Evrim Ve Programla Dili Üzerine
-
arkadaşlar bu genetikten çok bilgisayar kullanımına nasıl adapte edilebilir?
rasgele bir müziğin rasgele bir bölümünü çaldırmak veya bir süre sonra sıkılıp kapatması gibi vs bir şey mi olur?
ya da video dosyasını kendi kendine düzenler montaj yapar falan
aklıma pek başka bir şey gelmiyor
-
2 gün önce gece 11 çivarı izlemiştim,
Genetik algoritma inceleyim biraz neymiş ne değilmiş,
Edit:Genetik algoritmalar problemlerin çözümü için evrimsel süreci bilgisayar ortamında taklit ederler,
Evet belgeselde de bu ifadeleri kullanıyorlardı,
Robinson_Crusoe tarafından 18/Ağu/12 20:57 tarihinde düzenlenmiştir -
Genel adıyla evrimsel algoritmalar olarak geçer. Genetik algoritmalar başta olmak üzere birçok farklı alt türü var. Çeşitli doğal süreçlerin dijital ortama uyarlanması, evrim prensiplerinin algoritmalara uygulanmasıdır. Bilim ve insanlık açısından gelecekte çok önemli sonuçlarının olacağını düşünüyorum.
-
Daft bunu yazdı
arkadaşlar bu genetikten çok bilgisayar kullanımına nasıl adapte edilebilir?
rasgele bir müziğin rasgele bir bölümünü çaldırmak veya bir süre sonra sıkılıp kapatması gibi vs bir şey mi olur?
ya da video dosyasını kendi kendine düzenler montaj yapar falan
aklıma pek başka bir şey gelmiyor
Hocam genetik algoritma demek videoyu neresinden keseceğini aklından okuyacak demek değil=)
Deneme yanılma ile en iyisini bulmak diyelim
http://rednuht.org/genetic_cars_2/
örnek olark buna bir gözat
-
http://www.tvdebugunnevar.com/522665-body-wars
hocam şudur büyük ihitmal Yaşam ve Hobi belgesel kuşağıymış.
-
Programların Bir Zaman Sonra His Ve Benlik Bilincine Kavuşmalarını Pek Kabullenemiyorum sanırım... Yatmıyor Kafama...
Programlar Bu Benlik ve Hisleri Taklit Edebilecek Düzeye Ancak Erişebilirler. Bu His Ve Benliği Orjin olarak Uygulayamazlar.... Kendi Özlerinden Varlık Cevherlerinden Uygulayamazlar Kanaatindeyim.
-
ShockMan bunu yazdı
Programların Bir Zaman Sonra His Ve Benlik Bilincine Kavuşmalarını Pek Kabullenemiyorum sanırım... Yatmıyor Kafama...
Programlar Bu Benlik ve Hisleri Taklit Edebilecek Düzeye Ancak Erişebilirler. Bu His Ve Benliği Orjin olarak Uygulayamazlar.... Kendi Özlerinden Varlık Cevherlerinden Uygulayamazlar Kanaatindeyim.
Karls Olsberg'in "Sistem" adlı romanında bahsettiğin olay var.
Tabi ki sadece roman-gerçekte olan bir şey değil- fakat; olayın mantığını kavramak açısından güzel bir romandı.
1.000 yıl önce nasıl ola ki insanın kafasına telefonun çalışma mantığı yatmıyorsa şuanda bizimkine insan beyninin yapabildikleri yapan hatta daha fazlasını yapan bir yapay zeka fikri yatmıyordur. Ve şuan kafamıza yatmaması ileride birgün de yatamayacağı anlamına gelmez.
GusFring tarafından 19/Ağu/12 15:14 tarihinde düzenlenmiştir -
GusFring bunu yazdıShockMan bunu yazdı
Karls Olsberg'in "Sistem" adlı romanında bahsettiğin olay var.
Tabi ki sadece roman-gerçekte olan bir şey değil- fakat; olayın mantığını kavramak açısından güzel bir romandı.
1.000 yıl önce nasıl ola ki insanın kafasına telefonun çalışma mantığı yatmıyorsa şuanda bizimkine insan beyninin yapabildikleri yapan hatta daha fazlasını yapan bir yapay zeka fikri yatmıyordur. Ve şuan kafamıza yatmaması ileride birgün de yatamayacağı anlamına gelmez.
Anlatamadım Hocam. Yapay Beyin Yapılamaz Demedim. İllaki Yapılabilir o yatar kafama. Ancak Benlik Bilinci. Bizi Taklit Etmekten Öteye Gidemez. Hissiyat Sahibi Olamaz. Acı Duyamaz. Tat alamaz. Robotlar Bunları Hissetmiş gibi Yaparak İyi Taklitçiler olabilirler ancak.
-
bulunabildimi belgesel ? arkadaş hangi saatte hangi tv kanalında izlemiş acaba?
-
kendini geliştiren robotlar sanırım bi nevi.. sürekli öğrenip gelişen yapay zekalar.. ama duygular olmayınca tırt tabi :)