folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Evrim Kurami Ve Kuranî Bakis Acisi

Evrim Kurami Ve Kuranî Bakis Acisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacktorx
    hacktorx's avatar
    Erkek
    hacı kendinizi darvinin yerine koyun :) bir sabah uyandınız ve bi duydunuz ki ayna icadedilmiş :) hemen gidip aynaya baktınız ve ne göresiniz:D benim babam maymun olmalı << demezmiydiniz:D  biraz empati yapın a nokta q :D

artık hiçkimse beni yaşamıyor!! aşklarımı büyük kemanlarla çizdiler...içime belalar doğuyor.. yüzün parmaklarımın arasından kayıp yokoluyor...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacktorx
    hacktorx's avatar
    Erkek

bu arada evrim gerçek :) insandan maymuna doğru bir dönüşüm seziyorum ben :):):)

artık hiçkimse beni yaşamıyor!! aşklarımı büyük kemanlarla çizdiler...içime belalar doğuyor.. yüzün parmaklarımın arasından kayıp yokoluyor...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    karabudun bunu yazdı:
    -----------------------------

IsLaMiC_ForCe , görüyorum ki çoğumuz gibi seninde düşünce ve inanç dünyanda çalkantılar var. Aslına bakarsan düşünmeyi bilen her insan için bu durum kaçınılmazdır ve hiçte kötü bir şey değildir. Ancak temel bilgi ve kavramlarda ciddi eksikliklerin olduğu için yazın sonsuz çelişkilerle dolu olmuş. Her şeyden önce şu kavramlar üzerinde biraz daha bilgi sahibi olmanı öneririm :

Ateizm - Teizm - Deizm - Agnostizm - Tanrı - Allah

Bu kavramları incelersen göreceksin ki ;

* Ben tanrıya inanıyorum diyen bir hristiyan , Allah' a inanıyor demek değildir. ( Unutmayın onların tanrısının bir oğlu var )

* Ben Allah'a inanıyorum diyen bir müslüman, Yahudi nin Rabbı'na inanıyor demek değildir. ( Onların tanrısı insanlarla güreşir )

* Ben tanrıya inanıyorum diyen bir deist, bütün dinlerin tanrısını ( Ve tabi Allahı'da ) reddediyordur.

vs. vs. vs.

Anlıyacağın üzere, ne Darwin'in nede diğer batılı bilim adamlarının Allah ' a bir inançları yoktur. " Ne farkeder hepsi aynı yaratıcı " dersen. o zaman Zeus , Manitu, Ra  da farketmez !...

Ayrıca evrimle ateizm arasında hiç bir bağ yoktur. Ateizm in tarihi teizm le birlikte başlar

Ama daha önemlisi ne biliyormusun ?

Kuran'ı  bir bilim kitabı zannetmeniz. O zaman tabi İslam da inanç olmaktan çıkıp bilim haline gelir ki buda imkansızdır. Kuranın ayetlerini bazı bilimsel gelişmelere uyarlamaya çalışman son derece yanlış bir metod. Diyelim ki evrim konusunda bunu başardın ( ki yazdıkların asla bunu başarmıyor ) peki bütün ayetleri güncel bilimin terazisine çıkartabilecekmisin ?

Mesela şu ayeti günümüz coğrafya bilgisine göre ne yapacaksın ?

Kehf(86)   güneşin battığı yere varınca, onu siyah balçıklı bir su gözesinde batar (gibi) buldu. Orada (kâfir) bir kavim gördü. "Ey Zülkarneyn! Ya (onları) cezalandırırsın ya da haklarında iyilik yolunu tutarsın" dedik. 

Eee ne oldu şimdi güneşin hiç bir yerde batmadığını biliyoruz, gece olması sadece dünyanın dönüşü ile ilgili bir sonuç değilmi.? Ne yapacağız şimdi,  hop dinden vaz mı geçeceğiz.

Gel en iyisi Bilimi bilim olarak, dini de din olarak kabul edelim. Bilimsel gelişmeleri inancın ispatlanmasının veya çürütülmesinin bir aracı olarak görmüyelim. Nasıl olsa süreç içerisinde bilimin ortaya koyduğu bilgiler karşısında inancın kalabilecek olan kısımları kalır kalamayacak olanlarda gider.

senin oturduğun coğrafyada güneş batmıyormu hocam?

mantığını kullanırsan güneşin batıp batmadığını anlarsın,yani zora koşmanın anlamı yok . kast edilen olay açık ve net tir.

gece olması dünyanın dönüşü ile alakalı olan bir olay demişsin..iyide Kuran zaten geceden gündüzden dünyanın dönüşünden bahsetmiştir.

