folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Fakirleri Kandırmanın Yeni Yolu Kendini Geliştir



Fakirleri Kandırmanın Yeni Yolu Kendini Geliştir

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    Ekşi de dh de gündem oldu. Bakalım tbt neler diyecek?

    ***

    şimdi de bu çıktı.

    kendini geliştir,yazılım öğren,spor yap,girişimci ol, e-ticarete atıl vs.millet de sanıyoki yazılım öğrenince bill gates olacağım.kendi hayatımızı belirlemede düşündüğümüzden çok daha fazla etkisisiz aslında.asıl önemli olan doğduğun sınıf ve ailen.son yıllarda aşılanan her şey senin elinde,istersen,emek verirsen olmayacak şey yok lafları safsata yani.zengin çocuğunu en iyi okullara gönderecek ve çocuk çok iyi bir çevrede yetişip iyi bi eğitim alacak ve paranın getirdiği şansın yanında aldığı eğitimle de fakirlerden önde olacak. 

    aslında gerçek olanla bize gösterilen bambaşka şeyler.son günlerde elon musk çok popüler.nereye baksam girişimci,yaratıcı,deha gibi şeyler yazılıyo ama adamın babasının elmas madenleri olan bir milyarder olduğu hiçbir yerde yazmıyo ne hikmetse .

    zenginlik zenginliği,fakirlikse fakirliği doğuruyor.yani elimde 10 milyon para olsa ben bu parayla gidip köşedeki kuyumcudan altın alsam ertesi ay son model araba parası kadar kar ederim ama elimde 10 bin lira varsa bu paradan edeceğim kar bekleyeceğim zamana bile değmeyecek ve bu sistemden çıkmak imkansız.ne kadar zeki,başarılı bi insan olursan ol mevcut imkanlar doğrultusunda hayatın şekillenecek yani işçi çocuğuysan 3 aşağı 5 yukarı sen de o imkanlarda biri olacaksın,fabrikatör çocuğuysan sen de fabrikatör olacaksın ve tekrar söylüyorum yetenekli,zeki ya da aptal falan olman hiç önemli değil.tek önemli olan sana sunulan imkanlar.

    ***

    Şahsi görüşüm:

    Burada bazen görüyorum adam iş bulamamış yardım istiyor neden kendini geliştirmedin diye üzerine çullanıyorlar. Ama adam bilmiyor ki herifin belki sağlık problemi çekti okula gidemedi dışarda çalıştı vs. Zengin parasını verip özel ders alır zengin olduğu için sağlam çevresi vardır mesela ama fakir bi ödevini çözemez okulda kalacaktır yardım ister millet üzerine çullanır anasını beller :)


    Moda not: Bence gündem konusu değil tartışılması gereken bir konu bence yine de sen bilirsin.

    zeybekustasi tarafından 21/Şub/21 04:04 tarihinde düzenlenmiştir

    https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aress
    Aress's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Nisan/2015
    Erkek

    ben şunu öğrendim, kendi bildiğimi okuyacam

    ne zaman başkasının aklı ile iş yapsam elimde patlıyor

    https://www.youtube.com/watch?v=qTlKaPoijLk

     

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    gavur dedikleri her kötülüğü benzettikleri gavur meğer bizmişiz 

     


    Minimalist Değilim Tembelim
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mart/2003
    Erkek

    https://eksisozluk.com/entry/119782158

    DH den konuyu calip eksi de yazdin tartismasi konusu da gundem olmus


    ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo

    öncelikle, başını sokacak bir evin, kaynayan bir çorban yoksa da zaten kendini geliştiremezsin önce bunları çözmen lazım.aileden gelen psikolojik baskıyı falan geçtim türkiyede bi çok insanın bu konuda sıkıntısı var şu an.

    konuya dönecek olursak: sorun şu ki çok fazla boş beleş öneri dolanıyo ortalıkta. bakıyorum çevreme, birine python öğren demişler, birine c++ öğren demişler birine js öğren demişler. hiç birine de oturup bi sormamışlar "napıcan birader amacın ne ? " diye. e bu adamlar gidip 0 teknik bilgi ile bu dillerde debelenip duracak, sonra "niye iş bulamadık amına koyim" diye kalacaklar ortada. pythoncu arıyoruz, adaylara 3-5 soruluk bi case atıyoruz kod yazmasını istiyoruz işte. adayların 40% ı bana rarlayıp kod atmış. (zip bile değil) bakıyorum cv ye bilgisayar müh. mezunu. 4 senede sana git öğretmediler mi ? 

    para mı kazanmak istiyosunuz ? yazılım falan öğrenmeyin amk. ticaret yapın, gidip 25 inizden sonra "yazılım" öğrenip zengin olamazsınız. dünyadaki bütün zenginler pazarlamacı burdan uyanın.

    en basit örneği vereyim : bak korona geldi her bok online oldu, bunun getiri var banabisi var otu var boku var, şu tarz bi sistem yapsan ayda 100k sipariş dönse tanesinden 50 kuruş kazansan yeter sana.

