederken tapu harcını neye göre ödeyeceksin. Ben anneme hediye ediyorum evi yada kardeşime hangi değer üzeerinden göstercem minimum tapu bedelini ödemek gerekiyor. 

Her yarın geriye kalan hayatımızın ilk günü....
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Erkek

Eşimin adına bir ev var. Ben bunu başkasına devretsem ikinci evi %80'lik kredi kullandırım oranı ile alamaz mıyım ? Kaç kişiye sordum, alamazsın diyor. 

They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahta
    tahta's avatar
    Erkek
    KotomineKirei bunu yazdı

Eşimin adına bir ev var. Ben bunu başkasına devretsem ikinci evi %80'lik kredi kullandırım oranı ile alamaz mıyım ? Kaç kişiye sordum, alamazsın diyor. 

Hocam 2 ay falan oldu kredi çekeli. Hem Ziraat Bankası, Hem de Yapı Kredi ile görüştüm. Eşimin üzerine ev vardı, annesine devrettik. Yaklaşık 1 saat sonra da kredi başvurusu yaptım ve onaylandı.

Devir işlemlerinde sağlam harç ödedik o ayrı ama devrettikten sonra 1 saat içinde bile kredi çekebilirsin.

Ziraat bankası müdürü de aynı şeyi söyledi, ben maaş bankam olduğu için yapıkrediyi tercih ettim.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dryrock
    Dryrock's avatar
    Erkek
    tahta bunu yazdı
    KotomineKirei bunu yazdı

Hocam 2 ay falan oldu kredi çekeli. Hem Ziraat Bankası, Hem de Yapı Kredi ile görüştüm. Eşimin üzerine ev vardı, annesine devrettik. Yaklaşık 1 saat sonra da kredi başvurusu yaptım ve onaylandı.

Devir işlemlerinde sağlam harç ödedik o ayrı ama devrettikten sonra 1 saat içinde bile kredi çekebilirsin.

Ziraat bankası müdürü de aynı şeyi söyledi, ben maaş bankam olduğu için yapıkrediyi tercih ettim.

YK benim de maaş bankam ve ben de düşünüyorum. ne kadara kadar veriyor? % kaç faizle veriyor hocam?

Toplam Hit: 548 Toplam Mesaj: 13
ev araba araba maraba herşey