Evde Vakit Geçirmelik Hobi, Angarya Önerisi
-
selamlar
pc den uzaklaşmalık bişeyler arıyorum. arada can sıkıntısından bişeyleri söküp duruyorum.
amacım akşamları falan max 50-90 dk ayıracağım bir uğraş edinmek.
maddi bir beklentim yok yapacağım şeyden, ayıracağım bütçede 300-500 lirayı geçmezse iyi olur.
ortalığı çok dağıtmadan, bir masada yapabileceğim ne önerirsiniz?
tornavida, pense, lehim makinası vs ufak tefek alet edevatım var.
arduino ile araba yapabilirim, kendime ufak bi torna yapıp (bunun gibi) bunla bişeyler yapabilirim ama ne yapacağımı düşünemedim.
sigma profil alıp bişeyler yapayım dedim ama, çok vakit alacak bişey değil :P 3 güne tekrar yeni uğraş bulmam gerekecek.
revell in uçak modellerinden aldım, iyi güzel yapıştırıyorum da ben boyamaktan falan anlamıyorum hiç. boyamayınca da hiç güzel durmuyo lanet olasıcalar :P
kil alıp çanak çömlek yapayım dedim, hatta kendime o döndürme dalgasından da yaparım ama etraf çok kirlenir . onla uğraşmak istemiyorum.
önerebileceğiniz, yaptığını vs bişeyler var mıdır?
-
Su kabağından abajur yapabilirsin. Renkli ışıklı falan. Bi tane hobi matkabına ihtiyacın olacak tabi
-
sanane bunu yazdı
Su kabağından abajur yapabilirsin. Renkli ışıklı falan. Bi tane hobi matkabına ihtiyacın olacak tabi
Merak edip bakayım nasıl bir şeydir diye düşündüm, şuna denk geldim :D
HARİKA EL SANATI SU KABAĞI GECE LAMBASI - DOĞAL MALZEME - Art Kamasutra Sade Özel Tasarım- 100% Handmade by MYSTİCALLY https://www.amazon.com.tr/dp/B07Z6QTCFC/ref=cm_sw_r_wa_apan_glt_i_VHAGQR3JPX7Y1JW8TY7S
-
Osbir
-
sLeymN bunu yazdı
Osbir
En güzeli, en ucuzu. Bunu yazsam ayıp olur mu diye düşündüm, olmuyormuş :))
-
revell'in hangi ölçeğinde model aldın? 1/48 felansa boyaması kolay ve fırçayla yapabilirsin. Daha büyük ölçekte bir şey aldıysan airbrush gerekli boşuna masraf yapma, fırçaylada boyanır ama vakit alır.
model işi candır ben her gün min 2 saat ayırıyorum en başta bok gibi boyuyorsun modellerini güzel yapıştıramıyorsun ama bol bol video izlemek ve denemelerden sonra elin alışıyor.
Mesela benim son yaptığım iki tank
-
sandman bunu yazdı
revell'in hangi ölçeğinde model aldın? 1/48 felansa boyaması kolay ve fırçayla yapabilirsin. Daha büyük ölçekte bir şey aldıysan airbrush gerekli boşuna masraf yapma, fırçaylada boyanır ama vakit alır.
model işi candır ben her gün min 2 saat ayırıyorum en başta bok gibi boyuyorsun modellerini güzel yapıştıramıyorsun ama bol bol video izlemek ve denemelerden sonra elin alışıyor.
Mesela benim son yaptığım iki tank
ben hep 1:144 falan alıyodum çok yer kaplamasın diye.
bu resimdeki gibi bişeyi becerebilirim gibi gelmiyo pek, bu yüzden hiç girişmedim. ama hiç büyük model almadım. 1:48 lere falan bakayım bi abi eyvallah.
-
Becerirsin abi neden beceremeyesin, bu iş programlama gibi ilk yaptığın uygulamalar boktan, optimizasyonu olmayan ve delik deşik oluyor ama diğer programcılarla konuştukta, milletin yaptıklarına baktık ve sürekli denedikce sonunda cillop gibi işler çıkıyor. Bu da aynı mantık.
1:144 ucak için mantıklı araçlar içinde 1:48 gayet iyi, 1:72 baya minik ama hastası çok özellikle diorama için ideal
-
yanak bunu yazdısLeymN bunu yazdı
Osbir
En güzeli, en ucuzu. Bunu yazsam ayıp olur mu diye düşündüm, olmuyormuş :))
+31
-
yolbulucu bunu yazdı
selamlar
pc den uzaklaşmalık bişeyler arıyorum. arada can sıkıntısından bişeyleri söküp duruyorum.
amacım akşamları falan max 50-90 dk ayıracağım bir uğraş edinmek.
maddi bir beklentim yok yapacağım şeyden, ayıracağım bütçede 300-500 lirayı geçmezse iyi olur.
ortalığı çok dağıtmadan, bir masada yapabileceğim ne önerirsiniz?
tornavida, pense, lehim makinası vs ufak tefek alet edevatım var.
arduino ile araba yapabilirim, kendime ufak bi torna yapıp (bunun gibi) bunla bişeyler yapabilirim ama ne yapacağımı düşünemedim.
sigma profil alıp bişeyler yapayım dedim ama, çok vakit alacak bişey değil :P 3 güne tekrar yeni uğraş bulmam gerekecek.
revell in uçak modellerinden aldım, iyi güzel yapıştırıyorum da ben boyamaktan falan anlamıyorum hiç. boyamayınca da hiç güzel durmuyo lanet olasıcalar :P
kil alıp çanak çömlek yapayım dedim, hatta kendime o döndürme dalgasından da yaparım ama etraf çok kirlenir . onla uğraşmak istemiyorum.
önerebileceğiniz, yaptığını vs bişeyler var mıdır?
Resim çizmeyi öğrenebilirsin, ben epey ilerledim, gıcık olduğum ilk kaynanamın hentaisini çizdim. Gravür makinesi alıp ahşap şekillendirebilirsin, wifi çıldırtan tactical saatler var onunla komşu delirtebilirsin, havalı tabanca çalışabilirsin, fırlatma bıçakları var onlardan alıp duvara üç harflinin resmini asıp pratik yapabilirsin, yapacak şey çok.
-
kıl testere