folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Faili Meçhul Kıyak

Faili Meçhul Kıyak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

fikiratölyesinden tunç kılınç ın  başlattığı küçükbir fikirama şuandda büyükbir akıma dönüşmüş durumda olayşu

hiç tanımadığınız birine bir kıyak yapıyorsunuz arkanızda bıraktığınız tekiz faili meçhul kıyak kartı oluyor nekadar güzel diğilmi arkadaşlar sizleri bilmem ama ben buakıma katılıcam sizlerde umarım kaaatılırsınız işte birkaç örnek kıyak

• Köprü gişesinde arkadaki arabanın parasını vermek ve hızla uzaklaşmak. Gişe görevlisinden kartı arkadaki arabanın şöförüne vermesini rica ediyoruz.
    • Yaz sıcağında kalabalık bir belediye otobüsünün içinde buz gibi bir kasa kolayı unutmak (kartlar kolalara iliştirilmiş.)
    • Uzun yıllar bakımsız kalan bir mezarı temizlemek ve çiçek dikmek. Kartı mezara bırakıyoruz. Oradan geçen birilerinin belki dikkatini çeker.
    • Karta ataçlanmış 10 TL’lik bir banknotu yolda düşürmek.
    • Birinin posta kutusuna gelen elektrik veya su faturasını alıp, ödemek. Sonrasında faturayı makbuz ve kartla beraber posta kutusuna geri koymak.
    • Haftalardır pis kalmış bir arabayı gece yıkamak ve sonrasında kartı sileceğe iliştirmek.
    • Vapur iskelesinde veya metroda turnikelerden birinin üstüne karta ataçlanmış bir jeton bırakmak.
    • Sipariş verdiğimiz (bir alana ikincisi bedava) pizzayı komşumuzun zilini çalarak kapısına bırakıp kaçmak (kart pizza kutusunun içinde.)
    • Apartmanda kapı önlerine konan çöp torbalarını kapıcıdan önce toplamak ve kartı kapıcının oturduğu evin kapısının altından içeri atmak.
    • Görme engelli bir kişiye, yolda ona etrafındakileri anlatarak yardımcı olmak. [Bunu Amelie filminde gördüm!] Kartı o kişinin cebine atıyoruz. Belki bir yakını bulup okur sonradan ona.
    • Desteğe muhtaç (lösemili çocuklar gibi) bir derneğin kapısına sabaha karşı içi oyuncak dolu bir sandık bırakmak (kart sandığın içinde.)
    • Otomat, ankösörlü telefon veya atari salonlarındaki oyunlara karta ataçlanmış bir jeton bırakmak.
    • Bakımsız bir bahçeyi tertemiz yapıp ortasına iki çiçek dikmek ve kartı sonradan çiçeğe bağlamak.

faili meçhul kıyak kartlarını indirmek ve daha ayrıntılı bilgi için:http://www.fikiratolyesi.com/2009/02/27/faili-mechul-kiyak/

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fastottoman
    fastottoman's avatar
    Erkek
    düşünmesi bile güzel...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dontscratch
    dontscratch's avatar
    Erkek

Birinin posta kutusuna gelen elektrik veya su faturasını alıp, ödemek. Sonrasında faturayı makbuz ve kartla beraber posta kutusuna geri koymak.

bana böle kıyak yapanın kartını çerçeveletip asarım her yere

´´Türkiye, Atatürk´ü Allah´a borçlusun, geri kalan herşeyi Atatürk´e...´´
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FaTHeR
    FaTHeR's avatar
    Erkek
    katılmak lazım aslında yaani ufak bişi de yapsa en azından akımı hızlandırmak için...

Yasaklar her zaman ilgi çeker ve kısıtlanmış alanlara serbestçe girip özgürce davranmak daima zevklidir...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek
    internet faturamı ödeyenin 40 yıl kölesi olurum    .

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musty28
    musty28's avatar
    Erkek

hoş bi fikir valla ne güzel olurdu. herkes böyle düşünse.

bi yerde okumuştun Türkiiyede bi zamanlar bakkal borcu ödeme adeti varmış. Bakkalın veresiye defterini açıyosun karşına ilk çıkan borcu ödüyosun.

Ses Etme Hallederiz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Erkek
    Benim hoşuma gitti, yazıcım yok ama. Arkadaşa gidince bu kartdan birkaçtane bastırayım dursun yanımda. Bu fikirlerden birini yada aklıma gelen birini bende yapayım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    Toplumumuzda imece Usulü yaşamaya çok uzun zamanlar Hasret kalmışız. İnsanlığımızın Ve Adetlerimizin Erdemlerinin Modern çağla Sentezlenmiş Hali. Kesinlikle İnsani ve Hoş Görülü Bir Uygulama. Destekliyorum.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek
    ''biz batının ilmini degil,ahlaksızlıgını almışız''diye bi söz etmişti bi büyüğümüz degerlerimizide yanında yok etmişiz

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek

beyaz showa da çıkmış

detaylı anlamak için izleyin

Faili Meçhul Kıyak Beyaz Showda

Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek

kısacası birine haberi olmadan bir iyilik yapıyorsunuz ve yaptığınız iyiliğin yanına bu kartı koyuyorsunuz. isterseniz uzaktan izliyorsunuz :)

http://www.fikiratolyesi.com/wp-content/uploads/2009/03/kiyak_sidebar.png

Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
Toplam Hit: 2110 Toplam Mesaj: 17