Evde Salep Öğütme
-
dışarıdan aldığım dondurmalar her defasında hassas bademciklerimi balon gibi şişirdiğinden,kendi dondurmamı evde yapmaya başladım.
dondurmanın yapımı çok basit lakin dondurmaya tat veren salep'i evde öğütmek çok zor.
geçen yaz,aktar'dan içinde ne olduğunu bilemediğim toz salep almak yerine,öğütülmemiş salep almıştım...almıştım almasına da lakin bu salep bildiğin elmas sertliğinde taştı,
sahlepi alırkende bilge aktar uyarmıştı,sen demişti,bunu demişti,evde demişti,öğütemezsin demişti...bende bileği kuvvetli dana gibi adamlığıma güvenip öğütürüm demiştim
100 gr sahlepi önce havanda dövdüm sonra iki bezin arasına sahlepleri koyup evdeki halterle bam güm diye ezmeye çalıştım yaklaşık bir iki saat uğraştım,kanter içinde kaldım...bu arada da alt komşu fazla gürültü yaptığımdan aşağıdan yaygarayı kopardı...bende diyemedim ki sahlep dövüyorum
neyse havanda dövdüm,halterle ezdim,üstüne blendırdan geçirdim ve yaklaşık 2 saat bir uğraşıdan sonra 100 gr kadar toz sahlep edebilmiştim :)
bu geçen sezonun hikayesiydi...
Bu sezonda gene taş kıvamındaki sahlepler dolapta öğütülmeyi bekliyor...elde çevrilen kahve öğütücü mü alsam diye aklımdan geçirmiyor değilim,
elektrikli kahve çekirdeklerini öğüten makineden alsam mı diye de düşünüyorum lakin bu ne kadar faydalı olur diye de düşünüyorum...
bu taş salep kahve öğütme makinesinin dişleri kırabilir ve motorunu kolaylıkla yakabilir diye düşünüyorum...
ya da Acme Marka dinamit alıp salepleri banyo da havaya mı uçursam ?
güzel fikri olan varsa yazsın !
konuyla dalga geçmek isteyneler dalgasını geçebilir kasmayın kendinizi...
bayramda yaz sıcağında misafirlere baklava dağıtacağıma binbir çeşit dondurma yapıp ikram etmek daha güzel olmaz mı ? işte bu yüzden bu salepi kolaydan öğütme yolunu bulmam lazım...
not:dondurma yapımını uzman tv'den izleyip öğrendim,diğer yemek sitelerinden de dondurma tarifleri alıp kendime uyarladım...
-
Janitschar bunu yazdı
Sonra iki bezin arasına sahlepleri koyup evdeki halterle bam güm diye ezmeye çalıştım yaklaşık bir iki saat uğraştım,kanter içinde kaldım...bu arada da alt komşu fazla gürültü yaptığımdan aşağıdan yaygarayı kopardı...bende diyemedim ki sahlep dövüyorum
neyse havanda dövdüm,halterle ezdim,üstüne blendırdan geçirdim ve yaklaşık 2 saat bir uğraşıdan sonra 100 gr kadar toz sahlep edebilmiştim :)
Oha :D
Hocam bizde elektrikli öğütücülerden var tohum falan banamısın demeden toz haline getiriyor ama halter diyince şimdi bi düşündüm.
Olmadı bizim oralardaki aktarda varsa taş salep bi alıp deneyeyim, patladı mı çatladı mı haber ederim.
-
böyle birşey ile denedin mi

-
hacı mevzu aslında çok ciddi,yıllarını body sporuna adamış ayı gibi bir adamım...düşün yani 100 gr saleple başa çıkamadım,mevzuyu buraya taşımak zorunda kaldım...
salep çok sert,öğüttüğün tohumların bu kadar sert olacağını sanmıyorum...
-
THT2005 bunu yazdı
böyle birşey ile denedin mi

ii de bu kıyma makinası :)
evde buna benzer bir makina var,bununla ancak biber salçası yaparsın....koy bu makinanın içine sahlepleri makina yanar,
hem ben öğütüp toz haline getirmek istiyorum karabiber gibi...bunun çıkış noktasında delikler çok büyük :)
olmaz bu,eliyorum bu fikri :)
-
onu bunu siktir ette yazıyı zevkle okudum:)
acme dinamit mantıklı gibi duruyo:)
-
bakın aklıma ne geldi,dişçilerde,diş yontan makine bu sahlebi haydi haydi toz haline getirir...
saftirik bir dişçi bulursam bu iş tamamdır...
-

ortadaki vibrasyonlu tokmak işini görür hocam havandan iyi döver
-
zalimadam bunu yazdı

ortadaki vibrasyonlu tokmak işini görür hocam havandan iyi döver
Push me and then just touch me, Till I can get my satisfaction, satisfaction, satisfaction, satisfaction, satisfaction
dududuuuu dududu duduuuu duuuuuu duuuu
Kesin öğütür :D
torpedo_XL tarafından 15/Tem/13 13:40 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam verilen fikirlerden sonra aklıma iş makinası gelmiyor değil :D :D
-
Shazili iyidir hocam, uğraşma o kadar.