Facebook & Yonja Saçmalığında Çığır Açtık - Gerçek Dostluğu Parasıyla Arayanlar
-
Hayatı Facebook'ta değil, rap tadında yaşa, hızlı olmasan bile gerçekci olursun...
İnternetteki bazı oluşumların amacı dışında gereksiz işler için kullanıldığı kanaatindeyim.
Yonja ile başlayan bu saçmalığın Facebook ile devam eder hale gelmesi, insanların birbirlerine olan samimiyetini yitireceğini görüşündeyim.
Neden böyle bir konu açıp veryansın ettiğimi merak edenler olacaktır. Saat : 22:06, normalde okulda olmam gerekirken, çoğunun karşıt cinsimin oluşturduğu absürd insanların saçmalıklarıyla karşı karşıya kalmam, bu yazıyı yazmama iten sebep oldu.
Okuldaki iki kız arkadaşımın, birbirleriyle olan ilginç diyaloğu; (Bugün : 16:45)
- janım yonja'na baktın mı?
- yoo neden ki
- sana birşeyler yazdım, eve gittiğinde bak tamam mı ?
- tamam janım, kötü şeyler yazdıysan yarın kafanı kırarım bak demedi deme.
Swool : yonja'nızın a.q, profilinize sokuyum. Yazdığın mesajın... (bib)
- Ne diyorsun sen ya, ne küfür ediyorsun, salakmısın ya...
Swool : 7 senedir internet kullanıyorum, internet delikanlıları gördüm ama sizin gibi salakları ilk defa görüyorum. Madem arkadaşsınız birbirinizin yüzünü görüyorsunuz zaten, oturup karşılıklı konuşmak yerine neden uzaktan yalancı gözlerle bu tür atıfları birbirinize sunar hale getiriyorsunuz.
Diğer diyalog;
- janım seni facebokum'da arkadaş ekledim,
- tamam janım bende akşam seni eklerim
- sana birşeyler göstereceğim, hollandalı var alman var oooooo (İğrenç bir kahkaha sesi)
Bazı insanlar beni yargılayabilir, cahil olduğumu ve hatta saçmaladığımı düşünebilir.
Asıl anlatmak istediğim bu tip şeylerin insanları yozlaştırdığı.
Derste geçen başka bir diyalog;
Hoca : varmı arkadaşlık sitelerinde üyelikleriniz,
- oooo olmaz mı
Hoca : hangi sitelermiş onlar
Saymaya başlıyor, inanın hayatımda ilk defa bu kadar siteyi aynı anda duymuştum. Taramalı tüfek gibiydi.
- yonja, siberalem, sikeralem vs. vs.
Yonja'da orusbu aramak için gold üye olmanız gerekiyor, buda para demek. Ülkemizde o kadar aptal insan var ki, yonja'nın zengin olması içten bile değil. Gerçek dostluğu parayla arayanlar, ilerde yalnız kalmaya mahkumdurlar.
Facebook'un kuruluş amacı mantıklı gelsede, insanların bu amaç dışında kullanılabilir hale getirmesi, interneti içinden çıkılmaz bir hale getirdi. Facebook'ta o kadar gereksiz ve yasa dışı işler dönüyor olmasına rağmen insanlar bu olaylara sessiz kalmayı tercih ediyor. Oluşturulan grupların ileride nelere maal olacağını şimdiden görür gibiyim. Ölüm ve intihar haberleri tez zamanda televizyonlarda çıkmaya başlar.
En ilginç olanı ise, güzel Türkiye'mizin absürd bir sanatçısının facebook'a şarkı yapma isteği. Ülkemizde halka duyurulması gereken o kadar önemli şeyler varken...
İnternete olan hevesimi bu tür oluşumlar yüzünden iyice kaybettim. İnsanlar bir araya gelip güzel birşeyler ortaya koymak yerine, profillerinden birbirlerine bakıp en güzel ya da en yakışıklısını bulup profiline ekleme telaşı içinde.
Bilgisayar ve internet konusunda fazla bilgi ve birikime sahip olmayan birisinin bile ortak bir projede çok şeyler yapabileceği yadsıtılamaz bir gerçeklik.
Bilgisayar başında geçirilen onca zamanın bu tür olgulara hapedilmesi, gelecek neslin hayat görüşü ve hayatı tanıma açısından birçok çarpıklığa neden olmasını sağlayabilir.
-
eğitim şart :D
-
myspace , facebook , hi5 , faceparty , netlog , siberalem , kwick , yonja , ozel , olabilsem lifety bile. ve bunlar gibi
onlarca site aklımda olmayan.
falan ne kadar arkadaşlık sitesi varsa hepsine üyeyim m.k
hiç bir zararınıda görmedim :) daha yararı bile war.
onlara paralı üye olucak kadarda mal değilim :)
kullanmasını bilmek lazım :)
sitelerde sorun değil.. sorun güzel ülkemin güzel insanlarında kullanmasını bilmiyorlar m.k
-
sorcerer bunu yazdı:
-----------------------------myspace , facebook , hi5 , faceparty , netlog , siberalem , kwick , yonja , ozel , olabilsem lifety bile. ve bunlar gibi
sitelerde sorun değil.. sorun güzel ülkemin güzel insanlarında kullanmasını bilmiyorlar m.k
-----------------------------
Hoja, bende bundan bahsediyorum. -
myspace , facebook , hi5 , faceparty , netlog , siberalem , kwick , yonja , ozel , olabilsem lifety bile. ve bunlar gibi
-----------------------------------------------------------------------------------
myspace hariç diger sitelere hiç girmedim girmemde boş şeyLer buda fikrimm :) -
benım yonja da fotosuz üyeliğim var olmasına rahmen; sizin yonja kıroları başlıklı konularınızdan sonra; adımın karışma ihtimali dağilinde; hiçbi skime hizmet etmeyen yonjadan üyeliğimi sildirdim. mutluyum :D
-
facebook da dostmu buluyosun
-
rulez feysbuk :) sırf tbt grubu var diye üye oldum :P
-
Nurky bunu yazdı:
rulez feysbuk :) sırf tbt grubu var diye üye oldum :P
niye üye oldun diye sordukmu amk? :D :D :D -
facebook gerçekten yararlı bi site yığınla arkadaşımı buldum üyeydim kapattım bi süre vaktimi alıyor diye ama geri açacağım hiçte pişman değilim diğer siteleri bilemem
-
benim myspace ve facebook üyeliğim var
1. si myspace arakaşlık sitesi gibi görüp kullnamaya çalışan mallara olucak orası sadece o boka yaramıo bir çok müzik grubunun amatör ve kendilerine ait müzikleri yer alıyor! siteyi adam gibi kullanmak lazım
2- feysbuk = underzeronun bokuna üye oldum :) tahribat var die ordada tahirbattan ve tanıdıklarımla arkadaş olarak ekelştik. arada bi bişler gelir gider group lar falan filan onlara bakarım ! daha bi kıza filan sırf geyiq olsun die sarkmak amaçlı hiç msj yazmadım :S