Farklı Ülkeler
-
DevilRullz bunu yazdıcoLin bunu yazdıDevilRullz bunu yazdızumsuk bunu yazdı
Dünyayı değiştirme hayalim var
Sen esrar içmeye hollandaya gitme zaten ot kafası yaşıyorsun
zumsuk, yazmayayım yazmayayım dedimde. Bu konunda böyle bir mesajı görünce araya bende sıkıştırayım dedim.
Arkadaşa bende katılıyorum.
Bence sen kafayı yemişsin hiç kusura bakma. Açtığın tüm konuları okur ama cevap yazmazdım.
Aslında yazılası çok şey var senin bu "uçmuş" düşüncelerin hakkında da, konuyu dağıtmama adına ve bu mesajdan sonra cevabın olursada yanıtlamayacağımı bil istedim.
Eski haline dönmen dileğiyle... (hiç sanmıyorum gerçi)
Hiç sanmıyorum demişsin doğrudur heralde bunun eski hali nasıldı ki :S Adam sadece konuşuyor daha 23 yaşında siyasetten o kadar anlıyor ki yani big brother 'ın neyi planladığını vs çok iyi çözüyor ona göre hareket ediyor. dünyayı değiştirecekmiş.. lan şunu dışarda deme yemin ediyorum millete donuna sıçtırırsın adamları gülmekten. sen anca klavye delikanlısı ol zumsuk. asosyalim diyorsun belli zaten. klavyeye oturmuşsun çözemediğin dertlerin var gelmiş burda bol bol konuşuyorsun. küçükken annen baban her istediğini eline vermiş heralde ondan herşeyden çabuk sıkılıyorsun. bide kalkmış esrar içmeye hollandaya giderim demiş. ot içmek için hollandaya mı gidilir. bu kadar korkak birinden ne beklenir zaten adam eroin satıyor sanki.
Hiç dert etme, 21 yaşındasın, gelmiş kız halinle tahribatta takılıyorsun ve bana psikoloji dersi vermeye kalkma. Muhtemelen hayatında okuduğun kitaplar kadar sadece psikoloji, evrim psikolji, sosyoloji tarzında kitaplar okudum. Yani senin ilgi çekme psikolojinide gayet iyi anlıyorum.
Bir çok konuda hiç sallamadığım halde (ki bu konuda olduğu gibi) niye ısrarla cevap yazdığınıda anlamadım. Konuya alakalı birşey yazmadığın gibi, ısrarla bi ilgimi çekme çaban var. Derdin ne bilmiyorum ama senin gibi kompleksli, hastalıklı bir kişilik ilgimi çekmedi. Bu mesajıda yazıyorum ki, oturup bir daha konuya mesaj yazmada bende abuk subuk mesajlarınızın arasından konuyla alakalı yorumları aramak zorunda kalmayayım.
--
Konuda anlatılan : Başka ülkeye gideceğim değişikliğe. VE burdan hollandaya sırf esrar içmek için gideceğimi anlıyorsan kendini geliştir be güzelim. Asosyal'DİM' diyorum umarım aradaki farkı anlayabilirsin ama Türkçen yetmez.
Yani senin gibi muhtemelen koca götlü olduğu için dışarı çıkamayan sürekli etrafındaki arkadaşlarını eleştiren kız tipi gibi bir durumum yok ve şükür ki çevremde böyle kızlarda yok.
Hadi sen tahribatta milletin am göt muhabbetini takip ede dur; aradan çekilde işe yarar adamlar konu hakkında fikir versin.
-
Melik bunu yazdı
Hocam daha kötüsünü görmediğin için oluyor bunlar.
Bende kıbrısdayım şuan, Lefkoşa büyük hamamda çalışıyorum. Girne amerikan üniversitesi aldı burayı
hatta girne amerikanda okuyanlar varsa, sürekli gidip geliyorum üniversiteye görüşebiliriz.
Hatta birazdan ismet hocanın yanına gidicem.
1 hafta oldu ben buraya geleli, en azından yaya'ya saygıyı gördüm amk.
