folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Evrim Teorisi & İslamiyet (Tartı$Ma Konusu)

Evrim Teorisi & İslamiyet (Tartı$Ma Konusu)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

arkadaslar düşünceyle mantık arasında kalan soruların bazılarını beynimce ve aldığım desteklerle çözememi$ olup içinde tıkanıp kalmı$ vaziyetteyim diyebilirim.

ve bu tür sorular her insanın beyninde büyük yer kaplıyor buna eminim. 

şimdi ALLAH cc var diyoruz. ama onu bir türlü bulamıyoruz.

tamam evrimi yaratılanları vs vs düşündüğümüzde mantıken ALLAH ı buluyoruz ama onu bi şekilde tekrar kaybediyor bir tür sorular nedeniyle beynimiz resmen tıkanıyor.

düşündüğümüzde ALLAH ın gerçekten var olduğuna inandığımızda başkasından yardım ve bilgi almayarak onu tek biliyorsak biz ermişiz demektir. aslında hem var hem yok olmasının arasında kalmış gibiyiz gibiyimde.

din konusunda mezhep diyelim. kuranıkerimin hiç bir ayeti kerimesinde mezheplerden bahsedilmiyor. buna dayanarak benim kanaatimce ordan burdan uydurma şeyler olarak düşünüyorum ve bu mezhepler yüzünden aleviler sunnilere sunniler hanifilere vs vs kız bile vermiyor. düşündüğümüzde ne kadar saçma bişey ve uydurma ve düzmece olduğunun kanaatine varıyoruz. nedir bunlar ve neden yapılmıştır. 

şimdi peygamberin gerçekten peygamber olduğuna inanabiliyoruz. çünkü bi ispatı var ALLAH cc nün yardımlarıyla birşeyler yapıyor ve insanları teşvik ediyor. çünkü bunlar herkesin aklen fikren söyliyebileceği şeyler değil. işte burda ALLAH ı tekrar bulabiliyoruz. ama düşünceler yine kaybettirebiliyor. peygamberide bulduk mezhepler ne arkadaşım. neden yapılmış böyle bi kuruluş ve dinen dinde önemli yer kaplıyorsa 3 kutsal kitabıda içinde kaplayan kuranı kerimde neden mezheplerden söz edilmiyor ? ! aklen kafa karıştırıcı

gel gelelim cehennem ve cennete

kuranı kerimde cehennemde yanmak günahlarını yanarak temizletmek adlı terimler ayeti kerimlerinde yazmıyor. mademki böyle birşey yoq neden din adamlarının dilinde bu yanmak keliimesi dolaşıyor.

kimi din adamlarının deyişine göre ölüm sonrası diriliş yoq ! kafa karıştırıcı.

ve dinen cehennem ve cennet neden yaratılmıştır. yaratılmasının amacı ne . yanmak yoksa eğer.

düşünün bi araba aküsü elektiriği bittiğinde gidio geri dönüşü wolt verirsiniz tekrar çalışır.

insan damarlarındanda biri tıkandığında ve bedenen öldüğünde. bunun woltajını nasıl alıcaz ve ne şekilde ve ruhen bütün insanların ölmesinimi bekliyicez. yada wolt verilmeden ruhumuzuda mı teslim edicez. şüphe uyandırıcı ve aklı karıştırıcı.

gelgelelim evrime

tamam ALLAH cc evreni yarattı uzay mars vs vs aralarındaki boşluklar falan fistan. bunları hepimiz biliyoruz. peki insanoğlu nasıl yaratıldı. kimisi anlatıyor yerde oluşan toprak çekirdeklerinden tohumlanarak meydana geldi. lailahe havle :D 

vs vs yardımlarınızla konuyu nihayetine erdirelim.

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Allah'ı gökyüzünde aradıın için olabilir bu tıkanıklığın nedeni.

Mezheplerin nasıl ortaya çıktığını küçük bir araştırma yaparak öğrenebilirsin, ayrımcılık yapanlar konusundaki düşüncelerine katılıyorum. Evlenme konusuna gelirsek, hiçbir mezhebin gerçek sevginin önüne geçebildiğine tanık olmadım.