     

     


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Şubat/2009
    Erkek
    samaccc bunu yazdı

    gavur dedikleri her kötülüğü benzettikleri gavur meğer bizmişiz 

     

    bu konuyla bağlantısına bakarak değil ama kendi bakış açımla yorumlayayım hocam senin sözünü, şuan avusturyadayım... türkiyedeyken gavur dediğimiz bu insanların arasında çalışıyorum ve yaşıyorum 1 yıldır. her iki ülkedeki insanların karşılaştırmasını az çok yapabiliyorum dolaysıyla ve şu sözlerinle malesef dibine kadar haklısın... 
    keşke yanlışsın diyebilsem :/


    valar morghulis ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2005
    Erkek

    büdüt

    wert tarafından 20/Şub/21 01:53 tarihinde düzenlenmiştir

    |sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seogram
    seogram's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Şubat/2021
    Erkek

    olayın zenginlikle fakirlikle alakası yok bence.

    tertemiz duygularımla, tertemiz oynamaya çalıştım. hayatımı siktiler. en yakınlarım hep köstek oldu, hep kazık yedim.. türlü cenabetlikler beni buldu, paramız da yoktu. mahkemesi, siyasisi, mafyası uğraşmadığım bok kalmadı.  bunlar benim aldığım riskler.  kendi kendime, riskimi aldım. herkes kendi riskiyle yaşar. kolay paranın peşinde koşan insanlar akıllıysa yürür, akılsızsa çürür. 

    niyeti iyi olsun insanın, herkes niyetinin lokmasını yiyor bana göre. fakir görüp yardım ettiğim, destek olduğum kim varsa hepsi s..meye kalktı biraz yükselince.  

    isterim herkes güzel yaşasın, yürüsün. ama inan o kadar karaktersizleşiyoruz ki. çoğu zaman hak etmediğimizi düşünüyorum. ( ben de gerçekten)

    dünyadaki adalete inancım yok ama ilahi adalet var.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2015
    Erkek

    Öğrenilmiş çaresizlik.


    Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi

    Zengin- fakir olarak degerlendirildiginde yazilanlarin bir kismi dogru. 

    Zengin cocugu hayata 1-0 önde baslar.

    Mesela iki cocugunda ingilizce ogrenmesi lazim diyelim. Fakir olan devlet okulunda cakma duzende cabalarken,  Zengin cocugu yurtdisina 1 yil dil kursa gider anadili gibi ogrenir gelir. 

    Baris ozcanin oglu 9 yasinda sakir sakir konusuyor.

     

    Univ sinavindan ayni puani alsalar dahi fakir olan nereyi tutturursa yada para gitmesin diye ayni sehiri yazarken.

    Zengin olan parayi bastirip  istedigi bolumu vakif univ okuyor.  Hatta gecen bir video seyrettim gencin biri yeni Zelanda ya okumaya gitmis tanitim yapiyor. Oturduğu evin kirasi 7000 tl imis. Masraflari bir saydi cocugun aylik gideri 15.000 gibi meblag. Daha 20li yaslar. Zekasiyla da gelmise benzemiyordu :)

     

    Is hayatina atildiginda fakir olan hayali kpssden oteye gitmezken zengin olan babasinin fabrikasina gidip müdür oluyor

    Bakiniz: haci sabanci. Bu cocuk kazmanin teki. Gordugum en kaba sevimsiz birsey . Gecen videosuna denk geldim. Dur bir bakayim ne diyor dedim. Sacmaladi geveledi durdu. Ama koca  gemi isletmesinin basina mudur yapmislar.

    Fakirde kpss kapisinda sürünsün

     

     

    **

    Ama istisnai cok onemli durumda var

    Zengin parasina cok guvendigi icin cocuklarini mal gibi yetiştiriyorlar. Oglum okumazsan isletme hazir gel otur dedigi icin bir çoğunun kendini gelistirme gibi bir derdi olmuyor. 

