Evde Beslenecek Kuş Tavsiyesi
-
Selamun Aleykum..
Öncelikle hayırlı akşamlar. Son konuyu açalı 1 sene olacak askerlik'te bitti.
Konuya girelim evde beslemelik bir kuş türü arıyorum. Muhabbet, Papağan vs vsBaykuş beslemeyi düşünüyordum epey sorunsal bir hayvanmış sıkıntılı anlayacağınız.
fiyatı uçuk olmayan ve bakımı olsun sahibine çabuk alaşabilecek ne tür kuş tavsiye edersiniz ?Bilhassa bu konuda prof olan arkadaşlar var. onların tavsiyelerini özenle okuyacağımı bilsinler
-
Damızlık mı kullanıcaksın yoksa kendine uğraş eğlence mi arıyosun?
-
Yavru jako al yada paraya kıy kakado al
-
MiqRoP bunu yazdı
Damızlık mı kullanıcaksın yoksa kendine uğraş eğlence mi arıyosun?
uğraş eğlence için hocam
-
Kaptan bunu yazdı
Yavru jako al yada paraya kıy kakado al
+1
yada sultan papagani al ama sakin petshoptan alma üreticisinden al yavruyken. Ben yaptim o hatayi 4 ay boyunca alistiramadim hayvan çok aksiydi sonunda dayanamadim verdim.
Hic ugrasmayim diyosan muhabbet al gec 1 aya alistirirsin.
-
Büyük kakado'ların bakımı zor oluyor, uğraşmak istemezsen sultan papağanları iyidir. Bir ara 3 tane vardı, 2 sini verdik kalan pezevenk 16 yaşına girdi :) Evde kedi olduğu için eskisi kadar açamıyoruz ama daha önce akşamları babamla birlikte kuruyemiş+bira yapardı. Yavru, büyük farketmiyor hırçın olup olmadığına dikkat etmek lazım. Yavru olarak kuşçudan aldığımız dişi çok saldırgandı. Hafızaları da kuvvetli, hoşlanmadığı biri gelince direk serbest dalış yapar bir yerini kanatmadan bırakmazdı :)
NoToLeRaNcE 'ın da dediği gibi evde besleyenden erkek yavru bulabilirsen daha iyi olur. Ek olarak tuzu çok seviyorlar.
-
elimde 3 tane jako var
anne baba ve çocuğu aile yani
ben çok ilgilenmiyorum ilgilenen babam.
ama satacakmış kelle başı 1000 tl imiş
ilgilenirsen pm.
kuşun detayını bilmiyorum sorun varsa sorarım
-
Balyoz99 bunu yazdı
Büyük kakado'ların bakımı zor oluyor, uğraşmak istemezsen sultan papağanları iyidir. Bir ara 3 tane vardı, 2 sini verdik kalan pezevenk 16 yaşına girdi :) Evde kedi olduğu için eskisi kadar açamıyoruz ama daha önce akşamları babamla birlikte kuruyemiş+bira yapardı. Yavru, büyük farketmiyor hırçın olup olmadığına dikkat etmek lazım. Yavru olarak kuşçudan aldığımız dişi çok saldırgandı. Hafızaları da kuvvetli, hoşlanmadığı biri gelince direk serbest dalış yapar bir yerini kanatmadan bırakmazdı :)
NoToLeRaNcE 'ın da dediği gibi evde besleyenden erkek yavru bulabilirsen daha iyi olur. Ek olarak tuzu çok seviyorlar.
hocam bu sultanlar konuşamayan versiyon demi ?
birde şunu merak ediyorum kedi yada kuş almayı düşünüyorum eve çıkınca. ama nedense kediye dokunamıyorum pek fazla o yüzden kuş cazip geliyor.
yalnız kafes açıkken sağa sola kaka yapar mı bunlar ? durup dururken gece yarısı ötüp kafa şişirir mi ?
-
Kreyzi bunu yazdıBalyoz99 bunu yazdı
hocam bu sultanlar konuşamayan versiyon demi ?
birde şunu merak ediyorum kedi yada kuş almayı düşünüyorum eve çıkınca. ama nedense kediye dokunamıyorum pek fazla o yüzden kuş cazip geliyor.
yalnız kafes açıkken sağa sola kaka yapar mı bunlar ? durup dururken gece yarısı ötüp kafa şişirir mi ?
Kafes disinda da kaka yapiyorlar tabi, gece yarisi otmezler, onlar da biz gibi uyurlar.
-
hocam papağanların 3 yaşındaki insan zekası var olduğu söyleniyor karakterleride varmış
http://www.fotokritik.com/1895772/papagan
bu alta olandan vardı bizde hayvan çok sakindi gıkı çıkmazdı fakat bir yıllanmış muhabbet kuşumuz vardı perde cam kapı aç kaçmazdı fakat akşama kadar gürültü yapardı konuşturmazdı bizi kavhaltıda sofraya gelir bizimle yerdi omuzdan baştan inmezdi misafirleri hiç sevmez tanımadığına doğru akşama kadar bağırırdı papağınımıza gelirsek çok sakin kenarda tek ayağının üstünde akşama kadar yatar çekirdek fıstık verdiğimizde yemeğe çalışır kafesi hiç sevmezdi eline alırsan bazen öter bazende uyumaya çalışırdı
-
@Kreyzi
Muhabbet kuşları gibi evi boyamaz ama yinede ayrım gözetmeden sıçıyor. Islık çalmayı seviyorlar. İlgilenirsen erkekler konuşur, özellikle duyduğu alarm seslerini, melodileri taklit edebiliyorlar. Rahatsız etme huyu kuştan kuşa değişiyor. Bizimki sinekten korkuyor, özellikle geceleri sinek görünce götünü yırtıyor. Eve girdiğimde ilgi istiyor, başına geçip oynayana kadar bağırır genelde. Uyumadıkları sürece ses yaparlar. Sessizliği seven biriysen kafa şişirecektir.
https://www.youtube.com/watch?v=vAfW-1pvx74