Fatih Sultan Mehmet İstanbul"Un Fethi
-
ben bir şeyi çok merak ediyroum böylesine büyük bir destanı neden hala bir flim projesi hline getirmediler ne avrupalıdan ne amerikadan ne de bizden hiö böyle bir girişim olmadı die biliyorum sizce neden avrupalı ya da dünya istemiyormu o günleri hatırlamak ?
-
öle bi film hazırlıgı varr , Çok yakında tbt'de :|
-
hacı filmde gavurun birine bişe yaparız sonra siz bunu yaptınız felan felan film yasaklanır heralde :|
-
bu soru hep aklımdadır dogrusu.. bi turk film yapım şirketi bole bişein adam gibi bi filmini yapsa ne guzel olur : /
Odysseus bunu yazdı:
-----------------------------öyle bi film için 100 milyon dolarlık bi bütçe gerekir ve bu bütçeyi hiç bi yapımcı sağlamaz
----------------------------artı bu da var, ole bi film için cok buyuk paralar gerekir
-
çizgi film tipinde filmi var. insana benzer şekilde küçükken tvde izledim. bi ara nette buldum ama kota icabı indiremedim.Kurtuluş savaşını anlatan bir film yokki tam olarak. yaşanılan olaylar var kesik halindeçanakkale destanı 120 filmi sarıkamışta 90 bin şehid. vs kesik kesik bunlar tam yapılsa olayları anlatış süper olur.
-
Odysseus bunu yazdı:
-----------------------------öyle bi film için 100 milyon dolarlık bi bütçe gerekir ve bu bütçeyi hiç bi yapımcı sağlamaz
-----------------------------hocam ne kadar tutacağı belli olmaz da izleneceği cok acık ve kesin birşey, king of heaven' nın bile dünyada ve türkiyede ne kadar çok izlendiği ortada ki ondan kat kat daha büyük bir destandan bahsediyoruz bence tamamen sisyasi sebeblerden çekilemiyor benim düşüncem bu!
-
generous bunu yazdı:
-----------------------------
ben bir şeyi çok merak ediyroum böylesine büyük bir destanı neden hala bir flim projesi hline getirmediler ne avrupalıdan ne amerikadan ne de bizden hiö böyle bir girişim olmadı die biliyorum sizce neden avrupalı ya da dünya istemiyormu o günleri hatırlamak ?
-----------------------------
hacı elin gavuru neden film yapsınki bunu :D kendilerini neden rezil etsinler ???bunu yaparsa yaparsa bizim Türkler yapacak yine 300 spartalı olsun truva olsun bunlardan kat ve kat üstünü istanbulun fethi sizcede taşşaklı bir filmi hak etmiyormu ?
-
Senin sorduğun sorunun cevabını ben yıllardır merak ediyorum. Saçma-sapan filmler yapılacağına İstanbulun Fethi filmi yapılsaydı çok daha iyi olurdu. Böylesine muazzam bir destanın filmi çekilmeli değil mi ama?
Türk isanı zaten full izler (: Ayrıca diğer ülkelerdeki insanlarda ilgi gösterir. İnşA birgün İstanbul'un Fethi filmini izleme imkanımız olur. -
türkiye de gebelde kahraman hikayeleri tarzi filmler cevrildi.. malkacoglu, battal gazi, tarkan, vs.. ama nedense tarihi olaylara el atilamiyor.. istanbul fethi. canakkale destani. kurtulus savasi vs gibi özellikle yapilmasi gerekenleri bizlerde yapmiyoruz. yapmamiz gerekir.. hep belgesel niteliklte filmler ceviriyoruz buda cok fazla kisiye ulasmiyor.. ama bir sinema filmi olsa avrupada gösterime girse.. ne bileyim amerikada filan. harika olurdu. mesela malazgirt zaferide yapilabilir.. küdüs ün alinisida yapilabilir.. ne bileyim miryekefalon savasida yapilabilir.. hatta yildirim beyazid döneminde meydana gelen ankara savasi bile yapilabilir.. daha cok var. talas savasi, mohac savasi vs..
-
CodeMaster bunu yazdı:
-----------------------------bu soru hep aklımdadır dogrusu.. bi turk film yapım şirketi bole bişein adam gibi bi filmini yapsa ne guzel olur : /
Odysseus bunu yazdı:
----------------------------artı bu da var, ole bi film için cok buyuk paralar gerekir
-----------------------------bu kadar cok para gideceği kanısına nasıl vardınız ?merak ettim
-
adamlarda tarih yok para çok bizde para yok tarih bi hazine şeklinde ama ilerisi için belki yapabilirler :)