folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Exper Garanti Şartları -Garantiye Hiç Dizustu Bilgisayarı Veren Olduysa Bi Baksında Yorum Yapsın :)

Exper Garanti Şartları -Garantiye Hiç Dizustu Bilgisayarı Veren Olduysa Bi Baksında Yorum Yapsın :)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kadirozdemir
    kadirozdemir's avatar
    Erkek

Hacı ben garantiye dizüstü bilgisayarımı verdım ve bilgisayarsız pisikolojim bozuldu.

(sorunu ıse bataryanın 5 dakika sonra kapanması altı ustu batarya degıscektı)

Garantiye vereli 20 iş günü oldu yani cumartesi pazar tatillerini cıkardım 15 martta verdım bilgisayarı.

Artık en fazla ne kadar surer fılan dıye aradım adam yok parca beklıyor depoda yoksa yurtdısından gelecek filan bende garanti şartlarını okumaya basladım.

BENİM İŞİME YARAYACAK 2 MADDE

-Malın tamir süresi en fazla 30 iş günü.

Bu maddeye gore 30 iş gunu ıcerısınde kesın vermelıler degılmı vermesseler yenısı almak hakkım  sanırım bir bu madde ıcın yorumlarınız ıstıyorum birde diğer madde var onu cok sevdım ama dogru bılmıoyrum hafta sonu oldugu ıcın yarına rayıp sorcam

-Malın arızasının 15 iş günü içerisinde giderilmemesi halinde malın tamiri tamamlanıncaya kadar benzer özelliklere sahip başka bir malı tüketicinin kullanıma tahsis etmek zorundadır .

Bu adamlar emınım 30 gunu dolduracak dolmasına daha iki hafta var bu madde dogrumudur hic garantıye dızustu verıpde bole bişey yapan varmı bunlar bana gecıcı olarak baska bır dızustu bılgısayar vermelılermı ... 

YORUMLARINIZ MÜRİTLER...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugax
    bugax's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

verirler.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

23 Nisan 2010 akşamına kadar ürünü alamazsan, Hemen tüketici haklarına başvuruyorsun...

Hakem heyeti için gerekli maksimum fiyatı ürünün fiyatından az olduğu için

Tüketici hakları mahkemesine yönlendirecekler seni..

10 lira damga pulu ücreti ödeyeceksin, yaklaşık 4 ay civarı mahkeme süreci var azaladabilir artadabilir...

mahkemeden ücret iadesi isteyeceksin...

mahkeme ücretin iadesine karar verecektir...

2. Soru kanunda yazsa bile yedek ürün verme pek uygulanan bişi değil, ama 15 günü geçtiğinde sana yedek ürün vermedilerse bunu kanıtla, tüketici haklarına git 20 gündür ürünüm bozuk yedek ürün vermediler de,

üründen gerekli yararı sağlayamadığından dolayı lehine vereceklerdir kararı..

ücret iadesi iste...

unutma muhakkak ama muhakkak ücret iadesi isteyeceksin

Not tüketici herzaman haklıdır :)

Yaklaşık 10 adet tüketici mahkemesi olayım oldu, şu anda airties ile mahkemeliğim, 25 subatta verdim dilekceyi 15-20 güne kadar sonuclansın ortalığı yıkacam

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

genelde servis kendi işine gelecek şekilde işi şekillendirmeye çalışır hocam.Dikkat et.ama 30gün olayında haklısın Tüketici haklarına başvurdugunda paranı geri felan almaya kadar gider olay.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezoo
    sezoo's avatar
    Erkek

Tabiki vermek zorunda. Tabi kimse garantiyi okumadıgı için fazla bişe fark etmio :) hacım aç telefonu yollasın ifneler. yoksa 1 ay dolmadan gelmez o pc.

Bi örnek verem ama pc degil. Otelde çalışıyorum. 1 hafta önce müşteri geldi. Mercedes marka arabaları yolda kalmış. Mercedes gece 2 de müşteriye antalya merkezden gazipaşa ilçesine araba getirdi ve konaklama ücreti dahil hepsini karşıladı.

Hakkını bilirsen onu almak için ugraşman gerek.

Dövme Yapılır Mekan ANTALYA-ALANYA
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kadirozdemir
    kadirozdemir's avatar
    Erkek

tamamdır hocam 23 nisana kadar gelmese 26 nisan tuketıcı haklarına basvuruyorum...

