Fanusta Japon Balıgı Besleyenler ?
-
InterestingMAN bunu yazdı:
-----------------------------
Tek başına yaşamaz demiş arkadaşlar. Hafızası 3 saniye olan bir tür den bahsediyoruz. Tek başına yaşar, japon balığı için hava motoruna vs. ihtiyaç yoktur. Yem olarak fazla atarsan ölene kadar yerler. Tek dikkat edilecek tarafı su değiştirdiğin de, önce başka bir kap ile suyu dinlendirmen gerekli, en fazla 2 saat dinlendirmen yeterli. Suyun bulanıklığına göre değiştir suyunu, sana kalmış birşey.
-----------------------------balıkların hafızasının 3 saniye olduğu kocaman bi yalan hocam tevrübeyle sabittir..
ben 2 yıldır besliyorum suyu dinlendirmeden direk çeşmeden dolduruyorum hiç bir problem olmadı
ayrıca oksijensiz yaşayamaz bu mahlukatlar eğer balıklar suyun yüzüne çıkmaya başlamışlarsa bu suyun oksijenin azalmasındandır..
tecrübeyle sabittir..
-
@yascakucuk
Balıkların hafızasının 3 saniye olduğunu ben söylemiyorum bu işle uğraşan uzmanlar söylüyor ve bende katılıyorum.
Suyu dinlendirmeden koyup o balıkların nasıl yaşadığını anlayamadım, o balıkların türü neydi ?
Japon balığından bahsediyoruz, ciglet türün den değil balık yukarı ara sıra çıkar hava almak için bu doğal ama ölmez japon balığı.
-
Hoca balık işi çok muamma öncelikle bazıları 1 haftada telef oluyo bazıları baya gidiyo çok tecrubem yok ama çok balık telef oldu elimde 2 sene önce 3 japon aldım buna benzer 1 sene içinde bitanesi öldü diğerleri baya yaşadılar o fanusta suyu dinlendirme içinde çok itina göstermedim günde sadece kelle başı 1 yemle 2 balık 1 seneyi aştılar bende şaşırdım :| fakat son zamanlarında bi tanesi yan yan gitmeye başladı, sonra birine vermiştik.. umarım hala yaşıyodur :P
-
Tek başına yaşamaz demiş arkadaşlar. Hafızası 3 saniye olan bir tür den bahsediyoruz. Tek başına yaşar, japon balığı için hava motoruna vs. ihtiyaç yoktur. Yem olarak fazla atarsan ölene kadar yerler. Tek dikkat edilecek tarafı su değiştirdiğin de, önce başka bir kap ile suyu dinlendirmen gerekli, en fazla 2 saat dinlendirmen yeterli. Suyun bulanıklığına göre değiştir suyunu, sana kalmış birşey.
Hocam şu 3 saniye olayını geçin yaw mantıklı mı sizce.O zaman bu hayvanlar hiç bişi yapamaz. -
Neden mantıklı olmasın faruk, en basitinden bir örnek lepistes kendi doğurduğu balıkları yiyor.
-
Neden mantıklı olmasın faruk, en basitinden bir örnek lepistes kendi doğurduğu balıkları yiyor.
Hocam o kendi doğurduğu balığı nerde bulacak yumurtaları sallıyo suya sonra hadi eyvallah! Hadi buldu diyelim.Balıklarda annelik içgüdüsü yoktur ki.Ha o onun yavrusuymuş ha başkasının.Ayrıca yapılan bazı araştırmalarda balıkların 4-5 ay öncesini hatırlayabildiği gözlemlenmiş. -
kardesım bende binlerce lepistes var
günde 2 defa yem veriom ve 1 metre akvaryumda bakıom vesselam....
-
o hayvan o çük kadar kapta survivor yapar..
-
hocam ben fanusda besledip hep öldüler sebebini sonra öğrendim 1 kere yem verilecekmiş günde :D
ben 3 öğün veriyodum
-
Bende bu ibnelerden 2 tane almı$tım bir tanesi ötekine kafa atıyordu sürekli ve bütün yemleri o yiyordu :/ sonra darbe yiyen balık öldü dieri vallahi billahi 6 aydır yannız yaşıor pezevenk:/ 2 gnde bir şişede dinlendirilmiş içme suyu kasıyorum. ve sabah akşam birer tane böle kırmızı pul gibi yem atıorm.Yaşıyor laukcan |: