Facebook Suçu
-
denizbogac bunu yazdı:
-----------------------------
k
ifademi almak için karakola çagırdılar. polis orda modemimin baglı oldugu telefonu söyledi. telefonumun ve ip. min oldugunu söyledi. Boş alıp dolumu tutmak istedi. Modem baglantısından ıp'imi görebilirlermi?
-----------------------------Eğer işe polisin gireceği bir suç işlediysen ya Atatürk'e küfür eden bir grup açtın ya da PKK lehine sloganlar atan gruplardan bir tanesinde faaliyet gösterdin. Böyle bir suç işlediysen zaten avcunu yalarsın yardım almak için. Yok böyle bir sebep değil diyorsan zaten başka sebeplerden dolayı polis seninle uğraşmaz, yani yalan söylüyorsun; sadece yusuf yusuf hesabı birisine hakaret ettin o da seni tehdit etti sen de bilgisayardan anlamadığın için böyle bir durum olabileceğini düşündün tutuştun şimdide.
-
denizbogac bunu yazdı:
Olay samimi. Faceboke'de birisine kişisel hakaret ettim. Bu kişisel suç oldugu için şikayete baglı olarak soruşturulur. Karakoldan modemimin baglı oldugu telefondan çagrıldım. Savcılık evrakı falan vardı ellerinde. Bana Modemimden hakaret edildigi ip numarasınında ellerinde oldugu. söylenerek ifade vermem söylendi. Yarın kimligimle ifade vermeye gidecegim. Bilginizi ve deneyimlerinizi benle paylaşırmısınız.
-----------------------------Paşa paşa hakaret ettiysen Paşa paşa Cezanıda çekeceksin
-
denizbogac bunu yazdı:
Olay samimi. Faceboke'de birisine kişisel hakaret ettim. Bu kişisel suç oldugu için şikayete baglı olarak soruşturulur. Karakoldan modemimin baglı oldugu telefondan çagrıldım. Savcılık evrakı falan vardı ellerinde. Bana Modemimden hakaret edildigi ip numarasınında ellerinde oldugu. söylenerek ifade vermem söylendi. Yarın kimligimle ifade vermeye gidecegim. Bilginizi ve deneyimlerinizi benle paylaşırmısınız.
-----------------------------puhahahaahah :D :D :D Hocam sakın gitme bir yere. Olayın ayrıntılarını REDSEA rumuzlu arkadaş bana yaptığı o şakayı göz önünde bulundurarak sana anlatsın. Uzun lafın kısası oyuna gelmişin hocam
-
Adam samimiye benzemiyor arkadaşlar , ya çok saf ya da çok uyanık olduğunu sanıyor :) İkisinden de uzak durmak lazım.
-
hemen bi komplo teorisi kuralm:
Arkadaş bilişim bölümünde görevli polis olsun ve bu işten sıyrılmak/sıyırmak için çalışanları yakalamak için çalışıyor olsun.
-
1-olay ciddi. Karakolda polisle görüştüm.
2-Tamamen kişisel bir olay. Odediginiz gruplarda faaliyet gösterecek biri degilim.
3.Facebokeda herkes herkese küfrediyor. Ben gidipte savcılıga şikayet dilekçesi veren bir hıyara denk geldim.
4.Modemimden ip görünürmü gerçekten.
-
hocam öncelikle böyle bir olay benimde başıma geldi adamın birisine dersini vermem gerekti ve msn ile facebook hesabını hackledim. sonrasında o günün akşamı adama şifrelerini geri verdim. hiçbir hakaret küfürleşme filan olmadı aramızda. bu olaydan 6 ay kadar sonra polis geldi internet yüzünden şikayet var filan dediler işin aslını sordum pek anlamadıkları apaçık ortadaydı. karakola gittim nedir ne değildir öğrenelim bakalım diye ifade odasına girdim bana ifade ver dediler neden ne olduda neye ifade vercem dedim bana karşı tarafın savcılığa verdiği suç duyurusunu gösterdi ve okumamı istedi karşı tarafta yazmış ha yazmış. sonra bana msn den alınan ip kayıtlarını ve telekomdan alınan ip adresinin kime ait olduğunu gösteren kağıtları gösterdi. sonuçta ben hiç kıvırmadım olanı biteni anlattım hatta ben yaptım dedim polis şaşırdı herkes böyle bir durumda ben yapmadım diyorya o yüzden :) sonra ifademi verdim çıktım gittim savcılıktan sana kağıt gelir bu konu hakkında dediler yaklaşık olarak 4 ay geçti hala bişiy gelmedi ama eminimki gelcek çünkü kabul ettim ben yaptım dedim :) yani sonuca gelirsek eğer haklı olduğun bir durumsa ve haklı tere küfür ettiysen git hiç kıvırma ben yaptım de. yok ben üstlenmicem diyosan modemin kablosuz modem wireles de çık işin içinden birde evdeki bilgisayarı ortadan kaldır sat başka bir ikinci el bilgisayar al koy yerine sonra gelirler bilgisayarı incelemek filan isterler
-
Hocam şöyle söyleyeyim ben sana. Normalde polis çok ciddi bir mesele olmadan olayın üstüne düşmez. Ülkede başbakana binlerce insan blogundan bilmemnesinden küfür edip duruyor. AKP'den nefret ediyorum ama kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanına yapılan hakarete karşıyım. Üstelik bu hukuksal olarak işlenmiş bir suçtur. Ama herşeye rağmen bazı yayın organları karikatürlerle veya köşe yazılarıyla hukuksal bir suç olmasına karşın başbakana açıkça küfür ediyor. Eğer polis bu işi bu kadar ciddiye alsaydı ilk önce o hıyarlara soruşturma açardı. Bence gözünü korkutmuşlar senin.
-
Paragrafi bunu yazdı:
Hocam şöyle söyleyeyim ben sana. Normalde polis çok ciddi bir mesele olmadan olayın üstüne düşmez. Ülkede başbakana binlerce insan blogundan bilmemnesinden küfür edip duruyor. AKP'den nefret ediyorum ama kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanına yapılan hakarete karşıyım. Üstelik bu hukuksal olarak işlenmiş bir suçtur. Ama herşeye rağmen bazı yayın organları karikatürlerle veya köşe yazılarıyla hukuksal bir suç olmasına karşın başbakana açıkça küfür ediyor. Eğer polis bu işi bu kadar ciddiye alsaydı ilk önce o hıyarlara soruşturma açardı. Bence gözünü korkutmuşlar senin.
-----------------------------Hoca o blog açanları bilmemneleri birisi savcılığa verirse onlar hakkında da soruşturma başlatılır, polis kimseye durduk yere birşey yapmıyor, bir şikayet olması lazım, ki bu durumda olmuş.
Ben ve bir kaç arkadaşım daha önce msn üzerinden bir çocuğu baya tehdit ettik, telefondan da ettik, çocuk tırstı savcılığa verdi, msn kayıtlarını da verdi. Üçümüze de dava açıldı, ifade verdik şimdi mahkemeyi bekliyoruz. Üstelik bu p.ç sadece sanalda tanıdığımız birisiydi, ama o bizim adımızı soyadımızı filan biliyordu, heralde bunlar bilinmeden de dava açılmaz.
-
O zaman ben köşeme çekiliyorum artık. Kardeş, Allah yardımcın olsun, başka diyeceğim yok.