folder Tahribat.com Forumları
linefolder TahriDepo
linefolder Evrime Karşı Savunulan Yaratık: TRİLOBİT

Evrime Karşı Savunulan Yaratık: TRİLOBİT

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Konuyu gizleyemiyorum çünkü düzenleyemiyorum :( Mahkemelik olacam :(

iyibu! yeniden..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ern3st
    Ern3st's avatar
    Erkek

harun yahya :))))

kahrolsun bağzı şeyler
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Erkek

by_Tet bunu yazdı:
    -----------------------------

PyramiD bunu yazdı:

Kapitalist sistem size bunu evrim ile açıklamaya çalışır , sizde ona sebeb diye sorun.

Sebeb?

kapitalist açıklamaya göre size bunu niçinle aramanızı söyler , bizde deriz ki "niçin"le gaye arar ,yerinde sayar.

Merhabaaaaa
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Aramızda evrim profesörü olan yoktur herhalde doğal olarak cevabını bende bilmiyorum ama bu tarz olaylar genelde her sene rutin olarak çıkıyor.

Ben korkuyorum insanda ya.rrak bulundu evrim çöktü diyecekler diye

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

by_Tet bunu yazdı:

IRET bunu yazdı:

http://www.youtube.com/watch?v=fWa7fDcNiAY maaşallah çok güzel trilobit fosilleri sergiliyorlar.

:D Yalnız araştırma yalnızca harun yahyanın çalışması değilmiş. Yukarılarda bir arkadaş link vermiş.

çalışmaya bakmadım, videonun sesini kıstım, blues müzik açtım, bitene kadar izledim. maaşallah maaşallah, trilobit canını yerim.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Ne profosoru ya wikide yazıyor ne olduğu

Trilobites (play /ˈtrləbt/, /ˈtrɪləbt/; meaning "three lobes") are a well-known fossil group of extinct marine arthropods that form the class Trilobita. Trilobites form one of the earliest known groups of arthropods. The first appearance of trilobites in the fossil record defines the base of the Atdabanian stage of the Early Cambrian period (526 million years ago), and they flourished throughout the lower Paleozoic era before beginning a drawn-out decline to extinction when, during the Devonian, almost all trilobite orders, with the sole exception of Proetida, died out. Trilobites finally disappeared in the mass extinction at the end of the Permian about 250 million years ago. The trilobites were among the most successful of all early animals, roaming the oceans for over 270 million years.[2]

When trilobites first appeared in the fossil record they were already highly diverse and geographically dispersed. Because trilobites had wide diversity and an easily fossilized exoskeleton an extensive fossil record was left behind, with some 17,000 known species spanning Paleozoic time. The study of these fossils has facilitated important contributions to biostratigraphy, paleontology, evolutionary biology and plate tectonics. Trilobites are often placed within the arthropod subphylum Schizoramia within the superclass Arachnomorpha (equivalent to the Arachnata),[3] although several alternative taxonomies are found in the literature.

---------------

Yani 526 milyon yıl önceki ilk canlı gruplarından biri. 250 milyon yıl öncede yok olmuşlar. bunun da atasına ulaşmak oldukça zor tabiki. fakat bundan tureyen 17000 bilinen çeşit varmış bu yeterince ikna edici olmalı. yani amcam bulabileceği en eski hayvanı bulup bundan önceki bilinmediği için hadi bunun atasını bulun diyor.=) son derece kasıtlı bir hareket.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

İlginç bi canlıymış tam araştırmadım bununla ilgili makale bakarım bi ara. Arkadaşlar tür dediğiniz olgu evrimle beraber ortaya çıkan bir olgudur ve siz "neymiş bunun türü" dediğiniz an evrimi kabul etmiş sayılırsınız öncelikle buraya dikkat. Daha sonra milletin evrime karşı olmasının daha doğrusu anlayamamaısının temel nedenleri

1) İnançlarından dolayı tanrıyı yoksaymakla evrimi bir tutarlar

2) Evrimi 5 dakikalık bir zaman gibi algılarlar 

Öncelikle evrim kesinlikle tanrıyı yok saymıyor burda anlaşalım evrim canlıların çeşitli etkenlerle değişerek tamamen yaşam faaliyetlerini devam etmek üzere çeşitli adaptasyon sağlama çabalarıdır. İlk canlı kimdir nasıl oluştu konusunda kesin bir bilgisi yoktur evrimin sadece "bilmiyorum araştırıyorum" der. Bilim "bir tanrı var ve maddeyi yarattı daha sonra o cansız maddeler tanrı tarafından bir araya gelerek canlıyı oluşturdu ve bugüne kadar geldik" diyemez çünkü o zaman bilim olmaz. Bilim der ki "big bang'den sonra oluşan yeryüzü soğuyup ısınarak c h o gibi elementlerin oluşumunu sağlar daha sonra bu maddeler nasıl olduysa bir araya geldi ve canlı oluştu" bunu demek zorundadır ama kilit ve bilinmeyen kısımlarını araştırmaya devam eder mesela elementlerin bir araya gelmesi big bangin oluşması vs

