Evrenin Genişlemesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    Cesnist bunu yazdı

Evrenin sonsuz olduğu kavramı surdan geliyor.

The universe versus the observable universe

http://en.wikipedia.org/wiki/Observable_universe

Aynen bu sebeple.

Önce "evren" tanımını öğrenip de kafa yorun bu işlere gençler.

while (1<2)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek
    mfatihbodur bunu yazdı
    KAAMOS bunu yazdı

bende bişey sormak istiyorum

evrende limit hız ışık hızı ve evrenin her bir ucunun ışık hızı ile genişlediğini farz edelim

bu söylediklerime göre evrenin sonuna ulaşabilirmiyiz?

LİMİT HIZ IŞIK HIZI, diye bir şart koyarsan sonuna tabiki ulaşamazsın. Ulaşabilmek için Işık hızını aşmak gerekir ve teorik olarak mümkün olsada pratikte mümkün olmadı henüz :D

aslında demeye çalıştığım şey 

hiç bir bilimsel dayanağım olmadan farz ettiğim şeylere göre evren hem sonsuz hemde genişliyor olarak gözlemleye biliriz demeye çalıştım galiba

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek
    KAAMOS bunu yazdı
    mfatihbodur bunu yazdı
    KAAMOS bunu yazdı

bende bişey sormak istiyorum

evrende limit hız ışık hızı ve evrenin her bir ucunun ışık hızı ile genişlediğini farz edelim

bu söylediklerime göre evrenin sonuna ulaşabilirmiyiz?

LİMİT HIZ IŞIK HIZI, diye bir şart koyarsan sonuna tabiki ulaşamazsın. Ulaşabilmek için Işık hızını aşmak gerekir ve teorik olarak mümkün olsada pratikte mümkün olmadı henüz :D

aslında demeye çalıştığım şey 

hiç bir bilimsel dayanağım olmadan farz ettiğim şeylere göre evren hem sonsuz hemde genişliyor olarak gözlemleye biliriz demeye çalıştım galiba

Evet hocam Şişen bir balon gibi, daha dogrusu bir noktadan yayılan ve genleşen gaz bulutu olarak düşünebiliriz sanırım.

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek

Şimdi bende bir taş atayım ortaya evren sonsuz sonsuz diyoruzda bu bir teorimidir yoksa kanun vs. bilmenemidir.Sonsuzluk kanıtlanmışmıdır yoksa sadece bizim gözlem yeteneğimiz yetersiz olduğu için mi sonsuz diyip kestirip atmışız

Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek
    jawsap67 bunu yazdı

Şimdi bende bir taş atayım ortaya evren sonsuz sonsuz diyoruzda bu bir teorimidir yoksa kanun vs. bilmenemidir.Sonsuzluk kanıtlanmışmıdır yoksa sadece bizim gözlem yeteneğimiz yetersiz olduğu için mi sonsuz diyip kestirip atmışız

reis evren hakkında bildiğimiz şeyler pasifik okyanusunda sperm kadar felan o yüzden bunlar sadece yapılan gözlemlere göre matematiksel hesaplara dayanan tahminler

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

evrenin sonsuz boşluk olduğu ilk okul sosyal bilgiler dersinde kaldı hacılar.

uzay sonu bilinmeyen boşluktur. sonunu bilmediğimiz içinde sonsuz diyoruz. dibini göremediğiniz bir suya dipsiz demek gibi.

PanxeR tarafından 03/Ara/13 21:56 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    captain
    captain's avatar
    Erkek

http://www.youtube.com/watch?v=TlmKRZwxerE

anlayamadığımız şeyler hakkında biraz fikir olabilir :)

her şeyin bir bedeli vardır ödenmiş yada ödenecek
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

evrenin ışık hızından daha hızlı bir biçimde genişlediğini hesapladılar.

evrenin yaşı ve ışığın hızı düşünüldüğünde ışık ufku diye bir terim ortaya çıkıyor. sonsuz denmesinin sebebi de bu.

yani gözlemcinin uzayın herhangi bir noktasından görebileceği en uzak mesafe evrenin yaşı x ışık hızı = 46,5 milyar ışık yılı uzaklıkta.

daha uzaktaki objeleri görebilmemiz için zamanda ileriye gitmemiz gerekiyor.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek
    Hybris bunu yazdı

evrenin ışık hızından daha hızlı bir biçimde genişlediğini hesapladılar.

evrenin yaşı ve ışığın hızı düşünüldüğünde ışık ufku diye bir terim ortaya çıkıyor. sonsuz denmesinin sebebi de bu.

yani gözlemcinin uzayın herhangi bir noktasından görebileceği en uzak mesafe evrenin yaşı x ışık hızı = 46,5 milyar ışık yılı uzaklıkta.

daha uzaktaki objeleri görebilmemiz için zamanda ileriye gitmemiz gerekiyor.

Hep söylemişimdir, insan zıplayarak geleceği görebilir diye :D yok denecek kadardan daha da kısa bir zman önce uzaydan gelen ışıgı görebilirsin. Örneğin Güneşteki bir patlamayı :D

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    paduwan
    paduwan's avatar
    Erkek

bu teorilere ben pek inanmiyorum aslinda cok istiyorum inanmayi ama uzay hakkinda nerdeyse hicbirsey bilmiyorken nasil olustugunu falan tespit etmek bana inandirici gelmiyor.

Toplam Hit: 3093 Toplam Mesaj: 23