folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Evde Sigorta Atıyor

Evde Sigorta Atıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Foxxxxxx
    Foxxxxxx's avatar
    Erkek

Sigorta degil o kaçak akım hemde TSE siz piyasa malı öncelikle bütün prizlerden fişleri sök öyle kaldır sonra tek tek tak hangi prizden atıyorsa o prizdeki aleti bir kontrol et 

Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce Benim için de dua et deyiveriyorum Ve babamın cevabıyla sarsılıyorum Kendisi nerede, derse, ne diyeyim?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

hocam kaçak akım şalteri atıyor prizdeki fişleri ters takmayı dene yani içeri geçen çubukların yerleri değişsin.

edit: ayrıca prizlere gelen elektrikte kabloların prize monte edildiği vidaların yeterince sıkılmadığı zaman  gevşek kalması sonucunda şalter atabilir. 

bir keresinde elektrik saatini öyle yakmıştım. önce ters dene ardından yine devam ederse attıran prizi bul dediğim kontrolü yap ayrıca o prizi kontrol ederken açıkta kalan 

bakır uçlarda oksitlenmeden kaynaklanan küf gibi şeyler varsa onları zımparala veya kısaltma imkanın varsa penseyle kesip yeni uç yap.

yine devam ederse o prize giden buvatlardaki ekleri kontrol et gevşeme vs olmuş olabilir klemenslerin değişmesi gerekebilir.

tabi tesisata müdahele ederken şalterleri değiştirmeyi unutma bu arada şalter de arızalı olabilir.dçfsd.ögdçfg

yunusdogan tarafından 23/Haz/17 13:25 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eengineer
    eengineer's avatar
    Erkek

kaçak akım rölesi o. evdeki herhangi topraklı cihazda kaçak vardır ondan atıyordur. attığı zaman çalıştırdığın bir cihaz varsa ona odaklan yoksa sırayla sigortaları indirip veya fişleri çekip arızalı cihazı bul. diğer alternatif elektrikçi çağır; ancak dikkat et kaçak akım rölesini devre dışı bırakmasın. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eengineer
    eengineer's avatar
    Erkek
    yunusdogan bunu yazdı

hocam kaçak akım şalteri atıyor prizdeki fişleri ters takmayı dene yani içeri geçen çubukların yerleri değişsin.

edit: ayrıca prizlere gelen elektrikte kabloların prize monte edildiği vidaların yeterince sıkılmadığı zaman  gevşek kalması sonucunda şalter atabilir. 

bir keresinde elektrik saatini öyle yakmıştım. önce ters dene ardından yine devam ederse attıran prizi bul dediğim kontrolü yap ayrıca o prizi kontrol ederken açıkta kalan 

bakır uçlarda oksitlenmeden kaynaklanan küf gibi şeyler varsa onları zımparala veya kısaltma imkanın varsa penseyle kesip yeni uç yap.

yine devam ederse o prize giden buvatlardaki ekleri kontrol et gevşeme vs olmuş olabilir klemenslerin değişmesi gerekebilir.

tabi tesisata müdahele ederken şalterleri değiştirmeyi unutma bu arada şalter de arızalı olabilir.dçfsd.ögdçfg

Hocam senin meslek nedir? Elektrikten uzak durmanı tavsiye ederim.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seminerist
    Seminerist's avatar
    Erkek

Yenisini alıp takmayı dene , belki o dalga bozulmuştur.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek
    eengineer bunu yazdı
    yunusdogan bunu yazdı

Hocam senin meslek nedir? Elektrikten uzak durmanı tavsiye ederim.

Niye öyle dedin

Toplam Hit: 4066 Toplam Mesaj: 17
sigorta şalter