Fabrikalardaki Bilgi İşlem Bölümü İçin Artık Yazılım Şart Mı?
-
1 hafta önce tesadüfen kariyer.net de bir ilan gördüm, başvurdum, görüşmeye çağırdılar gittim felan..
Abi illa yazılım istiyorlar, delphi veya .net ayrıca sql'de çok iyi olacak.. yani 50 pc varmış, sistem ve network'den sorumlusun okey! ee yazılımı nereye geliştireceksin abi? yani en azından ben çok büyük bir fabrikada staj yapmıştım, yazılımcı değil bilgi işlemciler.. mcse sertifikalı veya daha almamış ama işini iyi yapanlar adamlar.. son yıllarda mı çıktı bu moda? neden isterler, heryerde mi böyle oldu artık bilgisi olan var mıdır?
-
Misal Bakkala Gidiosun Çırak Olarak Ehliyet İstiyorlar Şimdi İşe Almak İçin 1001 Sudan 1 ini Getirttiriyorlar. Nerde O Eski Düzenler ? İşçi Arıyorum Dediği Zaman Yemek Yapsa Bi yerde yeterdi :) En Azından yemeğimizi Yapar Diip İşe Alıolardı Simdi Yemek Yapandan Bile Sertifika İstiyorlar :) Bilmem Neyin Bilmem Neyinci Fıkrasının Bilmem Neyinci Maddesine Göre Şu Şahıs domatesleri Çok Güzel ve İnce İnce Doğradığı Belirlenip Bu Belgeyi Almaya Hak Kazanmıştır... :S
-
rekabet artmıştır.biri daha çok bilgi taşır işi o kapar...mcse eğitim setleri internette vardır..
-
compu nun bununla ilgili guzel bi yazisi vardi sanirim admin bolumundeydi
compu bi is gorusmesine gider ayni sekilde otu isteriz boku isteriz boruyu isteriz diyorlar ustune maasi da soyleyince compu disliyi siyiriyor tabi :)
-
is gorusmeleri artik oyle, adam herseyi istiyor lazim olmasa bile bilsin yeter diyor, maasa gelince en az verebilecegi maasi veriyor
-
Şu anda biraz yoğunluğum var.
Uygun bir zaman bulduğumda yazarım niye gerekli olduğunu yada olmadığını.
-
insan kaynaklarındaki elemana sorsana o istediklerinin ne olduğunu biliyor mu :))
-
Burdaki normal bir iş ilanına bakıyorum.
ABD'de o şartları sağlayan adamların 10000 dolardan başladığını görüp gülümsüyorum.
-
Türkiye'de bu işler böyledir maalesef.
1 kişi herşeyden anlarsa alınır yada tercih edilir bir konuda uzmanlığı olmazmış gibi.,yada her zaman ki gibi birşey bilmeyen ama tanıdık olan bazı tanıdıklar gelir yanına yada üstüne,olabilir.
Ama Bilgi-İşlem - IT konusuna gelince kurumların,firmaların bu isteklerini %100 doğru buluyorum.
Neden mi?
Öncelikle Network yada Sistem tarafını iyi bilmek MCSE-CCNA-CCNP yada X sertifi sahibi olmak demek değildir.
Yada bu sertifikalara sahip olan kişiseler bu işten çok iyi anlıyorlar diye de bir kaide yoktur. Bu sertifikaların tümü birer etikettir. Bende yaklaşık 11 e yakın MS, 1 CEH ve CCNP sertifikaları mevcut, yaklaşık 9 senedir bu sektördeyim hala hergün her dakika öğreniyorum.
Internette ilahım hackerım babayım diyenlerin tümünün gelişini ve gidişi bizzat görmüş yakından yaşamış ve gülmüş biriyim,gerçi hala arada böyle salaklar çıkınca gülüyoruz ya.. :)
Sistem ve Network tarafını iyi yapabilmek için öncelikle tecrübeniz olması gerekir. Türkiyede 1 server 50 client tamam sen sistem uzmanısın,kralsın sistemcisin, Bilgi İşlemcisin.
Ama bir proxy cache server kur, virtual bir digital telefon santrali yap ağa dahil et yönet desen o ne der,stackable switch de o ne der.
Tecrübe artıkça ihtiyaçlarla beraber isteklerde artıyor. Programcılık tam bu aşamada devreye giriyor aslında. Kurum yada Şirket webini yada tüm sistemlerini online olarak intradan- internet ortamına alacaksan tutupta ben web sayfamı x şirkete yaptırayım ben de yöneteyim diyemiyorsun. Diyemezsin.
Dersen güvenlikte başta olmak üzere an gelir kitlenirsin seni kimse çözemez.