Caddeye adımını attığında trafik duruyor yol veriyorlar insana.
Buranında insanı bıkmış, ortalık asker dolu, hataydan doğu tarafından gelmiş insanlar dolu.
Bunların arasından, insanlığından nasibini almamış hayvanlar var türklerin, kürtlerin isimlerini karalıyorlar.
Ve bunun sonucundan yerel halk bütün türkiyeye aynı zannediyor.
O kadar diyorlardı, kıbrısda türkleri sevmezler, kötü davranırlar diye yok öyle birşey asparagas amk.
Sen insanlığını, saygını koruduktan sonra kimse çıkıp sen türksün siktir git demiyor.
Bu sıkılman tamamiyle daha kötüsünü yaşamamış olmandan kaynaklanıyor.
Avrupa ülkelerine gidip yüksek standart görüp para harcıyacağına.
Doğunun kuytu köşesine git hayat standartlarının ne kadar zor olduğunu gör.
Koşa koşa dönersin.Hocam magosa öldü. Öğrenci gelmiyor. OKul parası yeni dönemde 15 binmiş. Ben İStanbul'da yaşıyorum ve orada 20-25 bine okul var. Adamlar niye Kıbrıs'a gelsin ?
Bunun harçlığı şusu busu senelik 40+ edecek. Gereksiz. Tamam güvenli, insanlar birbirine saygı gösteriyor. İLk mesajımda da belirttim. Fakat magosada gidilecek 4 yer var. Yapılacak tek etkinlik: bowling.
Öte yandan ırkçılık gibi olmasın ama doğrusu bu ;
Kıbrıs ve dünyanın bir çok yerinde bunlar Türk dedikleri adamlar ya kürtler yada Almanya'ya giden gerçekten görgüsüz ipe sapa yaramaz adamlar gibi özel adamlar var. Heryerde böyle maalesef. Elin profesörü, mühendisi niye gitsin Almanya'a ? Gitsede böyle adam kaç kişi gidecek ?
Burda işsiz olan, tutunamayan adam gidiyor doğal olarak. Erzurum 'un Karaçoban ilçesinde 1 ay kaldım. Vandır, Bitlis, Siirt vs. bir sürü yeri dolaştım. Kbrıs ve Bulgaristan'ı bildiğim içinde diyorum Türkiye'de cennet.
Fakat Türkiyede işler garipleşmeye başladı. Herhalde yaşadığım en imkanları kısıtlı, rezil yer Bulgaristan'dı. Fakat orada bir insanlık vardı ki ; insanlar birşeyleri olmayınca birbirine tutulmuşlar, harika ! Tek kelimeyle harika.
Bizim Kıbrıs'ta sonradan görme çocukların artisliğinin yanında orası harika. 30 kişilik gruba girdim , herifler direkt muhabbete başladı benle. Tek başıma bakkala gittim, o sırada konuşmaya başladılar. Adamlar konuşuyor. Türkiye'de ise insanlar birbirinden uzaklaşıyor
-
Bak Burası sana uyabilir otta var hatunda içkide hem herkes gelio tüm dünya ırklarıylada tanışabilirsin
https://www.youtube.com/watch?v=6RZFOcws_Vo
samaccc tarafından 11/Ara/12 13:32 tarihinde düzenlenmiştir -
xzxz bunu yazdı
adam heves etmiş hayatını değiştirmeye , kim düşünmez ki bunu ? ancak şunu anlamak gerek, marsa bile gitsen yine sen kendini yanında götürüyorsun sen asosyalsen eziksen , japonyaya gitsen ne değişecek sanıyorsun ki ? yurtdışına gitmek için zamanında kıçını yırtan bunu bir şekilde başarıp sonunda geri dönen hatta istanbula falan da değil direk doğdukları yere (eskişehir oluyor) dönen arkadaşlarım olmaya başladı .
biz sanıyoruz ki adam alamanyada abd de ingilterede keyfi gıcır , hepsi geri döndü . muhtemelen yaşlar artık 30+ olmaya başladı ve gençken katlandığı işlere , standartlara artık katlanamaz oldular . narenciye satmak üzerinden hayata meydan okumak da bir yere kadar değil mi ?
sadece bir kaç kişiyi tanıyorum , onların yurtdışında kalmasının tek nedeni işlerinin sağlamlığı o işi de buradayken bağladılar.