şu diğer madde ıcın napım şimdi elimde 15 iş günün gectıne dahir kanıtlar var ayrıca bana 15 günü gecince vereceklerıne dahır imzalı belgemde var.yarın experın bayısıne gidip belgeyı gosterım ürünmü istiyım yoksa tüketici haklarına gidip bunlar bana vermedimi diyim hocam ...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kadirozdemir
    kadirozdemir's avatar
    Erkek

dün şu 15 gun olayı için gittim gerantıye bız sadece tamiri ile ılgılenıyoruz burdan urunun benzerını veremeyız ancak ıstanbulu arar talebınızı soylerız dedıler.Ki gonderceklerını sanmıyom zaten 30 iş gunu haftaya cuma doluyo haftaya cumaya kadar urun tamırden gelır :) yanı gelmek zorunda en azından....

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kadirozdemir
    kadirozdemir's avatar
    Erkek

Son olarak artık adamlar baskıma dayanamadı edilerkı bilgisayarınız bızde buyrun gelın alın parcası gelınce bız sızı ararız dedıler :) (parça=bataryası degısecek)

şimdi yınede 30 gunu gecerse kı gececek gıbı duruyor bugun 25 iş gunu oldu haftaya cuma son gunlerı :) haftaya cuma bataryam gelmesse yıne tuketıcı haklarına basvurımmı müritler mürideler...

(hiç bir zmn bir şirkete isyan etmemıstı ılk defa karsılasıomda pek napacagımı bılmıyorum kısmetse dıger ısyanlarımda tek basıma hareket ederım :) )

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbtgezgini
    tbtgezgini's avatar
    Erkek

Bu işin içinde biri olarak şunu söylemek daha doğrusu dipnot düşmek istiyorum 30 iş günü içine yeni yürürlükle "cumartesi"leride girmektedir.Hakkını sonuna kadar ara iade iste git başka yerden başka bi marka pc al exper kim ya büyüsün amcası o daha :)

...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kadirozdemir
    kadirozdemir's avatar
    Erkek

Bisses bunu yazdı:
    -----------------------------

Bu işin içinde biri olarak şunu söylemek daha doğrusu dipnot düşmek istiyorum 30 iş günü içine yeni yürürlükle "cumartesi"leride girmektedir.Hakkını sonuna kadar ara iade iste git başka yerden başka bi marka pc al exper kim ya büyüsün amcası o daha :)

yaw hacı haklısın experı aldıgıma pısman oldum zaten ama aldık bı kere 1,233 gayme saydım bıde...

buarada su cumartesi olayına gelınce sayılıyormu harbı eger sayılıyorsa daha erken mahkemeye vercem :D hacı bunu tam olarak anca tuketıcı hakları burosundan ogrenebılırım degılmı... ben bi ara gıdım onlarla konusım sahsen su bilgisayardan kurtulım bu bahane ıle ancak sole bı sorum var adamlardan ben bugun bılgısayarımı gerı alıyom ama hala parca beklıyor yanı parca gelınce bana haber verecekler...hala hakkımı savunım degılmı bılgısayar bende ama adamlar garantı anlasmasına uymuyolar...

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbtgezgini
    tbtgezgini's avatar
    Erkek

piratekadir bunu yazdı:

yaw hacı haklısın experı aldıgıma pısman oldum zaten ama aldık bı kere 1,233 gayme saydım bıde...

buarada su cumartesi olayına gelınce sayılıyormu harbı eger sayılıyorsa daha erken mahkemeye vercem :D hacı bunu tam olarak anca tuketıcı hakları burosundan ogrenebılırım degılmı... ben bi ara gıdım onlarla konusım sahsen su bilgisayardan kurtulım bu bahane ıle ancak sole bı sorum var adamlardan ben bugun bılgısayarımı gerı alıyom ama hala parca beklıyor yanı parca gelınce bana haber verecekler...hala hakkımı savunım degılmı bılgısayar bende ama adamlar garantı anlasmasına uymuyolar...

Satış yaptığımız firmanın mart ayında verdiği yeni tüketici hakları maddelerinde cumarteside mevcut artık dendi. sen yine garanti olması için gidip sor tabiki ama ben müsterilerime dahil olarak bilgi veriyorum belkide firmamızın bi yaptırımı ama genel olmasa söylenmezdi diye düşünüyorum. sen hukuki işlemlerini başlat tamir görmeden geri gelen bilgisayarı alma arkadaşım olay çıkar orda gerekirse. mümkünse elinde servis raporu olsn bu parça bekledine dair yazılı olan. firma verebiliosa onlardan al tarhli bir belge garantiye gidiş ve teslim edilirken tamir edilmedine dair bir belge. yazılı kanıtın olsn söke söke verirsn geri experini :D

...
Toplam Hit: 3320 Toplam Mesaj: 13