Din adamları bazı konuları yorumlarken somut örneklemeler sunabilir. Soyut bir kavram bu şekilde lanse edilmeye çalışılıyor.

Hiçbir din adamı ölümden sonra diriliş yok demez, bunu diyen birisi kendisini din adamı olarak görüyorsa, dinin ne olduğunu öğrenmesi gerekecek.

Cennet ve cehennem kavramlarını iki satırlık yorumlara dahil etmek mümkün değil, yapacağın araştırmalar kafandaki soru işaretlerini cevapsız bırakmayacaktır.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

By-barikat bunu yazdı:
    -----------------------------
    Canni Hep Kafamı Karıştırırsın Gerek Üye Profillerinde Gerek Mesajlarında Bu Konuda Kafamı Dondurdun ALLAH (cc) Varlığına ve Birliğine İnanıyorum Fakat Kullarına İnancım Yok Be Kardeşim

kardeşim inanmak ayrı mesele.

mesela ben sana bi bina göstericem dicemki binanın arkasında köpek var.

sen bana inanırmısın?

tabiki beni tanıdığın ve bildiğin vs öğrendiğin kadarıyla inanırsın amasıda var ya orda köpek yoksa ! :D

şimdi hocam dediğin gibi kurallarda ayrı mesele kimisi namaz kılarak allaha itaat eder. çünkü namaz farzdır kuranda geçiyor ayet.

ama ben öle biri değilim kardeşim adamlar orda namaz kılarken ben allahı sadece düşünüyor onu zikrediyorum ve buna kimse karışamıyor.

dini yaşamakta böyle olsa gerek

ama bakıyoruz ortalıkta bir sürü çerez var insan düşünüyorki herkes kendine göre bi din hazırlamış inanan ordan gider.

ALLAH cc diyor ya benim yıldızlarım var hangisinden tutarsanız ordan bana ulaşırsınız.

ama akla takılan şudur ki hristiyanlıkta bir din oda bir yıldız ama o kuyruktan gidenler ALLAH cc ne ulaşamıyor.

önemli olan burda kurallara inanmak değil hangi kurallara uymamız gereken.

çünkü din adamlarından duyduklarımız hepsi farklı.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

ilk başta neyi somut neyi soyut neyin mecaz anlamla kullanıdıgıın bi farkına warsanız herşey cözülecek yaw

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Nury bunu yazdı:

kafadan sallamışsın yok o şöyle dior yok o böyle diyor ve yazarken de kendinle çelişmişsin
      mezheplerin ortaya nasıl çıktığını ve ne olduklarını araştır kuranda ne arasın mezhep filan ?

ALLAH'ı heryerde bulabilirsin yeterki görmek iste. ALLAH milimlik şeylerden koskocaman şeyler çıkarıyor küçücük sebepler veriyorki o mükemmelliği başkasının yaptığını görebilelim diye. Zehirli ellerden(arı) bize tatlı yediriyor vs vs daha binlerce örnekleri var.

çok gereksiz bi konu açmışsın yani demek istediğim aklına ne gelmişse yazmak için yazmışsın. Araştırma yapmamışsın hiç hemde hiç. Azcık araştırma sonucunda şu yazdığın şeylerin cevabını bulabilirsin

hocam çelişki veya aklıma gelen uyduruktan şeyleri yazmak değil

araştırmak ayrı bi mevzu kıyıda kalıyor bu konuda.

çünkü araştırmaya kalksak 30 tane tanrı ortaya çıkar.

hacılar hocaları örnek verim bana iki kafadar hoca gösterin ikisinin ağzından bu konuda aynı terimler sözcükler çıksın ben inanayım.

yazdığım satırlarda şunuda belirttim 

ALLAH ı yarattığı ve gülün suyundan ne hikmetler çıkarttığını ve bu sayede onu bulduğumuzu söyledim.

ama bazı konularda onu kaybedebileceğimizi belirttim.

edit : hocam kuranda mezhep yazmıyor dedim . okadar gerekli birşey olsaydı kuranda yazardı çünkü burda teşvik var.