+ insanoğlu boktan biyaratık rus,türk,arap farketmiyor sadece ekonomik standartlar düştükçe boktanlık logaritmik artıyor , hollandada beyaz bisikletleri çalmaya kimse tenezzül etmez , mesela bizim logar kapaklarını yada sokak lambalarını çalmaya tenezzül etmeyeceğimiz gibi ama fakruzaruret içindeki bazıları bunları yapıyorlar değil mi ?
Hocam artık asosyallikten yana bir derdim yok. Tek sorun Eskişehirde adalardan sonra, barlar sokağından sonra ; İStanbul'a gitmiş olmam ve ordaki mükemmel yerlerden sonra toplasan 5 mekanı ancak olan magosa'ya gelmiş olmam. Sıkıyor beni. 5 senedir aynı 5-6 mekan. Sulu yemek yenecek tek yer var. Yapılacak aktivite tek. Gerçekten sıkıldım.
Arkadaşlarla bir yere çıkmak istemiyorum, birşey yapmak istemiyorum. Amacım temelli yaşınmak değil. İlk mesajda yazmıştım; hindistan'a da gitmeyi düşünüyorum ama bana geliştirecek birşey olması lazım. Çin kesinlikle istiyorum bir kaç sene snra oradan ticaret bile yapabilirim. Ama önceliğimi kafa dinlemeye verdim.
Çinliler ayı gibi adamlar, hindistanda yemek şu bu sorun vs.. Benim amacım birazda 1-2 sene kafa dinlemek. Bu arada 1-2 sene diyorum da muhtemlen 6 ay falan olur. Fazlasında yine sıkılırım. Yani değişiklik olsun, farklılık olsun, başka şeyler görmek istiyorum.
Belki oralarda gördüğüm bir fikir beni etkileyecek ve Türkiye'ye getirmeye çalışacağım ..
-
zumsuk bunu yazdıDevilRullz bunu yazdıcoLin bunu yazdıDevilRullz bunu yazdızumsuk bunu yazdı
Dünyayı değiştirme hayalim var
Sen esrar içmeye hollandaya gitme zaten ot kafası yaşıyorsun
zumsuk, yazmayayım yazmayayım dedimde. Bu konunda böyle bir mesajı görünce araya bende sıkıştırayım dedim.
Arkadaşa bende katılıyorum.
Bence sen kafayı yemişsin hiç kusura bakma. Açtığın tüm konuları okur ama cevap yazmazdım.
Aslında yazılası çok şey var senin bu "uçmuş" düşüncelerin hakkında da, konuyu dağıtmama adına ve bu mesajdan sonra cevabın olursada yanıtlamayacağımı bil istedim.
Eski haline dönmen dileğiyle... (hiç sanmıyorum gerçi)
Hiç sanmıyorum demişsin doğrudur heralde bunun eski hali nasıldı ki :S Adam sadece konuşuyor daha 23 yaşında siyasetten o kadar anlıyor ki yani big brother 'ın neyi planladığını vs çok iyi çözüyor ona göre hareket ediyor. dünyayı değiştirecekmiş.. lan şunu dışarda deme yemin ediyorum millete donuna sıçtırırsın adamları gülmekten. sen anca klavye delikanlısı ol zumsuk. asosyalim diyorsun belli zaten. klavyeye oturmuşsun çözemediğin dertlerin var gelmiş burda bol bol konuşuyorsun. küçükken annen baban her istediğini eline vermiş heralde ondan herşeyden çabuk sıkılıyorsun. bide kalkmış esrar içmeye hollandaya giderim demiş. ot içmek için hollandaya mı gidilir. bu kadar korkak birinden ne beklenir zaten adam eroin satıyor sanki.
