folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Evlilik Hazirligi

Evlilik Hazirligi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek
    teomanyak bunu yazdı

myblackworldweb hayirli olsun sanada :) bende seneler sonra istedigim insani buldum Allah'a sükür. amacim ucuza kacmak degil tabiki alisveris masraf falan olucak, sadece bi kac seyi bilirsem bosu bosuna kazik yemiyeyim diye düsünoyrdum. söyledigin sey benimde aklimdan geciyordu ve gayette mantikli. :)

teşekkür ederim hocam :)

buzdolabı-tv filan  aldım bende. birkaç yıl teknolojisi eskimeyecek şekilde yeni teknolojilerden güzel modeller seçip aldım.

çünkü bu yıl alıyorsun seneye aynı paraya daha yenisi çıkıyor :)

halı-perde-mobilya kaldı.

Hocam mobilyaları mutlaka bursa-inegöl yapımı bir mobilya firmasından almayı düşünüyorum. Hem kaliteli hem de mükemmel işler yapıyorlar.

8-10 bin tl ye mobilyaları güzel bir şekilde dizeriz :)

3-5 bin tl perde- halı

altın olayını anlaştım ben. Dedim ki yahu altın takacağız yine bize kalacak ve ihtiyacımız olduğunda bozduracağız bunları. Ve değer kaybedeceğiz yok gerdanlık setiymiş vs bir sürü değer kaybettiriyor.

En iyisi onun yerine nakit koyalım bankada biriksin dedim. Düğündede sahte altın ile konu komşuyu idare etmiş oluruz :)

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi
    DJ_Alper bunu yazdı
    irwa bunu yazdı

Eşim kapalıçarşıda kuyumcu geleceğin zaman haberim olsun. 

Var yaaaa 

neyse artık :))

Söyle alpoş içinde kalmasın ,)

dewdim dewrildim geldim
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek
    irwa bunu yazdı
    DJ_Alper bunu yazdı
    irwa bunu yazdı

Var yaaaa 

konu sahibinden özür dileyerekten giriyorum ama siz ne çok didişiyorsunuz bu aralar :W 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi
    FCN bunu yazdı
    irwa bunu yazdı
    DJ_Alper bunu yazdı
    irwa bunu yazdı

Var yaaaa 

konu sahibinden özür dileyerekten giriyorum ama siz ne çok didişiyorsunuz bu aralar :W 

Yaprişim bu adam yazdığım konuları takip edip edip saldırıyo hayır kırcam bacağını o olcak ,)))

dewdim dewrildim geldim
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    texas
    texas's avatar
    Erkek
    teomanyak bunu yazdı

myblackworldweb hayirli olsun sanada :) bende seneler sonra istedigim insani buldum Allah'a sükür. amacim ucuza kacmak degil tabiki alisveris masraf falan olucak, sadece bi kac seyi bilirsem bosu bosuna kazik yemiyeyim diye düsünoyrdum. söyledigin sey benimde aklimdan geciyordu ve gayette mantikli. :)

Merhaba teomanyak,

Öncelikle hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Allah tamamına erdirsin.

Altın vb. ziynet eşyasını benzer şekilde evlilik den sonra yurt dışına taşıma konusunda tecrübe edinmiş biri olarak sana nacizane tavsiyem;

*Mümkün olduğunca eşit şekilde, yanında senle gidecek kişi veya kişilerle ile paylaşabilirsin.

* Altın vb. şeylerin az da olsa bir kısmını sırta çantana, üzerine alabilirsin aynı şekilde çok fazla abartmanda (hintliler gibi olmasın dikkat çeker) eşin bunları üzerine takıp (Örnek; bilezik kolye vs. gibi) xray den geçebilir. 

Sonuç olarak bu benzer yöntemlerle çok fazla ağırlık içermeyen altın vb. gibi düğün de takılan ziynet eşyalarını çıkara bilirsin.  Zamanın da bende ararştırdım. bu konu ile ilgili pek detaylı bir mevzuat yok ama Aşağıdaki linkte benzer bir mevzuat var ne derece ve hangi şartlarda uygulanıyor onu bilmiyorum.

http://www.sabihagokcen.aero/yolcu-ve-ziyaretciler/ucustan-once/formalite-ve-kurallar/gumruk-islemleri

Tabi birde gideceğin ülkenin şartlarına bağlı.  Oradaki gümrük, havalimanı kontrol vb. gibi prosedürler var araştırmak lazım. Gideceğin ülkeyi belirtirsen(özelden de yazabilirsin) bildiğim bir nokta ise yardımcı olabilirim.