Zamanı gelir excel ile çeşitli macrolar yapman gerekir en basitinden. Formülleri içmen gerekir, bilmen yeterli olmaz.Excel diyince ne var dersin. Excel'i yapanın elini ayağını öpeyim o nasıl programmış dersin. Gavur yapmış dersin. :)
Birgün tüm bunlar birikir oturur web sitenin güncellemelerini task atayıp yazdığın programla oturtup yedeklerini aldırırsın elini değmezsin, çalışır.. Mutlu olursun,başarılı olursun.
Unutma.
1 insan sadece 1 işi çok iyi bilebiir. Bunun adı da Profesyonelliktir.
Herşeyi bilen insanlara kıl olduğum gibi ciddiye de almam, itici gelir sıkılırım.
Sen kendini sektöründe geliştir.
Denemekten korkma.
Sevgiler..
-
Şu patronların All-in-One mantıkları zaten beni bitiriyor, Adam .NET istiyor, Java istiyor, Flash istiyor, C,C++ istiyor, SQL istiyor ... Al beni ye anua koyim....
Bir alanda uzman kişilerden oluşsa zaten yazılım ekipleri bu sektör böyle olmazdı... İskorpitx yerine daha hayırlı şahıslar gazeteye çıkardı :)
Benim görüşüm, bu ülkede yazılım kuruluşları kısa soluklu iş yapıyor, misal, 3-4 kişi toplanır, yatırır bir 200.000 $, bir sene beklerler, rutin ortalama işler, sonra milli eğitimin yazılımını yapar götürür milyon doları, 1 seneye de şirketi kapar
yada
Web ve yazılım işleriyle profosyonel olarak uğraşan, primi vs personelden esgiremeyen :), genelde sigorta muhasebe üzerine kurulu, şirketler,
yada
Bilgisayar tamiriyle uğraşan tanıdığa gitsin yoluyla para kazanan, delphiye yeni başlamış bir elemanın site yaptığı yerler
yada
...
birçok örnek mevcut , yukarıda ki 3 ü en çok rastlanan örnekler, piyasadaki işini sevmeyen birçok bil.müh te ayrı bir ayrıntı...
Ayrıca birçok öğrencinin akademik çalışma hayalleriyle, Hindistanın mına korum misali gittiği ünilerde hayal kırıklığına uğraması, anca son sınıfta Projelere yoğunlaşıldığı, o projelerde max. SQL ile like % koduyla yapılan db programlarından öte gidemediği, vs vs...
Tamamen kendini geliştirmekle alakalı, bu sektöre değil, iş hayatına değil, Hayatın genel kanunu, kimse sizi geliştirmek için bir tarafını yırtmaz, yalnızsınız, ne yaparsanız kendiniz yaparsınız...
neyse,
Onlar ister, 56 programlama dili biliyorum desen 57 sorarlar, -
@8mm
Abi şunu anlamıyorum bir adam ya programcıdır, ya sistemcidir (network, donanım vs.), ya güvenlik mühendisidir, ya webcidir.. yani ben hiç görmedim hem network ve donanım, sistemi çok iyi olup aynı zamanda .net'i, sql'i yalamış yutmuş adam..
Allahtan ik uzmanı ısında bana :D adam döndü bu sefer peki biz yetiştirsek yanımızda yazılmcı olarak yetişmek ister misin? veya yazılımcı olma okey, sistemci olmak ister misin felan.. okey dedim tabi :D
@underzero
şunu'da söliyim maaş hakkında bir sorun olacağını sanmıyorum.. min. 1.000$ diye tahmin ediyorum çünki şirket arabası, özel sağlık sigortası vs. varmış.. 25'ten fazla fabrikası olan büyük bir holding..
.net'ci ve sql'i bilen arkadaşımda dün gitti görüşmeye 15dk görüşüp göndermişler, benim gibi bilg. işlem koordinatörü ile vs. görüştürmemişler.. adam iyi yazılımcı ama nedir olay kavrayamadım :D
@fikret
adam zaten başta söledi gerçi ben pek bilgi işlem'den anlamam feln dedi :D 50 client var stok var, bilg. ile çalışan makinalar var bunların haberleşmesi, bakım ve teknik desteği feln dedi ..
edit: ilanda aranan özellikler..
Genel Nitelikler:- Meslek Yüksek Okulu veya Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun,
- Programlama dillerine (tercihen Delphi, .Net) hakim,
- Veritabanı konusunda bilgili (tercihen Microsoft SQL Server),
- Takım çalışmasına yatkın,
- Analitik,
- Seyahat engeli olmayan,
- Yoğun ve esnek çalışma temposuna uyum sağlayabilecek,
- Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış.
İş Tanımı:.. (fabrikada) yazılım geliştirme, sistem ve donanım destek konularında görev alacak yukarıda belirtilen özelliklerde bir çalışma arkadaşı aramaktayız. -
ülkem etiketler ülkesi.. ne dersin ne yaparsın işte :|