Evrenin Genişlemesi
-
Cesnist bunu yazdı
Evrenin sonsuz olduğu kavramı surdan geliyor.
The universe versus the observable universe
Aynen bu sebeple.
Önce "evren" tanımını öğrenip de kafa yorun bu işlere gençler.
-
mfatihbodur bunu yazdıKAAMOS bunu yazdı
bende bişey sormak istiyorum
evrende limit hız ışık hızı ve evrenin her bir ucunun ışık hızı ile genişlediğini farz edelim
bu söylediklerime göre evrenin sonuna ulaşabilirmiyiz?
LİMİT HIZ IŞIK HIZI, diye bir şart koyarsan sonuna tabiki ulaşamazsın. Ulaşabilmek için Işık hızını aşmak gerekir ve teorik olarak mümkün olsada pratikte mümkün olmadı henüz :D
aslında demeye çalıştığım şey
hiç bir bilimsel dayanağım olmadan farz ettiğim şeylere göre evren hem sonsuz hemde genişliyor olarak gözlemleye biliriz demeye çalıştım galiba
-
KAAMOS bunu yazdımfatihbodur bunu yazdıKAAMOS bunu yazdı
bende bişey sormak istiyorum
evrende limit hız ışık hızı ve evrenin her bir ucunun ışık hızı ile genişlediğini farz edelim
bu söylediklerime göre evrenin sonuna ulaşabilirmiyiz?
LİMİT HIZ IŞIK HIZI, diye bir şart koyarsan sonuna tabiki ulaşamazsın. Ulaşabilmek için Işık hızını aşmak gerekir ve teorik olarak mümkün olsada pratikte mümkün olmadı henüz :D
aslında demeye çalıştığım şey
hiç bir bilimsel dayanağım olmadan farz ettiğim şeylere göre evren hem sonsuz hemde genişliyor olarak gözlemleye biliriz demeye çalıştım galiba
Evet hocam Şişen bir balon gibi, daha dogrusu bir noktadan yayılan ve genleşen gaz bulutu olarak düşünebiliriz sanırım.
-
Şimdi bende bir taş atayım ortaya evren sonsuz sonsuz diyoruzda bu bir teorimidir yoksa kanun vs. bilmenemidir.Sonsuzluk kanıtlanmışmıdır yoksa sadece bizim gözlem yeteneğimiz yetersiz olduğu için mi sonsuz diyip kestirip atmışız
-
jawsap67 bunu yazdı
Şimdi bende bir taş atayım ortaya evren sonsuz sonsuz diyoruzda bu bir teorimidir yoksa kanun vs. bilmenemidir.Sonsuzluk kanıtlanmışmıdır yoksa sadece bizim gözlem yeteneğimiz yetersiz olduğu için mi sonsuz diyip kestirip atmışız
reis evren hakkında bildiğimiz şeyler pasifik okyanusunda sperm kadar felan o yüzden bunlar sadece yapılan gözlemlere göre matematiksel hesaplara dayanan tahminler
-
evrenin sonsuz boşluk olduğu ilk okul sosyal bilgiler dersinde kaldı hacılar.
uzay sonu bilinmeyen boşluktur. sonunu bilmediğimiz içinde sonsuz diyoruz. dibini göremediğiniz bir suya dipsiz demek gibi.
PanxeR tarafından 03/Ara/13 21:56 tarihinde düzenlenmiştir -
http://www.youtube.com/watch?v=TlmKRZwxerE
anlayamadığımız şeyler hakkında biraz fikir olabilir :)
-
evrenin ışık hızından daha hızlı bir biçimde genişlediğini hesapladılar.
evrenin yaşı ve ışığın hızı düşünüldüğünde ışık ufku diye bir terim ortaya çıkıyor. sonsuz denmesinin sebebi de bu.
yani gözlemcinin uzayın herhangi bir noktasından görebileceği en uzak mesafe evrenin yaşı x ışık hızı = 46,5 milyar ışık yılı uzaklıkta.
daha uzaktaki objeleri görebilmemiz için zamanda ileriye gitmemiz gerekiyor.
-
Hybris bunu yazdı
evrenin ışık hızından daha hızlı bir biçimde genişlediğini hesapladılar.
evrenin yaşı ve ışığın hızı düşünüldüğünde ışık ufku diye bir terim ortaya çıkıyor. sonsuz denmesinin sebebi de bu.
yani gözlemcinin uzayın herhangi bir noktasından görebileceği en uzak mesafe evrenin yaşı x ışık hızı = 46,5 milyar ışık yılı uzaklıkta.
daha uzaktaki objeleri görebilmemiz için zamanda ileriye gitmemiz gerekiyor.
Hep söylemişimdir, insan zıplayarak geleceği görebilir diye :D yok denecek kadardan daha da kısa bir zman önce uzaydan gelen ışıgı görebilirsin. Örneğin Güneşteki bir patlamayı :D
-
bu teorilere ben pek inanmiyorum aslinda cok istiyorum inanmayi ama uzay hakkinda nerdeyse hicbirsey bilmiyorken nasil olustugunu falan tespit etmek bana inandirici gelmiyor.