Şimdiden Mutluluklar Dilerim.

texas tarafından 16/May/15 15:36 tarihinde düzenlenmiştir

in the end , there will be only chaos"... Everything must come to be END..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek

Hocam öncelikle Allah tamamına erdirsin pişman etmesin senin için en hayırlısnı versin.

Benimde başımda aynı konular dönüyor bu aralar  bi söz var Yuva kurana Allah yardım eder. Gerçektende ediyor kardeşim

şüphen olmasın cebinde 1 tl olmayıp ta bu işlere giren her şeyini borca yapıp şimdi evi arabası olan arkadaşlarım var.

Mobilya beyaz eşya gibi şeyleri gücünün yettiğince al alamadığını düğünde birikenler ile alırsın.

Altın konusunuda tanıdık olmayan yerden alma baba oğlunu kazıklıyor bu devirde mesela yardım sever müridemiz irwa ile görüş

bir şekilde hepsi hallolur nasıl girdiysen o şekilde çıkarsın işin içniden.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

Üstad sen daha seneye evleneceksin. Şimdiden ne telaşı bu. Bende ekimde kısmetse evlenecem altın alacaz ama daha düşmesini bekliyorum hafta başında 104 du hafta sonuna 101 oldu. bekleme modundayım altın almak için.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    irwa bunu yazdı
    FCN bunu yazdı
    irwa bunu yazdı
    DJ_Alper bunu yazdı
    irwa bunu yazdı

Var yaaaa 

Yaprişim bu adam yazdığım konuları takip edip edip saldırıyo hayır kırcam bacağını o olcak ,)))

bir sürü şey yazdım sildim şimdi kızar felan dır dır çekemem:) zamanı gelince yazarım du not alayım : enişte ku-yumm-cu irwa cia hala mesleğini araştırıyor
    onu bunu bırakta enişte yakışıklı adam bide kuyumcu burda zaman öldürme git yemek yap ayaklarını yıka adamın sonra o suyu iç adam ku-yum-cu :)
    takılıyoz biliyosun groups im zamanlarından eski dostlar başkadır  he geçen  onuda yazam bari konuyu piç ettik zaten geçen hüso aradı(amele) muhabbet eskidir bizimhatta tbtden 4-5 kişiyle tanışmışlığım vardır hüso bunlardan biri geçen aradı hasar soracak aşkım ne yapıyorsun felan diyo amk karşımda müşteri oturuyo neyse sordu konuştuk en son hadi öptüm görüşürüz felan amk müşteri garip garip bakıyo bizi gay sandı herhal amk :)

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

1 yıl sonra ne olur olmaz şimdiden para işine takılma bence

ekonomi zaten bugün böyle erktesi sabah başka.

sen olabildiğine  para biriktir.

büyük eşyalarda hiçbirşey yok. asıl korkacağın küçük maliyetli incik boncuk.

birde eşinin gösteriş meraklısıysa hiç uğraşma o para senden çıkacak demektir :9

bugün onlarda düğün davetiyesi verdim çiftlere.

erkeler orta birşey isterken kızlar 100 tanesi 700 tl olan düğün kartlarına baktı :)

hayatlarında 1 kere giyecekleri ve hiç kimsenin görmeyeceğim ayakkabılara bile sırf gelinlik altı diye 2-3 katı fiyata alıyorlar.

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

1 yıl sonra ne olur olmaz şimdiden para işine takılma bence

ekonomi zaten bugün böyle erktesi sabah başka.

sen olabildiğine  para biriktir.

büyük eşyalarda hiçbirşey yok. asıl korkacağın küçük maliyetli incik boncuk.

birde eşinin gösteriş meraklısıysa hiç uğraşma o para senden çıkacak demektir :9

bugün onlarda düğün davetiyesi verdim çiftlere.

erkeler orta birşey isterken kızlar 100 tanesi 700 tl olan düğün kartlarına baktı :)

hayatlarında 1 kere giyecekleri ve hiç kimsenin görmeyeceğim ayakkabılara bile sırf gelinlik altı diye 2-3 katı fiyata alıyorlar.

dedigin gibi gosteris meraklisi oldumu akacak kan damarda durmuor cok sukur ben de cok sansliydim bu konuda esim hala haddinden fazla sabir gosterior daha kendi evimiz bile yok :D annemlerle takiliyoruz dugun davetiyesine bile takilmadi en uygunundan aldik ve dugunde babetle takildi ayakkabi parasinida catir catir yedik :D

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
Toplam Hit: 3420 Toplam Mesaj: 24