örneğin hz ali a.s. peygamber efendimizin yanında yetişti büyüdü ve şimdi alevi mesebinden olanlar resmen hz aliye tapıyor.

peki hz ali nerden geldi kardeşim. 

sana söylemek istediğim çekirdek haliyle güzeldir çıtlattığında ses yankı yapar o yankıda dağılır kafa bulandırır.

şunuda belirtim biraz bilmiş olsaydın ve düşünmüş olsaydın daha farklı bilgiler yazabilirdin.

selametle

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Renard
    Renard's avatar
    Erkek

CaNNi bunu yazdı:

By-barikat bunu yazdı:
    Canni Hep Kafamı Karıştırırsın Gerek Üye Profillerinde Gerek Mesajlarında Bu Konuda Kafamı Dondurdun ALLAH (cc) Varlığına ve Birliğine İnanıyorum Fakat Kullarına İnancım Yok Be Kardeşim

kardeşim inanmak ayrı mesele.

mesela ben sana bi bina göstericem dicemki binanın arkasında köpek var.

sen bana inanırmısın?

tabiki beni tanıdığın ve bildiğin vs öğrendiğin kadarıyla inanırsın amasıda var ya orda köpek yoksa ! :D

şimdi hocam dediğin gibi kurallarda ayrı mesele kimisi namaz kılarak allaha itaat eder. çünkü namaz farzdır kuranda geçiyor ayet.

ama ben öle biri değilim kardeşim adamlar orda namaz kılarken ben allahı sadece düşünüyor onu zikrediyorum ve buna kimse karışamıyor.

dini yaşamakta böyle olsa gerek

ama bakıyoruz ortalıkta bir sürü çerez var insan düşünüyorki herkes kendine göre bi din hazırlamış inanan ordan gider.

ALLAH cc diyor ya benim yıldızlarım var hangisinden tutarsanız ordan bana ulaşırsınız.

ama akla takılan şudur ki hristiyanlıkta bir din oda bir yıldız ama o kuyruktan gidenler ALLAH cc ne ulaşamıyor.

önemli olan burda kurallara inanmak değil hangi kurallara uymamız gereken.

çünkü din adamlarından duyduklarımız hepsi farklı.

Kardeşim İbadetin Şekli Türü Olmaz Benim Gözümde Kimi var namaz kılıyor töbe töbe karıya kıza bakıyor , kimi var ülkücü haca gitmiş 5 vakit namaz kılıyor ama kul hakkı yiyiyor  Simdi Mesele Su ALLAH (cc) Varlığına Birliğine İbadetlerine İnancım Sonsuz Fakat Ben Çoğu Kulluna İnanmıyorum Din Adamlarının %60 da dahil buna...!

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek

Konu benzeri elli tane konuda mevcuttur. Tekrar tekrar gündeme getirmemek gerek. Şu konuyla noktayıda koyarım efenim http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=12489

Konu decameron tarafından 28 Agustos 2005 (Pazar) 01:22 tarihinde açıldı.

"

Amerika okyanus aşıp , Irak'ı işgal ediyor . Güneydoğumda benimle sınır komşusu oluyor , ben bu konuları tartışmayacam. "Saidi Nursi"( kürt seit (it) ) bir iki okuyuşta kitap ezberliyormuş :). Çok zekiymiş. Bunları tartışıp konuşacağım.

Amerika Irak petrollerine el koymuş dünyada petrolün ve doğalgazın fiyatı ikiye katlanmış. Bunun faturası bana yüklenmiş ben bunları konuşmayacam , tartışmayacağım. Yaradılışı tartışacağım :).

Güneydoğuda PKK olayları tekrar hortlamış.Ben bu konu nasıl çözümlenir bunu tartışmayacam. Avrupa birliği oluşumunun kapısına beni zincirlemişler , ne içeri alıyorlar ne bırakıp özgürce kendi başımın çağresine bakabiliyorum , içeri girebilmek için şimdiki iktidarın yaptığı gibi taviz üstüne taviz verip ulusal gururumuzu çiğniyorlar. Ben bunları tartışmayacam. Metafizik konularla beynimi uyuşturacağım.

