Facebook Like Button(Tbt Yönetime Sesleniyorum)
-
AbdullahAzad bunu yazdı:
-----------------------------
al bunu aynen koy.
-----------------------------işin sırrı document.URL mi yani?
-
knuckleduster bunu yazdı:
AbdullahAzad bunu yazdı:
al bunu aynen koy.
evet. -
AbdullahAzad bunu yazdı:
knuckleduster bunu yazdı:
AbdullahAzad bunu yazdı:
al bunu aynen koy.
evet.
-----------------------------olmadı hocam. button gözükmüyor.
-
AbdullahAzad bunu yazdı:
al bunu aynen koy.
-----------------------------ayrıca kodda neden slash'ların vs. yönü değişik?
-
güncel
-
Aslında forum kullanıyorsanız bir önceki sayfanın kodlarına bakıp, mysql dan nasıl isimleri cağırdığını ve nasıl link oluşturduğunu gördükten sonra daha sağlıklı bir değişken yazabilirdiniz.
Benim önerim şu şekilde ne kadar facebook ile doğru çalışır bilemiyorum. Çünkü daha önce hiç kullanmadım. bir dene derim..
<?php
$sayfaURL = "http://".$_SERVER["SERVER_NAME"].":".$_SERVER["REQUEST_URI"]; // bu şekilde tarayıcımızda yazan linki kopyalıyoruz.. ve iframe içersisindeki LİNK yazan yere değişkeni yazıyoruz. php içersinde html kodlarının çalışması için ise echo yu kullandım.
echo'
<iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=$sayfaURL&layout=standard&show_faces=false&width=400&action=recommend&font=verdana&colorscheme=light&height=35" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:400px; height:35px;" allowTransparency="true"></iframe>
';
?>Sanırım bir çözüm olmuş olabilir. benim elimden gelen bu kadar. bir sorun olursa üstadlar da birşeyler yazar sanırım.
-
öncelikle şu butonuda göstermek istiyorum konuya gelicek olursak öncelikle siten hangi dildeyse ona göre url ni yazdırman lazım oraya
ayrıca abdullahazad js halini vermiş her şekilde olması lazım eğer document url olmadıysa top.location.href ile yazdırmayı dene buda olabilirnot: slahslar syntaxla alakalı
-
tbt yonetimi sana yardım edemeyebilir hocam.mark ın msnini verim tw ile bağlanıp yapar.
-
bu arada iframe kodu kullanmam seo'yu etkiler mi sizce? xfbml kullanmak daha mı iyidir?
-
iframe nin seo yu etkileme konusu tamamiyle iframe ile ne çalışturdığına bağlı.
arama motorları iframe kodlarına şüpheyle bakar iyice sağını solunu yoklar ama facebooktan birşey olmaz. ancak virüs trojen gibi ve ya arama motorlarının sakıncalı gördüğü içerikleri caliştirirsan, ban bile yiyebilirsin.
hacı, hangisi sana kolay geliyorsa onu kullan.