Ev Kredisi Hk
-
Dryrock bunu yazdıtahta bunu yazdıKotomineKirei bunu yazdı
Eşimin adına bir ev var. Ben bunu başkasına devretsem ikinci evi %80'lik kredi kullandırım oranı ile alamaz mıyım ? Kaç kişiye sordum, alamazsın diyor.
Hocam 2 ay falan oldu kredi çekeli. Hem Ziraat Bankası, Hem de Yapı Kredi ile görüştüm. Eşimin üzerine ev vardı, annesine devrettik. Yaklaşık 1 saat sonra da kredi başvurusu yaptım ve onaylandı.
Devir işlemlerinde sağlam harç ödedik o ayrı ama devrettikten sonra 1 saat içinde bile kredi çekebilirsin.
Ziraat bankası müdürü de aynı şeyi söyledi, ben maaş bankam olduğu için yapıkrediyi tercih ettim.YK benim de maaş bankam ve ben de düşünüyorum. ne kadara kadar veriyor? % kaç faizle veriyor hocam?
Hocam %80'e kadar veriyordu, ben daha az kullandım gerçi ama değişmediyse %80-85 gibi bişeydi.
Ben bankayla konuşmaya başladığımda oran 2.69 du. Krediyi 2.90 dan çekebildim. Kredi oranı sürekli değişiyor demişlerdi. Bankayla doğrudan görüşüp bilgi almak en doğrusu -
kredi çekerken ileride yapılandırma varmı mutlaka araştırın bu faizler bu şelilde kalmayacak.