Birileri yattığı yerden zenginliklerine zenginlik katarken , işçiler alınteriyle çalışırken ve hergeçen gün fakirleşirken; Birileri bankaların içerisini hortumlarken , ve bunun ceremesini ben çekerken.Ben bunları tartışmayacam. Devlet din'e müdahele eder mi ? , edemez mi ?  Onu tartışacağım , ÖYLE Mİ ?!

Sizlerde enerjinizin , tamamını değil. Onda birini , yüzde birini birazcıkda olsa bu konular üzerine harcayabilseydiniz , dünya çok daha güzel , yaşanılıcak , sömürüsüz biryer olurdu.

İnsanları hiçbir zaman ortaçağ fikirlerini tartışmaya , savunmaya , yönlendirip zamanlarını çarçur etmelerine neden olmayın.

SORU: Evrim teorisine neden bu kadar saldırıyorsunuz ? Teori , adı üstünde, daha kanıtlanmamış bir fikirdir. Bilim geliştikçe , doğruluğu ya artar , ya azalır.

Peki yaradılış kanıtlandıda dünyanın mı haberi yok ? Yok eğer kanıtlanmadıysa hala teori ise , ona niçin saldırmıyorsunuz ?

"

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsortiC
    AsortiC's avatar
    Erkek

Peki yaradılış kanıtlandıda dünyanın mı haberi yok ? Yok eğer kanıtlanmadıysa hala teori ise , ona niçin saldırmıyorsunuz ?

"

Şu Evrim teorisini biz değilde siz nye bu kadar takıyorsunuz onu anlamıyorum?
    Darwinin Türkler hakkındaki az gelismis irk teorisi hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum açıkcası
    Herşeyi kanıtla ararsan aramakla zamanını geçirir hiç yaşamadan ölür gidersin,
    1 ateş topunun yuvarlanarak dünyanın ayı gezegenleri güneşi çıkarabileceğine inananlara
    Çok büyük bir hamur onun üstünde deneme yapmaya davet ediyorum acaba parçalandığında
    baklavalar, börekler, çörekler çıkabilecekmi?
    Bu mükemmel denge ve hala çözemediğimiz kendimiz varken daha çok yaradılışı çözmeye devam
    edersin, biz Allahın birliğine, Meleklerine, Peygamberlere, Ahiret Gününe, Kaza ve kadere,
    inanıyoruz Bunları kalben ve dil ilede tasdik ediyoruz, sen ve senin gibi düşünenler ise inş yaradılışın kanıtını bir gün
    bulur, yanıbaşındaki kanıtı görmeyen göz derin kanıtları nasıl görür oda başka tabi..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Erkek

AsortiC bunu yazdı:

"

Herşeyi kanıtla ararsan aramakla zamanını geçirir hiç yaşamadan ölür gidersin,
    1 ateş topunun yuvarlanarak dünyanın ayı gezegenleri güneşi çıkarabileceğine inananlara
    Çok büyük bir hamur onun üstünde deneme yapmaya davet ediyorum acaba parçalandığında
    Bu mükemmel denge ve hala çözemediğimiz kendimiz varken daha çok yaradılışı çözmeye devam
    edersin, biz Allahın birliğine, Meleklerine, Peygamberlere, Ahiret Gününe, Kaza ve kadere,
    inanıyoruz Bunları kalben ve dil ilede tasdik ediyoruz, sen ve senin gibi düşünenler ise inş yaradılışın kanıtını bir gün
    bulur, yanıbaşındaki kanıtı görmeyen göz derin kanıtları nasıl görür oda başka tabi..

Sen nasılki kendini metafiziğe adamış gözünün önündeki bilim i gözden gelip , teoriyi safsatalarla çürütüyorsun ( aklınca ) , biz kendini bilime adamış gençlerdesoruyoruz size siz çıkıp ispatlayın Allahı kimin yarattığını... o kadar ezilen müslüman ülkesi var e hani bir nur yağsında başlarına yıkılsın o özgürlük heykelidir , Hz. Muhammedle dalga geçen karikatüristin kalemi?

