Facebook Suçu
-
!!!Şimdiden geçmiş olsun kardesım sana bızımde basımızda boyle bır dert vardı.Tutuklu kalabılrsın.Yarın erkenden bır tane avukat bulup gıdıyorusn ınternette fılan arsatırmayı sonraya bırak aksi takdirde cezaevinde ineternet zaten imkansız bırak bilgisayara oturtmayı elletmezler anca konsferans salonunda muzık dınlemek ıcın kullanırsın bılgısyarıda uzaktan gorursun oturabılecegını sanmıyorum.
Bu çok ciddi bir iş SAKIN ama SAKIN aksatma git avukata!!!!
-
facebookda adama hakaret ediyorum, ve o adam gidip polise dilekcemi veriyor? abi hakaret etmeye bile degmezmis, gecmis olsun.
-
matematik1 bunu yazdı:
-----------------------------
!!!Şimdiden geçmiş olsun kardesım sana bızımde basımızda boyle bır dert vardı.Tutuklu kalabılrsın.Yarın erkenden bır tane avukat bulup gıdıyorusn ınternette fılan arsatırmayı sonraya bırak aksi takdirde cezaevinde ineternet zaten imkansız bırak bilgisayara oturtmayı elletmezler anca konsferans salonunda muzık dınlemek ıcın kullanırsın bılgısyarıda uzaktan gorursun oturabılecegını sanmıyorum.
Bu çok ciddi bir iş SAKIN ama SAKIN aksatma git avukata!!!!
-----------------------------matematik1 ne yaptın sen ya adamı korkudan öldüreceksin... yanına temiz iç çamaşırı sigara al demediğin kalmış :)
bak arkadaşım yaptığın sadece karşındaki kişiye hakaret küfür etmekse alacağın ceza 3 5 aydır. 1 seneye kadar olan cezalarda hapse atmıyorlar kimseyi... para cezasına çeviriyorlar.. hele daha önce suç işlemediysende bu cezanı ertelerler. ertelemede şu oluyor: aynı suçu beş sene içinde bir daha işlersen o zaman yeni suçunun cezası ile eski suçunu birleştirirler ikisini birden çekersin.... beş sene sonra temizlenirsin... daha önce sabıkan yoksa hiç dert etme
AMA BUDA SANA DERS OLSUN İNTERNETTE HİÇ TANIMADIĞIN BİRİNE HAKARET ETMEK HANGİ MANTIĞA SIĞIYOR VEYA ERKEKLİĞE SIĞAR MI? UMARIM AKLIN BAŞINA GELMİŞTİR. HAKLI OLSAN BİLE KARŞINDAKİNE KÜFÜR ETTİĞİN AN CEZA ALACAK KİŞİ SEN OLURSUN
-
garga bunu yazdı:
-----------------------------
facebookda adama hakaret ediyorum, ve o adam gidip polise dilekcemi veriyor? abi hakaret etmeye bile degmezmis, gecmis olsun.
-----------------------------Olay gerçekmiş gibi gelmiyor. Kafama şu takıldı. Facebook server Türkiye'de değil, haliyle bilişim polisi senin Facebook'taki adama hakaret mesajı attığını nasıl ispatlıyor? Yazdığın mesaj site tarafından da değiştirilmiş olabilir? Bilişim polisinin Türkiye'de olmayan bir server'ın loglarına erişeceğini (ya da facebook'un bunu vereceğini) sanmıyorum. Erişiyorsa helal olsun ama Senin hangi saatte hangi ip ile hangi siteye bağlandığını tespit ederler...Belki dediğim yönden bir şansın var, bir de kablosuz modem olayından...
-
80 lerdeki türkiyede değiliz bilişim polisleri dediğiniz adamlar türkiyede yasa dısı yollarla onemlı verı tabanlarına sızan adamların polis tarafından ya hapis cezası yada maaşlı iş olarak aldıgı elemanlar.
Facebook türkiye şubesi var ve abd den bıle savcılk emrı ıle ıp adresı cok kolay olarak cıkarılabılıyor.
Nöbetçi mahkemeye sevkedilirsen paketlerler genel .Nöbetçi mahkemelerde davaların yuzde 80 90 nı tutuklu olarak devam etmekte.Yargılandıgın mahkemeye görede değişmekte bu durum.Karsı taraf kesınlıkle hakaret durumunda tazmınat alır.Aşırı şekilde varsa hakaret tehtid e girer ağır ceza mahkemesınde devam edebılır dava.
Bi arkadasımın basına geldı bırseyler bununla alakalı oradan bılıyorum.
İnternet ortamında kufur eden olursa sakın ha sakın cevap vermeyın gıdın en yakın karakola cıktı alıp goturun
-
evet gorulur ip adresin kablolu yada kablosuz baglan fark yapmaz sonucta sana ip hizmet saglayicin veriyor:) ama senin modemine disaridan kablosuz olarak baglanıp oda kufur etmis olabilir mesela :) ehue:D anladin sn
-
bana hack yuzunden gayrettepe bilisim suclari masasindan eve 3 polis geldi ne varsa toplayip gittiler. ellerinde belgeler vardi ip adresim microsoft un actigi davaa vs. git ifadeni ver bisi olmaz
bir kac ay sonrada sana bir celp kagidi gelir adam akilli birseyler soyle mahkemede yirtarsin. modem wireless ise ve eger senin pc ye el koyup incelemezlerse modem sifresizdi de baskasi girmis olabilir de benim ilgim ve alakm yok de