Daha sonra bir biyolog olarak şunu söylemeliyim ki evet evrim var ve halen devam ediyor evrimin sonu yok sonu olmadığı gibi başı da yok ve biz bilmiyoruz sanırım hic bir zaman da bilmeyeceğiz. Evrim hayatımınızın her alanında devam ediyor. Evrim yok diyen arkadaşlar lütfen evrimin ne kadar uzun bir zaman sürecinde oluştuğunu düşünsünler. Normal bir insan max 90 sene yaşarken sudan karaya geçiş milyar yıllar sürüyor arkadaşlar hemen ordan balıklar ayaklanıp karaya geçmiyor lütfen bu şekilde düşününüz.

Konudaki canlıya gelecek olursak denmişki tam ve kusursuz iskelet. Ulan neye göre kime göre kusursuz iskelet bir balinadan daha iyi bir iskeleti olmadığı kesindir. Hicbir atası yok denmiş. Ya bu kadar saçma bir cümle olabilir mi sihirli bir şekilde şıp diye ortaya çıkması (ayrıca bi de dişisinin ortaya çıkması gerekiyor ki bunlar aynı anda yanyana nasıl ortaya çıkıyorsa artık!) size ne kadar mantıklı gelebilir ya tanrının böyle aniden bunları ortaya çıkarması mı daha mantıklı sizce yoksa bir evrim süreci içinde adaptasyonlarla bugüne kadar gelmesi mi daha mantıklı bunu bir düşünün derim. Ve lütfen evrimden korkmayın evrim sizi dinsiz yapmaz !

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

hani bakın yalvarıyorum, taşşanızı yalıyım, sadece 1 tane evrimi anlatan kitap okuyun. sadece 1 tane. ondan sonra gelin diyin ki şu sebepten evrim yoktur. ben de diyeyim tamam abi haklısın.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Karakule hocam öncelikle bilgine saygı duydum fakat evrim tanrının yaradışış masalının tam aksidir.

Bu evrimi yalanlayanlar yarın öbürgün evrim tanrı yolu ile oluşmuş bir yoldur diye bunu yutturmaya çalışacaklardır. Buraya yazıyorum bununla ilgili ayetler çıkaracaklar anlamı 1500 yıl sonra anlaşılmış diyecekler. kilit kelime de arapca deil kuran arapcasi diyecekler sozlukten bakmayın =).

Prometus hocam: bahsettiğin kitle bilimi 1500 yıl onceki kitaplardan ve bunlar ile egitilmis kitleden takip ediyorlar. Arkadaslara biraz zaman tanımak lazım=)

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

HolyOne bunu yazdı:

Karakule hocam öncelikle bilgine saygı duydum fakat evrim tanrının yaradışış masalının tam aksidir.

Bu evrimi yalanlayanlar yarın öbürgün evrim tanrı yolu ile oluşmuş bir yoldur diye bunu yutturmaya çalışacaklardır. Buraya yazıyorum bununla ilgili ayetler çıkaracaklar anlamı 1500 yıl sonra anlaşılmış diyecekler. kilit kelime de arapca deil kuran arapcasi diyecekler sozlukten bakmayın =).

Prometus hocam: bahsettiğin kitle bilimi 1500 yıl onceki kitaplardan ve bunlar ile egitilmis kitleden takip ediyorlar. Arkadaslara biraz zaman tanımak lazım=)

Hacı abi bak yaratılış dedikleri şey nedir tüm türlerin alttürlerin varyetelerin ırkların tamamının aynı anda şipşak ortaya çıkmasıdır. Ve bu çıkcası pek evrimin tam aksi değil :) Bu yaratılış fikrini kabul etmek pek mümkün değil açıkcası hatta evet bu kabul edilemez bir düşüncedir. Aynı şekilde cansız maddelerin tesadüfen canlıyı oluşturması da yaratılış fikri kadar kabul edilir bi fikir değil zira yapıldığı iddia edilen (müller deneyi) deneyler de günümüzde bu kadar fazla teknolojik imkan varken hala gerçekleşemiyor. (lisans eğitimim boyunca 4 yıl denedik yapamadık).

Yani kısaca evrim var ama bu maymundan geldik yada cansızdan canlıya dönüştük şeklinde değil de ilk canlıdan (bilim henüz bunu bulmadı ama arıyor!) itibaren adaptasyonlarla değişimlerle günümüze kadar değişerek geldik şeklindiedir.

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
Toplam Hit: 11298 Toplam Mesaj: 71