Hiç dert etme, 21 yaşındasın, gelmiş kız halinle tahribatta takılıyorsun ve bana psikoloji dersi vermeye kalkma. Muhtemelen hayatında okuduğun kitaplar kadar sadece psikoloji, evrim psikolji, sosyoloji tarzında kitaplar okudum. Yani senin ilgi çekme psikolojinide gayet iyi anlıyorum.
Bir çok konuda hiç sallamadığım halde (ki bu konuda olduğu gibi) niye ısrarla cevap yazdığınıda anlamadım. Konuya alakalı birşey yazmadığın gibi, ısrarla bi ilgimi çekme çaban var. Derdin ne bilmiyorum ama senin gibi kompleksli, hastalıklı bir kişilik ilgimi çekmedi. Bu mesajıda yazıyorum ki, oturup bir daha konuya mesaj yazmada bende abuk subuk mesajlarınızın arasından konuyla alakalı yorumları aramak zorunda kalmayayım.
--
Konuda anlatılan : Başka ülkeye gideceğim değişikliğe. VE burdan hollandaya sırf esrar içmek için gideceğimi anlıyorsan kendini geliştir be güzelim. Asosyal'DİM' diyorum umarım aradaki farkı anlayabilirsin ama Türkçen yetmez.
Yani senin gibi muhtemelen koca götlü olduğu için dışarı çıkamayan sürekli etrafındaki arkadaşlarını eleştiren kız tipi gibi bir durumum yok ve şükür ki çevremde böyle kızlarda yok.
Hadi sen tahribatta milletin am göt muhabbetini takip ede dur; aradan çekilde işe yarar adamlar konu hakkında fikir versin.
Ne kızı ne karısı mk. Sen git dünyayı değiştirmeye çalış :D Yarıldım amk gülmekten dün dünyayı değiştirecekmiş buna gerçekten inanıyor :D
-
En büyük hayallerimden birisidir dünyayı gezmek. Gerçekten merak ettiğim tek ülke var diyebilirim ama o da bana kalsın :D Diğer ülkeleri sırf gezi amaçlı dolanmak istiyorum, belki birkaç ay çalışmak. Gezip çalışmak istediğim ülkelerin başında Japonya var, onun dışında İngiltere, İspanya, Fransa.. Sıralama uzar gider. Ama bu saydığım ülkeler arasında Japonya ve İspanya başkadır benim için. Hayat tarzlarını sevdiğim ülkelerdir. İspanya da götümde boğa varken deli koşmak isterdim :) Bir sürü saçma sapan hayalim var hocam, senin gibi.
Tavsiyem 1 ay parasız kal. Kendi paranı kazanmaya çalış, amelelik yap, hayat şartlarını anla, oturduğun yerden atatürkçülük yapma, kendini bir topluluğa ait hissediyorsan onlar gibi ol. Aileden gelen parayla okul okumak, sonra çok sıkıldım sarmadı Kıbrıs diyipte ülke ülke gezmek çocukça..
Asosyaldim diyorsun, bence hala asosyalsin, dışarda nasıl bir hayat olduğunun farkında değilsin hala. Sadece 1 yıl evden para almadan okulun parasını ver, giderlerini kendin karşıla. Ondan sonra Japonya diye bi aklından geçir.
Evden gelen parayla ülke ülke gezerek hayat hakkında bi bok anlayamazsın. Maymun iştahlısın.
Fikrim; Hindistanda sürünme boşuna, asgari ücretli bi iş bul ve 3-5 ay gel çalış. Evden de 5 kuruş para isteme ekstra olarak ;)
-
zumsuk birader ilk yazdığım mesaj hakkında ne düşünüyorsun mantıklı değil mi ?
-
hacı sen deist değil miydin ya ateist olsun neyse kararlarında başarılar dilerim Allaha emanet ol
-
Lathedarkman bunu yazdı
zumsuk birader ilk yazdığım mesaj hakkında ne düşünüyorsun mantıklı değil mi ?