    Fakirin kazanmaktan ve basarmaktan baska caresi yok. Kendini cok harika gelistirip zenginin imkanlarini yakalayabiliyor. 

     


    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük. Bir başka bahar için sadece yaprak döktük. (Mevlana)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek

    Kısmen katılıyorum. esas eleştirim "nasıl zengin oldum" pazarlaması yapıp insanlara umut satanlara. Onlar gerçekten enayi yerine koyuyorlar. Ancak insanın kendini geliştirmesi olayı felsefi olarak doğrudur. Bunun yöntemi veya formülü sabit değildir.  Mutlaka herkesin bir altyapısıbir şeylere yatkınlığı vardır. Yoksa da olsun bir zahmet. Yatkınlığınız spora yönelikse spor yapın, eğitimse eğitim sektöründe fark yaratacak işler kovalayın. Esnafsanız e-ticaretle ilgilenmeniz kadar doğal bir şey yoktur. Trend olan şeylerin peşinden koyunlamasına değil de gerçekçi ayağı yere basan şekilde girişimler yapmak ve bunu teşvik etmek kötü bir şey değil. Ancak günümüzde bu tarz gaz vermelerin artması ve talerp görmesi yüksek işsizlikle de ilgili. Çünkü pasif gelir diye pompalanan şey insanlara tatlı geliyor. Çabucak zengin olacağını düşünüyorlar. Her ne kadar çok çalışmak gerekiyor sabırlı olmak gerekiyor diye önyargıları yıkma niyeti gösterseler de bu sadece pazarlama algısı. Gelişmeye kapalı olmamak ancak tuzaklara da düşmemek gerekiyor. 

     

    Kendini geliştirme konusunda kendimden örnek vermek istiyorum. Ben mebde çalışan PDR mezunu bir rehber öğretmenim. Aldığımız eğitim psikoloji ağırlıklı ve yüksek puanlarla girilmesine rağmen okulda yaptığımız iş çok da etkili verimli olmuyordu. Memur olmanın avantajıyla da akşam saatlerim bomboştu. Son yıllarda çokça eleştirdiğim koçluk denen bir şey türedi. Başta idealist tavırlarla eleştiriyordum önüne gelen koçluk yapıyorum. Öğrenci koçluğu bildiğin rehberlik, yaşam koçluğu dediğin şey de bildiğin psikolog olmak gibi bir şey. İnsanlar bunu gidip pahalı eğitimlerle sertifika alarak yapıyordu. Ben bunu oturduğum yerden eleştirirken işletme mezunu, işssiz üniversite mezunu hatta ünivestie öğrencisi kıytırıktan bir belge alıp piyasada hava basıyordu.

    Bir gün bakış açım değişti. Ben yıllardım üniversite sınavına hazırlık konusunda binlerce görüşme yaptım ve sürekli de işim gereği bilgimi güncel tutyordum. Bu işi ben okulda öğrenciye zaten tecrübemle birlikte yapıyorum ama okulda yapınca yani bedava olunca kıymeti yoktu. Ben de sertifika vs dinlemeden sosyal medyada hesap açtım. Çok düşük bir ücretle bir öğrenciyle başladım. O öğrenci beni yönlendirdi zaten neye ihtiyaç duyduğunu sorarak beni zorladı. Ben zorlandıkça kendimi daha çok geliştirdim. Çünkü ben kendime güvendiğim bir iş yapıyordum. Ne demek bir öğrencinin sorusunu bilmemek ayıptı yani. Bu duygu beni zorladı ve geliştirdi. Böylece daha aktif olarak daha çok öğrenci çektim fiyatımı 2 yıl öncesine göre 3 kat artırdım buna rağmen daha çok öğrenci gelmeye devam etti. Şu an 5000 Tl maaşım var. 4000-5000 TL aralığında koçluk işinden kazanıyorum. 2 yıl da gelirimi artırdım ama bunu buraya geleceğini bilemezdim. Garantisi de yoktu. Sadece elimdeki avantajları değerlendirdim. Uçuk kaçık zenginlik hayallerine kapılmadım. Bence kendi durumunu iyi analiz etmek ve karamsarlıktan kurtulup hayallere dalmadan gerçekten yapılabilecek işlere açık bir bakış açısı başarıyı getiriyor.


    instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
Toplam Hit: 3392 Toplam Mesaj: 24
hayat hayat