folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Facebook & Yonja Saçmalığında Çığır Açtık - Gerçek Dostluğu Parasıyla Arayanlar

Facebook & Yonja Saçmalığında Çığır Açtık - Gerçek Dostluğu Parasıyla Arayanlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Hayatı Facebook'ta değil, rap tadında yaşa, hızlı olmasan bile gerçekci olursun... 

İnternetteki bazı oluşumların amacı dışında gereksiz işler için kullanıldığı kanaatindeyim.

Yonja ile başlayan bu saçmalığın Facebook ile devam eder hale gelmesi, insanların birbirlerine olan samimiyetini yitireceğini görüşündeyim.

Neden böyle bir konu açıp veryansın ettiğimi merak edenler olacaktır. Saat : 22:06, normalde okulda olmam gerekirken, çoğunun karşıt cinsimin oluşturduğu absürd insanların saçmalıklarıyla karşı karşıya kalmam, bu yazıyı yazmama iten sebep oldu.

Okuldaki iki kız arkadaşımın, birbirleriyle olan ilginç diyaloğu; (Bugün : 16:45)

- janım yonja'na baktın mı?

- yoo neden ki

- sana birşeyler yazdım, eve gittiğinde bak tamam mı ?

- tamam janım, kötü şeyler yazdıysan yarın kafanı kırarım bak demedi deme.

Swool : yonja'nızın a.q, profilinize sokuyum. Yazdığın mesajın... (bib)

- Ne diyorsun sen ya, ne küfür ediyorsun, salakmısın ya...

Swool : 7 senedir internet kullanıyorum, internet delikanlıları gördüm ama sizin gibi salakları ilk defa görüyorum. Madem arkadaşsınız birbirinizin yüzünü görüyorsunuz zaten, oturup karşılıklı konuşmak yerine neden uzaktan yalancı gözlerle bu tür atıfları birbirinize sunar hale getiriyorsunuz.

Diğer diyalog;

- janım seni facebokum'da arkadaş ekledim,

- tamam janım bende akşam seni eklerim

- sana birşeyler göstereceğim, hollandalı var alman var oooooo (İğrenç bir kahkaha sesi)

Bazı insanlar beni yargılayabilir, cahil olduğumu ve hatta saçmaladığımı düşünebilir.

Asıl anlatmak istediğim bu tip şeylerin insanları yozlaştırdığı.

Derste geçen başka bir diyalog;

Hoca : varmı arkadaşlık sitelerinde üyelikleriniz,

- oooo olmaz mı

Hoca : hangi sitelermiş onlar

Saymaya başlıyor, inanın hayatımda ilk defa bu kadar siteyi aynı anda duymuştum. Taramalı tüfek gibiydi.

yonja, siberalem, sikeralem vs. vs.

Yonja'da orusbu aramak için gold üye olmanız gerekiyor, buda para demek. Ülkemizde o kadar aptal insan var ki, yonja'nın zengin olması içten bile değil. Gerçek dostluğu parayla arayanlar, ilerde yalnız kalmaya mahkumdurlar.

Facebook'un kuruluş amacı mantıklı gelsede, insanların bu amaç dışında kullanılabilir hale getirmesi, interneti içinden çıkılmaz bir hale getirdi. Facebook'ta o kadar gereksiz ve yasa dışı işler dönüyor olmasına rağmen insanlar bu olaylara sessiz kalmayı tercih ediyor. Oluşturulan grupların ileride nelere maal olacağını şimdiden görür gibiyim. Ölüm ve intihar haberleri tez zamanda televizyonlarda çıkmaya başlar.

En ilginç olanı ise, güzel Türkiye'mizin absürd bir sanatçısının facebook'a şarkı yapma isteği. Ülkemizde halka duyurulması gereken o kadar önemli şeyler varken...

İnternete olan hevesimi bu tür oluşumlar yüzünden iyice kaybettim. İnsanlar bir araya gelip güzel birşeyler ortaya koymak yerine, profillerinden birbirlerine bakıp en güzel ya da en yakışıklısını bulup profiline ekleme telaşı içinde.