Hocam 5 senedir uğraşıyorum ama bitmiyor. 4 dönemdir uğraşıp geçtiğim fizik dersini burs kazanınca yine almak zorunda kaldım ve gerçekten deli gibi çalışmama rağmen 0 geldi. Deliricem. Bir dönem önce geçmiştim ve hayatımda çalışmadığım gibi çalıştım. Sayfayı komple doldurdum nasıl 0 gelebilir ?
Hoca gerçekten garip bi tip. Yeni hoca ve kompleksli hanırım. Tahdata şu nereden geldi falan deyince; görmüyor musun zaten 2 formül kullandık nereden gelebilir diye artislik yapıyor. Gerçekten uğraşıyorum bitirmek için ama yok. 1 sene dondurabilirim. Bilmiyorum ama bi şekilde benim nefes almam gerek, kafamı dağıtmam gerek. Düzeltmek için uğraşıyorum ama daha kötü duruma geliyor. Aynı dersleri 4-5 dönemdir aldığım için sıkılıp derse gitmiyorum. derse gitmediğim için geri kalan kısmı öğrenemiyorum. Zaten dersten soğudum. İlk sene ilk dönem hocaların konuşmalarına falan takılırdık (azeir var mesela three değil sıri gibi birşey der); şimdiki öğrencilerde doğal olarak onlara takılır.
Nasıl anlatayım, sene önceki halim gibi. Bu adamlarla konuşasım bile gelmiyor. Anlatıyorum şöyle diye adam dinlemiyorum. Farklı durum anlatılması zor.
---
@ KAraKule : Bir ara deist tarzı birşeydim ama hayatımın hiç bir döneminde herhangi birşeye tamamen inanmadım. Şu an ateist düşünce içerisindeyim. Zaten sürekli sorguladığım bir konudur ve beni tatmin eden cevaplar şu an ateizm'de.
Fakat zen budizmi gibi şeylerede inanıyorum. Ynai bir tanrıdır ,inek yememk falan değil ; enerji gibi şeylere. Secret kitabı, quantum fiziği dedikleri şeye falan. Yani sadece kendimize, insanlara değil ; çevreyede saygılı olmayız davasına geliyor. Olumlu düşün, öyleymiş gibi yaşa ; öyle olacaktır hesabı...
-
interfector bunu yazdı
En büyük hayallerimden birisidir dünyayı gezmek. Gerçekten merak ettiğim tek ülke var diyebilirim ama o da bana kalsın :D Diğer ülkeleri sırf gezi amaçlı dolanmak istiyorum, belki birkaç ay çalışmak. Gezip çalışmak istediğim ülkelerin başında Japonya var, onun dışında İngiltere, İspanya, Fransa.. Sıralama uzar gider. Ama bu saydığım ülkeler arasında Japonya ve İspanya başkadır benim için. Hayat tarzlarını sevdiğim ülkelerdir. İspanya da götümde boğa varken deli koşmak isterdim :) Bir sürü saçma sapan hayalim var hocam, senin gibi.
Tavsiyem 1 ay parasız kal. Kendi paranı kazanmaya çalış, amelelik yap, hayat şartlarını anla, oturduğun yerden atatürkçülük yapma, kendini bir topluluğa ait hissediyorsan onlar gibi ol. Aileden gelen parayla okul okumak, sonra çok sıkıldım sarmadı Kıbrıs diyipte ülke ülke gezmek çocukça..
Asosyaldim diyorsun, bence hala asosyalsin, dışarda nasıl bir hayat olduğunun farkında değilsin hala. Sadece 1 yıl evden para almadan okulun parasını ver, giderlerini kendin karşıla. Ondan sonra Japonya diye bi aklından geçir.
Evden gelen parayla ülke ülke gezerek hayat hakkında bi bok anlayamazsın. Maymun iştahlısın.
Fikrim; Hindistanda sürünme boşuna, asgari ücretli bi iş bul ve 3-5 ay gel çalış. Evden de 5 kuruş para isteme ekstra olarak ;)
yazdıklarını okuyunca şu iki arkadaşın sunumları aklıma geldi .. http://vimeo.com/36631578