Evim Sensin
-
BarisYigit bunu yazdımyblackworldweb bunu yazdı
Arkadaşlar bu konuda ciddi anlamda sinirleniyorum.
bilmeden konuşmayın yahu.
o ismini yazdığınız yabancı filmin telif haklarını araştırın bakalım hangi yapım çıkıyor.
yüzünüzün ifadesini görmek istiyorum o filmin yapımcısını görünce.
Özcan Deniz Adana Avşar Sineması na geldiğinde aynı soruyu basın ekibi sordu. Ve özcan çok güzel morarttı onları.
"Bu ismini söylediğiniz filmin telif hakları avşar filme aittir. evim sensin in telif hakları da avşar filme aittir. bu filmin türk oyuncular ile çekilmiş halidir. Ben hiç bir yerde filmi ben yazdm demedim. "
yani o film de avşar yapım mış. anladınız mı?
Hocam sen bilmeden konuşuyorsun a moment to remember filmin çekilmesiyle yapılmasıyla filan avşar yapımın zerre alakası yok.
şükrü avşar gidip filmin bütün haklarını satın alıyor hepsi bu.
filmin haklarını satın alması o filmi bunların yaptığı çektiği ettiği anlamına gelmez , senaryo kısmından özcan hanzosunun adının yazmasınıda gerektirmez.
biri imdb de 8.2 alırken diğeri 4.2 alıyor. buda gösteriyor zaten ne halt olduklarını. türk oyuncularla çekip böyle güzel bi filmi batırıcaklarına gidip fim yerine osbir çeksinler yahuu !
hocam işte dediğim gibi. tüm telif hakları avşara ait. senaryo aynı. yani sen diyorsun ya sigara yakışı bile aynı.
evet herşeyi ile birebir aynı zaten bu film. adamlar çalmadı. herşeyi ile birebir türkiye ye getirdiler.
biri dünya çapında yapıyor filmini, kore pazarından film-senaryo ihracının ne kadar basit olduğunu bilmiyorsun tabi.
avşar yapım ise bunu türkiye ye getirdi.
senaryoya eklediği bölümler sayesinde özcan hanzosunun adının yazılması etik. kaldı ki orada senin adını bile yazabilirlerdi. sonuçta filmi komple satın aldılar.
yani fransa da bu film çekilecek olsa artık senaryo nun sahibi avşar yapım.
yani sen bu filmi bundan sonra çekmek için avşar filminden telif alıyorsun ve filmi çekip senaryo kısmına özcan deniz yazıyorsun.
ama eğer senaryonun telif hakkını değil de komple senaryo yu avşar filmden alırsan senin adını bile yazabilirsin senaryo ya.
ben özcan denize karşı antipati besleyen bir insanım. ama bu filmde ona ayrı bir karizma basmışlar. oyunculuğunu da iyi yapmış.,
kazandıkları para kuruşuna kadar helal olsun. sonuçta senaryo yu komple satın aldılar.
örn: telif 1 milyon dolar ise
komple senaryo yu satın almak 10 milyon dolar.
yukarıdaki fiyatlar örnektir.
ayrıca 8.2 puanın sebebi filmin küresel dağıtımının çok iyi olmasından kaynaklanıyor.
bu filmi izleyen kişi sayısı, kişilerin zevkleri belli.
ancak o tüm dünya ya yayıldığı için daha çok kişiye hitap etti.
her ne ise bilmn gereken bu senaryo, telif hakkı ödenip, senaryo bedeli ödenip, vergiler ödenip, yazar hakkı olarak türkiye avşar film e geçti.
çok büyük riskti ama başardılar. şu anda bile avşar sinemalarında kapalı gişe oynuyor.
-
BosphorusPasha bunu yazdı
aga filmde evleniyolar onu yapıyolar kız hastalanıyo ölüyo ve hala kar yağıyo :/ kar yapsa yağsa 2 ay yağar bütün film 2aydamı geçiyo amk :S bok gibi bi film.
yuh filmi izlemeye gerek kalmadı spoilerden öldük.
-
schwarzseherisch bunu yazdıBosphorusPasha bunu yazdı
aga filmde evleniyolar onu yapıyolar kız hastalanıyo ölüyo ve hala kar yağıyo :/ kar yapsa yağsa 2 ay yağar bütün film 2aydamı geçiyo amk :S bok gibi bi film.
yuh filmi izlemeye gerek kalmadı spoilerden öldük.
aga hepsini geçiyorum bi marangoz bu kadarmı sexi olur ya adamı nerden çekmeye başlasalar sikinden yukarı doğru çıkıyo kamera :D acayip salakça. film zaten özcan denizin daşaklarından sonra başlıyo :D onudaa geçtim ulan kız adamın kucağında ölüyo anası babası arkasından bakıyo kimse de öldümü acaba diye düşünmeden ağlamaya başlıyo insan bi bakar lan kız durmadan bayılıyodu belki yine bayıldı nerden biliyonuz öldüpünü. hem kızın babası mütait evleri var ama adam kızı alıyo babası bi tane bile ev vermiyo yok böyle bi saçmalık
-
iyi hatırlattınız içimde kaldıydı benim hatuna 500 kere dedim başkalarının seçtiği filme gitmem dedim 3 kız 1 de ben gittik ilk yarı zaten kızın hareketlerine ayar oldum zaten bizimkiler hüngür hüngür ağlıyordu özcan denize zaten ayar oluyorum yerli filmlerde kopyaya hayır diyorum eywallah.
-
my sis girl
a momento remember
bu filmler Kore yapımıdır ve korelilere aittir, avşar ne avşar yapım ne adını bile ilk defa duyuyorum. özcan denizide harakiriye davet ediyorum
-
siyahbereli bunu yazdı
my sis girl
a momento remember
bu filmler Kore yapımıdır ve korelilere aittir, avşar ne avşar yapım ne adını bile ilk defa duyuyorum. özcan denizide harakiriye davet ediyorum
avşar yapım yaz google a filmlerine bak hocam.
-
filmi izlemedim ancak oyuncu kadrosuna baktigimda ve uzun hikaye ile kiyasladigimda,icler acisi bi durum cikiyor ortaya .bence.
sanirim bu durum filmin konusundan kaynaklaniyor.
bu film iki milyin izlenirken
uzun hikaye yediyuz sekizyuzbin anca izlenmis ..
tuhaf bence
telefondan yaziyorum,editor cok salak,rene holy bi el atin yahu .
-
pcdoktor636 bunu yazdı
"a moment to remember"
turkish dublaj varmi ?
-
BarisYigit bunu yazdı
türk sinema tarihinin yüz karası bir film daha :)
A Moment To Remember alınmış altına imza atılmış ve çekilmiştir..
Üstüne birde ben yazdım denilmiştir.
Mekanları filan geçtimde.. Adamların hareketleri sigara yakışları bile mi kopyalanır amk..
-
Issiz adam kadar olamaz bir film arkadas.O film curuttu icimizi,kopyada degil sanirsam.