folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Evde Beslenecek Kuş Tavsiyesi

Evde Beslenecek Kuş Tavsiyesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkavari
    kafkavari's avatar
    Erkek

Selamun Aleykum..

Öncelikle hayırlı akşamlar. Son konuyu açalı 1 sene olacak askerlik'te bitti.
    Konuya girelim evde beslemelik bir kuş türü arıyorum. Muhabbet, Papağan vs vs

Baykuş beslemeyi düşünüyordum epey sorunsal bir hayvanmış sıkıntılı anlayacağınız.
    fiyatı uçuk olmayan ve bakımı olsun sahibine çabuk alaşabilecek ne tür kuş tavsiye edersiniz ?

Bilhassa bu konuda prof olan arkadaşlar var. onların tavsiyelerini özenle okuyacağımı bilsinler

Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi. N. Erbakan
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiqRoP
    MiqRoP's avatar
    Erkek

Damızlık mı kullanıcaksın yoksa kendine uğraş eğlence mi arıyosun?

Söyleyemediğim sözlerim var benim.. Yüreğimin derinliklerine gizlediğim.. Kimi zaman bir iç çekiş anlatır beni, kimi zaman hüzünlü bir şarkı ağlatır.. Hergün düşünceler sarar beni, derin derin düşünürüm.. Öyle bir haldeyim ki, sıcağın ortasında üşürüm...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Yavru jako al yada paraya kıy kakado al

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkavari
    kafkavari's avatar
    Erkek
    MiqRoP bunu yazdı

Damızlık mı kullanıcaksın yoksa kendine uğraş eğlence mi arıyosun?

uğraş eğlence için hocam

Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi. N. Erbakan
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek
    Kaptan bunu yazdı

Yavru jako al yada paraya kıy kakado al

+1

yada sultan papagani al ama sakin petshoptan alma üreticisinden al yavruyken. Ben yaptim o hatayi 4 ay boyunca alistiramadim hayvan çok aksiydi sonunda dayanamadim verdim.

Hic ugrasmayim diyosan muhabbet al gec 1 aya alistirirsin.

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek

Büyük kakado'ların bakımı zor oluyor, uğraşmak istemezsen sultan papağanları iyidir. Bir ara 3 tane vardı, 2 sini verdik kalan pezevenk 16 yaşına girdi :) Evde kedi olduğu için eskisi kadar açamıyoruz ama daha önce akşamları babamla birlikte kuruyemiş+bira yapardı. Yavru, büyük farketmiyor hırçın olup olmadığına dikkat etmek lazım. Yavru olarak kuşçudan aldığımız dişi çok saldırgandı. Hafızaları da kuvvetli, hoşlanmadığı biri gelince direk serbest dalış yapar bir yerini kanatmadan bırakmazdı :)

NoToLeRaNcE 'ın da dediği gibi evde besleyenden erkek yavru bulabilirsen daha iyi olur. Ek olarak tuzu çok seviyorlar.

arbeit macht frei
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ari41
    ari41's avatar
    Homo

elimde 3 tane jako var

anne baba ve çocuğu aile yani

ben çok ilgilenmiyorum ilgilenen babam.

ama satacakmış kelle başı 1000 tl imiş 

ilgilenirsen pm.

kuşun detayını bilmiyorum sorun varsa sorarım

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    Balyoz99 bunu yazdı

Büyük kakado'ların bakımı zor oluyor, uğraşmak istemezsen sultan papağanları iyidir. Bir ara 3 tane vardı, 2 sini verdik kalan pezevenk 16 yaşına girdi :) Evde kedi olduğu için eskisi kadar açamıyoruz ama daha önce akşamları babamla birlikte kuruyemiş+bira yapardı. Yavru, büyük farketmiyor hırçın olup olmadığına dikkat etmek lazım. Yavru olarak kuşçudan aldığımız dişi çok saldırgandı. Hafızaları da kuvvetli, hoşlanmadığı biri gelince direk serbest dalış yapar bir yerini kanatmadan bırakmazdı :)

NoToLeRaNcE 'ın da dediği gibi evde besleyenden erkek yavru bulabilirsen daha iyi olur. Ek olarak tuzu çok seviyorlar.

hocam bu sultanlar konuşamayan versiyon demi ?

birde şunu merak ediyorum kedi yada kuş almayı düşünüyorum eve çıkınca. ama nedense kediye dokunamıyorum pek fazla o yüzden kuş cazip geliyor.

yalnız kafes açıkken sağa sola kaka yapar mı bunlar ? durup dururken gece yarısı ötüp kafa şişirir mi ?

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bloom
    Bloom's avatar
    Erkek
    Kreyzi bunu yazdı
    Balyoz99 bunu yazdı

hocam bu sultanlar konuşamayan versiyon demi ?

birde şunu merak ediyorum kedi yada kuş almayı düşünüyorum eve çıkınca. ama nedense kediye dokunamıyorum pek fazla o yüzden kuş cazip geliyor.

yalnız kafes açıkken sağa sola kaka yapar mı bunlar ? durup dururken gece yarısı ötüp kafa şişirir mi ?

Kafes disinda da kaka yapiyorlar tabi, gece yarisi otmezler, onlar da biz gibi uyurlar. 

Bortubocek sever
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spawm
    spawm's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam papağanların 3 yaşındaki insan zekası var olduğu söyleniyor karakterleride varmış 

http://www.fotokritik.com/1895772/papagan

bu alta olandan  vardı bizde hayvan çok sakindi gıkı çıkmazdı fakat bir yıllanmış muhabbet kuşumuz vardı perde cam kapı aç kaçmazdı fakat akşama kadar gürültü yapardı konuşturmazdı bizi kavhaltıda sofraya gelir bizimle yerdi omuzdan baştan inmezdi misafirleri hiç sevmez tanımadığına doğru akşama kadar bağırırdı papağınımıza gelirsek çok sakin kenarda tek ayağının üstünde akşama kadar yatar çekirdek fıstık verdiğimizde yemeğe çalışır kafesi hiç sevmezdi eline alırsan bazen öter bazende uyumaya çalışırdı 

Ölümün bizi nerde bekledigi belli degil, iyisimi biz onu her yerde bekleyelim.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek

@Kreyzi

Muhabbet kuşları gibi evi boyamaz ama yinede ayrım gözetmeden sıçıyor. Islık çalmayı seviyorlar. İlgilenirsen erkekler konuşur, özellikle duyduğu alarm seslerini, melodileri taklit edebiliyorlar. Rahatsız etme huyu kuştan kuşa değişiyor. Bizimki sinekten korkuyor, özellikle geceleri sinek görünce götünü yırtıyor. Eve girdiğimde ilgi istiyor, başına geçip oynayana kadar bağırır genelde.  Uyumadıkları sürece ses yaparlar. Sessizliği seven biriysen kafa şişirecektir.

https://www.youtube.com/watch?v=vAfW-1pvx74

arbeit macht frei
Toplam Hit: 3614 Toplam Mesaj: 23
hangi kuştürü evde beslenecek kuş cinsleri