folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder FBI'n Apple Sifresini Kırması

FBI'n Apple Sifresini Kırması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    helyum_pasha
    helyum_pasha's avatar
    Erkek

Selamlar,

Böyle bir haber okudum http://www.acunn.com/haber/fbi-applesiz-da-sifreyi-kirdi-896831-haber aklıma ilk gelen bu herifler (fbı) abd menşeyli işletim sistemi kullanan bütün devletlerin bilgilerine rahatlıkla ulaşabilir diye düşündüm senaryoya göre bizim devlet dairelerinde windows işletim sistemi kullandığımıza göre devletin "çok gizli belge" diye bir şeyi söz konusu değil bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? yoksa paranoya mı bunlar? :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Aynen öyle. Zaten Windows 10'nun kendisi direk keylogger her boku Microsoft'a bildiriyor. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maserati
    maserati's avatar
    Homo

valla hocam bu haber doğru mudur bilmemde, heleki kaynağa bakarsak. Windows ve android işletim sistemi için dediğin doğru ama ben devletin gizli bilgileri bu sistemlerde değildir. Kendi geliştirdikleri linux sistemlerindedir diye tahmin ediyorum...

maserati tarafından 29/Mar/16 22:16 tarihinde düzenlenmiştir

Türkiyede kim sevdiği işi yapıyor ki?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek
    maserati bunu yazdı

valla hocam bu haber doğru mudur bilmemde, heleki kaynağa bakarsak. Windows ve android işletim sistemi için dediğin doğru ama ben devletin gizli bilgileri bu sistemlerde değildir. Kendi geliştirdikleri linux sistemlerindedir diye tahmin ediyorum...

Ben pek emin değilim. Asselsan 'ın geliştirdiği bir silah sisteminde XP kullanmış herifler. YouTube 'da videosu var. Videoyu tam hatırlamıyorum. Araştırırsan bulabilirsin. Bilgisayarda XP görünüyor.

EDİT:

Dediğim videoyu değil de başkasını buldum. 

https://www.youtube.com/watch?v=BTcCGUI7O4I

Win7 kullanıyorlar.

SkynetX tarafından 29/Mar/16 22:22 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

buyuk ihtimalle kiran firma bu http://www.cellebrite.com/

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    SkynetX bunu yazdı
    maserati bunu yazdı

Ben pek emin değilim. Asselsan 'ın geliştirdiği bir silah sisteminde XP kullanmış herifler. YouTube 'da videosu var. Videoyu tam hatırlamıyorum. Araştırırsan bulabilirsin. Bilgisayarda XP görünüyor.

EDİT:

Dediğim videoyu değil de başkasını buldum. 

https://www.youtube.com/watch?v=BTcCGUI7O4I

Win7 kullanıyorlar.

xp'den güncellemişler en azından... :D

...said addicted.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek
    maserati bunu yazdı

Hocam öyle düşünme derim yüzde %90 2003 kullanıyorlar diye düşünüyorum en fazla 7 ye güncellemiştirler

Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kukunku
    kukunku's avatar
    Erkek

2010 dan önce askeriyede pardus kullanımını arttırıyorlardı, askerlik şubelerinde özellikle pardus kullanılıyordu. Sonradan ne oldu bilmiyorum. Şimdi devletin gizli diye adlandırdığı belgileri zaten internete bağlantısı olan windows tabanlı sistemlerde tutuyorsa illa microsofta gerek yok, adamınn biri çıkar senin bütün gizli dediğin şeyleri ifşa eder (örnekleri bol). Bu tip işler için devletin kendi ağı var mı bilmiyorum ama askeriyenin var (jinet, karanet vs).

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

neye dayanarak soyluyorsun hocam? 

bir de tartisan arkadaslar icin:

bizim ulkede gizli isler icin kullanilan bilgisayarlar internete bagli olmaz. tsk'nin emniyetin mitin kendine ozgu local alan networkleri var. o yuzden linux, win, macos farketmez.

All I need is a possibility.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sancaks
    sancaks's avatar
    Erkek
    mizahi bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

bizim ulkede gizli isler icin kullanilan bilgisayarlar internete bagli olmaz. tsk'nin emniyetin mitin kendine ozgu local alan networkleri var. o yuzden linux, win, macos farketmez.

FBI Has Successfully Unlocked Terrorist's iPhone Without Apple's Help

Okunması gereken bir makale: http://thehackernews.com/2016/03/unlock-terrorist-iPhone.html

videosu var içinde izlemiştim silmemişlerse..sanırım ios7 için işe yarıyormuş 

sancaks tarafından 30/Mar/16 01:55 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    mizahi bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

bu kırılma olayı gerçekleşmeden önce haberler çıktı hocam. israil mobil güvenlik firması bu telefonu kırabileceğini belirtip fbi ya teklifte bulunmuştu aradan bir kaç gün sonra bu haber çıktı ve firma ismi gizli dendi.. 

benim burdan çıkarımım şu; bu adamlar uzun süredir apple ile anlaşmaya çalışıyorlar ama sonuç yok, sonra bu şirket ben kırarım diyor ve bir kaç gün sonra kırıldı diye haber yapılıyor.

ikinci olarak şirketin kariyer sayfasına girersen security/reverse engineer tarzı elemanlar arıyor. ilan da burda

Department

R&D

Job Description

Cellebrite is looking for a talented Security Researcher and Reverse Engineer. Filling this position you will be responsible for finding methods for data extraction from mobile phones, ranging from cheap feature phones to the most modern flagship models. What we do: Reverse engineer ARM and x86 code; Seek and exploit vulnerabilities; Develop Proof of Concept exploit code; Develop proprietary boot-loaders for mobile phones.

Requirements

• C programming language

• x86 reverse engineering as a native tongue

• Exploit research and development

• 1337 skills – must

• At least 2 years of reverse engineering experience

Skills and Qualities

• Experience with embedded software – a strong advantage

• ARM reverse engineering

• Linux Kernel / Android internals

• Knowledge of cryptography

• Military intelligence elite courses (you know and we know)

• Python programming language

burada dikkat edersen adamların bu işlerle uğraştığı bariz.. bu sebepten dolayı büyük ihtimal bunlar dedim

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 22454 Toplam Mesaj: 32
çok gizli belge