geceyi neden verdiğini bile anlatmıştır.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Şimdi Arkadaşlar Pek Az Net Bağlantıma Rağmen Bu Gün Girebildimde Gözüme İlişti Konu... BAAL Hocamda yazmış bişeyler Oldukça Mantıklı Demiş. Ancak Darwin Denen Adamın bir Bilim adamı Olarak Soyut Konularda Ortaya Atmış olduğu Vede Kesin Surette İspatlanamamış Bu Hipotezi Hakkında Çok Spekülasyonlar Haberler Ve Yorumlar Yapılmaktadır. Burada Darvin yada Darvincileri Savunmayacam Bilakis Son Derece Fikir Olarak Taban Tabana Zıt Olduğumu Sanırım Dememe Gerek yok.

İnsan Yaratıldığı ilk Andan Bu yana Mutlak Değişim Göztermiştir. Ancak Bu Değişim Bir Mikroorganizma olupta Denizden Çıkıpta İnsana Dönüşme Anlamında değildir. Bu Değişim Dünyanın Fizyolojisine uyum Sağlama Anlamında Bir değişimdir. Ve Bunun Adına Doğal Seleksiyon denilemez. Bu Canlının Programında mevcut olan Korunma Sistemine ait bir yapıdır. Örneğin Eskimoların Bulundukları Ortama Uyum Sağlamaları Gibi. O Yüzden Evrim Denilen Şeyin Darvinin Anlattığı Biçimde Olduğunu Sanmamaktayım. Benim Fikrim Budur. Bence Darvin Maximum Saçmalamış... :)

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Felony
    Felony's avatar
    Erkek

insan ile maymun türlerinin şimdiki zaman dahil ilk çağlara kadar yapılan çalışmalar ve fosil kaynaklarından edinilen bilgilere göre, insan metabolizması maymun'unkine hiç benzemediği (alakasının olmadığı)ortaya çıkmıştır. Dış görünüş olarak belki ama, önemli olan iç mekanizmanın yapısıdır.

insan metabolizmasına en yakın olan farelerdir.
    o Yüzden, TIP alanında hep denek olarak kullanılıyorlar.

Ne yani şimdi fareden mi geldik :)))

...

Evrim sürecinin gerçeklik payı vardır muhakkak. Ama kesin bir hükme dayanmadan teori ortaya koymamak gerekir.

Güçsüz halklar güçlü liderler çıkarır, güçlü halklarınsa lidere ihtiyacı yoktur. "Viva ZAPATA"
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ciminli
    Ciminli's avatar
    Erkek

IsLaMiC_ForCe bunu yazdı: ( Sayfa 1 deki Semayla ilgili )

Senin bu Bahsettigin Sema ve insanin yaradilisi  arasinda bir tezat olusturmuyor mu? Yüce Mevla ilk olarak Hz Muhammet sav efendimzi yaratti. Dünyaya gönderilen ilk insan ise Hz Adem Babamiz. Insanlik Hz Adem ve Hz Havva dan türüyerek cogaldi. Bu sürecte hayvanatinyaradilisi ile insan arasindabir bag yoktur. Dünyanin canlilarin yasayabilmesi icin olusum süreci insandan öncedir tabiki lakin bu sürecte insan senin göstermis oldugun Semanin sonucunda ki son halka olarak evrimlserek ousmamistir. Bizzatihi insanin yasayacagi ortami yarattiktan sonra Allah cc insani yaratip dünyaya göndermistir. ve Insanlik insndan türüyerek cogalmistir.

* Südün Bozuksa Senin Üc Gram Uckura Satilmissa Ruhun ! Yanasma * Gök Girsin Kizil Ciksin !!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    ufacık bir hücre iken koca adamlar oldunuz ya?...

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabuCe
    kabuCe's avatar
    Erkek

Evre evre yaratma ve kemik giydirme, insanın anne rahmindeyken geçirdiği evrelerdir. Kuran'da geçen bu evrelerin sırası embriyonun gelişimiyle birebir uyumludur.

Bunun üzerine şeytan onları oradan kaydırdı, içinde bulunduklarından çıkardı. Biz de: "Birbirinize düşman olarak inin, orada belirli bir vakte kadar sizin için bir karar yeri ve bir nasib vardır." dedik. (2:36)

Burada evrime işaret görebiliyor musunuz? İfade acık ve nettir. İnsan cennette de insandır ve hatası dolayısıyla dünyaya da insan olarak gönderilmiştir....

...Orada Olmayan Adam...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek
    tüm bu evrenin var olduğuna şaşmıyorum da , bütün bu evreni aklımın nasıl aldığına şaşıyorum doğrusu

Ayrıca çok şekersin :)
Toplam Hit: 8644 Toplam Mesaj: 40