Evi Karınca Ve Hamamböceklerinden Korumak İçin Ne Yapmalı?
-
Hocam terlik olayının tek güzel yanı çıt çıt sesi, ama yakarsan çatur çutur gidiyor ha.
-
arkadaşım aynı sorun bendede vardı benim yazlık bahçeli olduğu için
ağaç ve sebzelerle dolu haliylede karıncalar vs. fink atıyordu evde
eczanelerde tox adında pire tozu var al bitane karıncaların bol olduğu ve girişçıkış yaptığı yerlere
örneğin pencere kenarlarına kapı altlarına serpiştir anında yokoluyorlar enaz 1 ay gelmezler
çamaşırsuyu limon felan karetmez tox bu işi çözüyor ben şuan çok rahatım
dene bak bana dua edeceksin :))
hadi kolaygelsin. -
tuz kullan.Yaşadıkları veya yaşamaları muhtemel yerlere dök tuzu anında yok oluyor karıncalar..Fakat hamam böceği konusunda işine yarar mı bilmem.
-
Hocam biyerden lav silahı temin et, ve terminatör gibi dal
-
HeyQirs bunu yazdı:
-----------------------------
Hamam Böcekleriyle Savasan Arkdasımız vardı Spiderxx Yardım İste XD
-----------------------------:D olm bizdekiler normal değildi,yerdeki cips kırıntılarıyla beslenip mutasyona uğramışlardı adiler uçuyolardı :S
bknz:profilim/ekstra bilgi :D
-
ZoRKaYa bunu yazdı:
-----------------------------Şekeri bir yere koyun ve gelip bir karıncanın görmesini ardından gitmesini bekleyin gittiğinde şekeri yerinden kaldırın bunu bi kaç defa tekrarlayın artık karıncalar şeker bulsa da o söyleyen istihbaratçı arkadaşlarına güvenmeyip gelmeyecektir. Veya kapının önüne dışarı yani bir miktar şeker koyun bi avuç kadar. İçeri girip rahatsız etmeyeceklerdir. Karıncaların amaçları yemek bulmaktır ve orada böyle yüklü bir besin varken içeride aramazlar.
Bir çözüm yolu daha var bu biraz daha kesin :)
şekeri kireç tozuyla karıştırın üzerine biraz su koyun ve bir kapta ısıtın kısık ateşte suyu buharlaşana kadar sonra ortaya çıkan katımsı maddeyi evin içinde bir yere koyun hamamböcekleri, karıncalar, fareler için birebirdir. Herkes bilmez bu formülü ayrıca bu şekilde fare vs. haşeratlar yandığı için suya gider 1-2 saat içinde ve evden uzakta can verirler yani pislik yapmazlar :) Hadi benden bu kadar denenmiştir onaylanmıştır. Tecrübeyle sabittir.
-----------------------------Abi gülmekten yarıldım..
-
-
Mylitta bunu yazdı:
akrep desen söylerdim usta.:(
-----------------------------çivit mavisi ;) yangın var sanıyolarmış renk körü oldukları için
-
baris_ekin bunu yazdı:
-----------------------------yardın beni hoca gecegece :P
-
RHCP bunu yazdı:
-----------------------------Sevgili Tahribat.Com üyeleri sorunumuz belli evimiz müstakil bir ev evi 7/24 siliyoruz ancak allahın belası karıncalar gene geliyor hamam böcüleride geceleri çıkıyor ama çok rahatsız etmiyor karıncalar ısırdığı için rahatsızız ilaç filan demeyin yaptık onu yerleri çamaşır suyuyla filanda yıkadık ama gene nafile doğal yöntemleri söylerseniz sevinirim.
-----------------------------bir yerlerden eter temin edip içine biraz su katın ve karıncaların çıktıkları yerlere şırıngalar ile sıkın hatta yuvalarının olduğu delik büyükse fazla fazla dökün bişi kalmaz :D denenmiş yöntemdir ama size de zarar verebilir ilaçlamayı yaptıktan sonra o ortamdan biraz uzaklaşırsanız sağlık açısından zarar görmezsiniz tbt nin gülü sayın müridemiz...