folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder External HDD / Bad Sector Taraması

External HDD / Bad Sector Taraması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

HDTune tavsiyesi için teşekkür ederim. Hem quick hem detaylı testte problem çıkmadı. İçim rahatladı.

enteresan şekilde diskin ilk yarısında (sektörsel bazda) tarama hzı 200-220 mb/sn arasıyken sektörler ilerledikçe diskin sonuna kadar yavaş yavaş 100mb/sn civarına düştü.

Nereden baksan %50 kayıp.

16 saatlik testte normal tabi disk yoruldu demiştim, lakin, testi baştan tekrar başlattım 220mb/sn başladı.

Ortalardan başlattım 150mb/sn civarı başladı

Son sektörleri seçip başladım daha da yavaşladı.

Enteresan geldi.

Şeyden mi acaba, nihayetinde mekanik bir sistem, disk dönüyor, ilk sektörler merkeze daha yakın yani yarıçapı daha küçük bölgede olduğu için daha yüksek hız sunabiliyorken son sektörler diskin en dışında bulunduğundan, daha büyük yarıçapta, dönüş sırasının gelmesi daha uzun sürüyor? :D

...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Dünya küçük ya. Yukarıdaki teoriyi araştırırken aşağıdaki PDF e denk geldim.

http://web.engr.uky.edu/~dherrin/ME101/HW6.pdf

Biraz kurcaladıktan sonra klasörlere bakayım dedim.

http://web.engr.uky.edu/~dherrin/

buraya kadar geri gidince bir de ne göreyim, ilgili profesörün türkiye gezisinden kareler :D Tee 2007 yılından...

http://web.engr.uky.edu/~dherrin/Turkey%20Pics/

...said addicted.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı

HDTune tavsiyesi için teşekkür ederim. Hem quick hem detaylı testte problem çıkmadı. İçim rahatladı.

enteresan şekilde disk'in ilk yarısı'nda (sektörsel bazda) tarama hzı 200-220mb/sn arasıyken, sektörler ilerledikçe disk'in sonu'na kadar yavaş yavaş 100mb/sn civarına düştü.

Nereden baksan %50kayıp.

16saatlik test'te normal tabi, disk yoruldu demiştim, lakin, testi baştan tekrar başlattım 220mb/sn başladı.

Ortalardan başlattım 150mb/sn civarı başladı

Son sektörleri seçip başladım daha da yavaşladı.

Enteresan geldi.

Şeyden mi acaba, nihayetinde mekanik bir sistem, disk dönüyor, ilk sektör'ler merkeze daha yakın, yani yarıçapı daha küçük bölgede olduğu için, daha yüksek hız sunabiliyorken, son sektörler disk'in en dışında bulunduğundan, daha büyük yarıçapta, dönüş sırasının gelmesi daha uzun sürüyor? :D 

Bu son paragrafı bir yerde okumuştum, ha. 

Yarı çap'ın büyüklüğünden küçüklüğünde ziyâde, aynı açı'ya bakan yay üzerinde okuma için kaldığı süre değişik gibi. 

sektör dediğimiz, bu 1 birim açı'ya bakan yay üzerinde Kaç birim veri tutulabiliyor? 

En içteki üzerindeki yay ile en dış'daki yay üzerinde, eşit miktarda mı veri tutulabiliyor? ^^`

~@~

vaktim olursa şu pdf'e ; http://web.engr.uky.edu/~dherrin/ME101/HW6.pdf  bi bakayım.  ^^p` 

RitmFarbRacourci tarafından 24/Nis/20 16:43 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Pdfteki örnek soruda bir bitin 25 μm fiziksel genişlikte olduğu söylüyor. 

Bahsettiğin yayın uzunluğuna göre değişik olacaktır tabi sorduğun rakam :) 

iç içe 10 tane çember düşün. en içteki mi daha uzundur en dıştaki mi?

@RitmFarbRacourci 

...said addicted.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı

Pdf'teki örnek soruda bir bit'in 25 μm fiziksel genişlikte olduğu söylüyor. 

Bahsettiğin yay'ın uzunluğuna göre değişik olacaktır tabi, sorduğun rakam :) 

iç içe 10 tane çember düşün. en içteki mi daha uzundur, en dıştaki mi?

@RitmFarbRacourci 

tabîki de en dıştaki , lâkin benim sorum farklı,

şöyleki; en İç'teki 1 birim açı'ya bakan Yay üzerindeki Toplam Bit Miktarı ile Aynı açı üzerinde olup en Dıştaki yayın üzerindeki Toplam Bit Sayısı, aynı mıdır? (hieeaaa, vazgeçtim. tamam şimdi oldu.)

~@~

( niyeyse, PDF'deki yazım şekli hiç hoşuma gitmedi. Okuma beni diye bağırıyor sanki. @.o,)      o nasıl SayfaDüzeni , o nasıl font öyle. )

RitmFarbRacourci tarafından 25/Nis/20 14:16 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 1897 Toplam Mesaj: 16
bad sector hdd external