Evde Sigorta Atıyor
-
arkadaşlar evde son 2-3 gündür sigorta atıyor.
sigortayı zorlayacak hiç bir şey yokken, buzdolabı takılı televizyon ve modem takılı sadece ona rağmen atıyor.
şu resmi internetten buldum temsili olarak en sondan 2. Trejor yazan Turuncu olan atıyor kaldırmayı denediğim zaman tekrar iniyor anında. Aradan bi 10-15 dakika geçiyor gidip kaldırıyorum kalkıyor. sorun nedir sizce neden kaynaklıdır napmak gerekir ??
-
Banyodaki priz buhardan nemlenmiş olabilir.
-
salatalık fabrikasından olmasın hocam ?
-
bu bayat espiriyi yapayım
"sigortacı değilmisin yapsana"
-
Hocam en sağdaki Kaçak Akım Sigortası olarak geçiyor. Güvenlikli bir zımbırtıdır o. Ufacık bir kaçak olsa hemen atar.
Tek tek deneyip bulman lazım. Hangisini devreye alındığında atıyorsa sorun ondadır.
-
Kaçak akım sigortası değilmi o o atıyor sanki .
Elektrikli sohben varsa fişini çek .
-
SwateR bunu yazdı
Hocam en sağdaki Kaçak Akım Sigortası olarak geçiyor. Güvenlikli bir zımbırtıdır o. Ufacık bir kaçak olsa hemen atar.
Tek tek deneyip bulman lazım. Hangisini devreye alındığında atıyorsa sorun ondadır.
Aynen hocam. Şüphelendiğin cihazları tek tek devreye alıp çıkararak denemen lazım. Muhtemelen birinde kaçak var.
-
hocam evde kullandığın grup prizlere varana kadar kontrol etmende fayda var.. geçen benim evin mutfağında kullanılan grup priz yanmış içten sigorta atıyordu. kontrol ede ede buldum.
-
bir elektrikli ev aletinde kacak oldugunda atar o sigorta, evdeki buyukbaslari sira ile cek hocam, sonra tek tek tak hangisinde atiyor onu dene, muhtemelen buzdolabi, camasir vs birinde elektrik kacagi vardir, bu tehlikeli bir durum yaratabilir sakin iptal edeyim deme servisi cagir sonrasinda goster, kacak akimi attiriyor dersin gerekeni yaparlar.
-
Tesisatta, nötr ile toprak (belki bir prizde) hatalı bağlanmış olabilir. Bunun etkisi olur. Kontrol et.
-
Evi ve binayı yakmadan bi elektrikci çağır bence,