Bilgisayar ve internet konusunda fazla bilgi ve birikime sahip olmayan birisinin bile ortak bir projede çok şeyler yapabileceği yadsıtılamaz bir gerçeklik.

Bilgisayar başında geçirilen onca zamanın bu tür olgulara hapedilmesi, gelecek neslin hayat görüşü ve hayatı tanıma açısından birçok çarpıklığa neden olmasını sağlayabilir.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    eğitim şart :D

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sorcerer
    sorcerer's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

myspace , facebook , hi5 , faceparty , netlog , siberalem ,  kwick , yonja , ozel , olabilsem  lifety bile. ve bunlar gibi

onlarca site aklımda olmayan.

falan ne kadar arkadaşlık sitesi varsa hepsine üyeyim m.k

hiç bir zararınıda görmedim :) daha yararı bile war.

onlara paralı üye olucak kadarda mal değilim :)

kullanmasını bilmek lazım :)

sitelerde sorun değil.. sorun güzel ülkemin güzel insanlarında kullanmasını bilmiyorlar m.k

Coco cola gibiyim hayatın tadıyım, rocco gibiyim çok şekerim, albeniyim bahanem çok, çikolatalı gofretim beni sevmeyen yok!...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek
    sorcerer bunu yazdı:
    -----------------------------

myspace , facebook , hi5 , faceparty , netlog , siberalem ,  kwick , yonja , ozel , olabilsem  lifety bile. ve bunlar gibi

sitelerde sorun değil.. sorun güzel ülkemin güzel insanlarında kullanmasını bilmiyorlar m.k

Hoja, bende bundan bahsediyorum.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By_Gizemli
    By_Gizemli's avatar
    Banlanmış Üye
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

-----------------------------------------------------------------------------------

myspace hariç diger sitelere hiç girmedim girmemde boş şeyLer buda fikrimm :)

Hayat Boş , Vur Göte Çoşşşş.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iSTaN_BuLL
    iSTaN_BuLL's avatar
    Erkek
    benım yonja da fotosuz üyeliğim var olmasına rahmen; sizin yonja kıroları başlıklı konularınızdan sonra; adımın karışma ihtimali dağilinde; hiçbi skime hizmet etmeyen yonjadan üyeliğimi sildirdim. mutluyum :D

savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye; zaman ki sana hasta olmuş, incelikli haytasın. raksederken mahallenin maşallahı, eyvallahı, güzelleş be oğlum, şimdilik ölümüne kadar hayattasın, şimdilik, ölümüne kadar hayattasın.!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beyinsiz
    beyinsiz's avatar
    Erkek
    facebook da dostmu buluyosun

sen hep daha önce öpülmüş bir kadının dudaklarında sana dair cümleler bekledin
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    rulez feysbuk :) sırf tbt grubu var diye üye oldum :P

[22817//kaanabak]
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Nurky bunu yazdı:
    rulez feysbuk :) sırf tbt grubu var diye üye oldum :P
    niye üye oldun diye sordukmu amk? :D :D :D
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek

facebook gerçekten yararlı bi site yığınla arkadaşımı buldum üyeydim kapattım bi süre vaktimi alıyor diye ama geri açacağım hiçte pişman değilim diğer siteleri bilemem

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

benim myspace ve facebook üyeliğim var

1. si myspace arakaşlık sitesi gibi görüp kullnamaya çalışan mallara olucak orası sadece o boka yaramıo bir çok müzik grubunun amatör ve kendilerine ait müzikleri yer alıyor! siteyi adam gibi kullanmak lazım

2- feysbuk = underzeronun bokuna üye oldum :) tahribat var die ordada tahirbattan ve tanıdıklarımla arkadaş olarak ekelştik. arada bi bişler gelir gider group lar falan filan onlara bakarım ! daha bi kıza filan sırf geyiq olsun die sarkmak amaçlı hiç msj yazmadım :S 

Living Death
Toplam Hit: 6887 Toplam Mesaj: 33