Evrim Ve Programla Dili Üzerine
-
Merhaba arkadaşlar geçenlerde Sci-Tech Tv de tesadüfen bir belgesele denk geldim, belgeselde mesela bir bardak suyun içine atılan bir iğne taş gibi bir şeyin, bardak içindeki suda hiç bir zaman aynı şekli oluşturmadığını anlatıyordu bunu makro çekimde filan inceliyorlarda kainattaki düzenden bahsediyorlardı, düzen aslında çok karmaşık komplike ama incelenince basit olduğunu anlatıyordu. Bilgisiayar programcıları bir program geliştirmesinden bahsetmeye gitti konu buradaki programcılar bir düzlemde iki bacağı olan bir bilgisayar similasyonu yaratıyorlar ve programı çalıştırıyorlar ardından programa karışmıyorlar, program çalışmaya başlayınca adım dahi atamadan karakter çöküyor,10 denemeden sonra ilk adımını atıyor 100 denemeden sonra iki üç adım atmaya başlıyor, ama bu olacakları programcılarda tahmin edemiyor ve program belli bir süre çalıştıktan sonra karakter o kadar gelişiyorki sürekli olarak kendi kendini geliştirmeye başlıyor ve engelleri aşmaya zıplama başlıyor bu durum sürekli olarak kendi kendine gelişen bir program sayesinde oluyor program evrimleşiyordu çok ilgimi çekti bu belgesel acaba bu belgeselin adı nedir nereden indire bilirim ve siz izledinizmi böyle bir belgesel arkadaşlar,
-
valla merakettim,
konuyu uplayalım arada kaynamasın bende fena halde merak sardı hoca
-
boyle seyler ilgimi ceker takipteyim :)
ustura tarafından 18/Ağu/12 17:25 tarihinde düzenlenmiştir -
Hacı zannımca oradaki mevzu evrim değil, öğrenme. Bu konuyada machine learning diyor ecnebiler. Çok kıymetli ve taşaklı bir konudur.
+ biri belgeseli bulursa güzel olur
TeRRoR tarafından 18/Ağu/12 17:26 tarihinde düzenlenmiştir -
İlginç bir belgeselmiş merak ettim doğrusu
-
Allahıma Kitabıma Bende Merak ettim. Umarım Belgesel Bulunur. :)
-
Çok güzel ve ilginç bir belgeseldi arkadaşlar, belgeseli izledikten 20-25 dk sonra bitti yani sonlarına doğru yetişmiştim, içerisinde matematiksel spirallerin nedenleri, doğanın ve evrenin çalışması gibi konularda vardı,
@
akmarky Sen ne saçmalamışsın verdiğin youtube videosunun içeriği avrupa yakası,
-
Robinson_Crusoe izlediğin günün tarihini hatırlıyorsan bulma işini kolaylaştırabilir
-
ben de takipteyim, aşırı ilgiliyim böyle konulara
kitabın birinde de bir şirket vardı, adam şirketin sırrını şöyle açıklıyordu
tasarımı tamamen bilgisayara bırakıyoruz, yani şansa, o kadar çok ihtimal denettiriyoruz ki, bilmemkaç milyonda bir gelecek
o muhteşem tasarım ihtimalini yakaladığımızda duruyoruz.
kitabın adını hatırlamıyorum ama aşağı yukarı böyle bir şeydi
edit: zar adam veya 2. kitabında idi :)
YekteranBaymedir tarafından 18/Ağu/12 20:16 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam belgeseli bilmiyorum da bahsettiğin şeye genetik algoritmalar deniyor.
Örnek programları buralarda bulabilirsin.
http://www.ventrella.com/Alife/alife.html
HolyOne tarafından 18/Ağu/12 20:25 tarihinde düzenlenmiştir -