Allaşkına bir kanıt , hikmet , keramet gösterde tüm bilim dünyasına şenlenelim ? İn Cin flnda var dersin sen şimdi :) , sen git Kuran ı kerimde sana emredildiği gibi Putperest öldür. Sonra gel ok?

"Çok büyük bir hamur onun üstünde deneme yapmaya davet ediyorum acaba parçalandığında
    Bu mükemmel denge ve hala çözemediğimiz kendimiz varken daha çok yaradılışı çözmeye devam"

Hamurdan baklava börek nasıl oluyor gibi saçma sapan bir olayı ananın börek , çörek nasıl yaptığını izleyerek irdeleyebilirsin. Onlar önüne allah tarafından konmuyor. Banal adamın banal örnekleri :D kapasite meselesi tabi :| börek çok yiyor heral ondan yola çıktı

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsortiC
    AsortiC's avatar
    Erkek

adamış gözünün önündeki bilim i gözden gelip , teoriyi safsatalarla çürütüyorsun ( aklınca ) , biz kendini bilime adamış gençlerdesoruyoruz size siz çıkıp ispatlayın Allahı kimin yarattığını... o kadar ezilen müslüman ülkesi var e hani bir nur yağsında başlarına yıkılsın o özgürlük heykelidir , Hz. Muhammedle dalga geçen karikatüristin kalemi?

Allaşkına bir kanıt , hikmet , keramet gösterde tüm bilim dünyasına şenlenelim ? İn Cin flnda var dersin sen şimdi :) , sen git Kuran ı kerimde sana emredildiği gibi Putperest öldür. Sonra gel ok?

Sen dinin bilim ile çeliştiğini düşünenlerdensin halbuki din bileme ters düşmüyor
    Ama keramet istersen sana Peygamber Efendimizden örnek verebilirim

1. Kurani Kerimdir İnsanlara yol ve rehber olması için gönderilmiştir,
    2. Miraçtır
    3. Meşhur mucizelerinin en büyüklerinden birisi de, Ay’ı ikiye ayırmasıdır. Bu mucize, başka hiçbir Peygambere nasip olmamıştır. Muhammed aleyhisselam elli iki yaşında iken, Mekke’de Kureyş kâfirlerinin elebaşıları yanına gelip, (Peygamber isen Ay’ı ikiye ayır) dediler. Muhammed aleyhisselam, herkesin ve hele tanıdıklarının, akrabasının iman etmelerini çok istiyordu. Mübarek ellerini kaldırıp dua etti. Allahü teâlâ, kabul edip, Ay’ı ikiye böldü. Yarısı bir dağın, diğer yarısı başka dağın üzerinde göründü. Kâfirler, Muhammed bize sihir yaptı dediler. İman etmediler.
    Bu mucize ile ilgili âyet-i kerimenin meali şöyle:
    (Kıyamet yaklaştı, Ay yarıldı. Onlar [müşrikler] bir mucize görünce hemen yüz çevirirler ve "Eskiden beri devam ede gelen bir sihir [büyü] derler.) [Kamer 1,2] [alıntıdır]
    keramet veya sen nasıl diyorsan ne arıyorsan o zaten var, insan başlı başına bir kanıttır aslında
    bir mucizedir zaten,
    daha fazla mucize için = ) bakabilirsin arkadaşım : http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=413

Hamur olayında ne kadar kapasiten olduğu anlaşıldı ve kapasiten buyken benim kapasiteme laf atmanı cahilliğine veriyorum..

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Erkek
    Hojam esra ceylanın programınada bir dümbük çıktı ben otobüste uçtum dedi. E hani bunun ispatı ? Ben bu safsataları sayıklayan elin arabına nereden inanacam. Neden olmuyor bu hurafeler tekrardan , bunların birisi bile ispatlananmış yok dinimizislam.com gibi sitelerde çürümeye yüz tutmuş abidik gubidik şeylerdir... Birisi kameraya yakalasın lam şunları yok dağı yarmışta portakalı balkabağı yapmış. ok diyor geçiyor tekrar soruyorum sen kaç putperest öldürdün şimdiye kadar?Öldürmediysen neden öldürmedin.

Toplam Hit: 2423 Toplam Mesaj: 13