folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder FBI'n Apple Sifresini Kırması

FBI'n Apple Sifresini Kırması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

@FireX hocam önceki yazılarınızda görmüştüm.Chipsetler ile alakalı yani burada yazılan sadece işletim sistemleriyle ilgili değil o sistemlerin kullandığı chipsetler ile de bir risk unsuru barındırdığından bahsetmiştiniz sanırım.

O konuyu da aydınlatırsanız sevinirim . Tabi birde elektromanyetik ışıma olayı var ona girersek çıkamayız sanırım.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    @0x656e chipset`lerle ilgili konuyu, @yeniharman yada @yazılımcı yazdı diye hatırlıyorum. konu aklımda değil ama.

ekstradan ve veya ise ancak komutlarından başka komut seti içeriyor filan gibi birşeyler demişlerdi +_+

aynı konudan mi bahsediyoruz?!

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

@HarmOniYa Konu link alabilir miyim bulamadım da :(          ][_ {[]} ][_

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    0x656e bunu yazdı

@FireX hocam önceki yazılarınızda görmüştüm.Chipsetler ile alakalı yani burada yazılan sadece işletim sistemleriyle ilgili değil o sistemlerin kullandığı chipsetler ile de bir risk unsuru barındırdığından bahsetmiştiniz sanırım.

O konuyu da aydınlatırsanız sevinirim . Tabi birde elektromanyetik ışıma olayı var ona girersek çıkamayız sanırım.

Sanırım bu yazdığımı diyorsun.
    http://www.tahribat.com/forum/siber-savas-nsain-equationapt-saldirisi-205426/3#msg2554491

Evet. Üzerinde yazılım barındıran her şey risk oluşturabilir.

anonim6918524 tarafından 30/Mar/16 13:55 tarihinde düzenlenmiştir

λ
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
    FireX bunu yazdı
    0x656e bunu yazdı

Sanırım bu yazdığımı diyorsun.
    http://www.tahribat.com/forum/siber-savas-nsain-equationapt-saldirisi-205426/3#msg2554491

Evet. Üzerinde yazılım barındıran her şey risk oluşturabilir.

Yok hocam bu değil yerli üretim microprocessor ile ilgili bir konuydu neyse :) teşekkürler yine verdiğiniz bilgilerden dolayı

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    @MhmdAlmz hocam, konunun başlığını hatırlamıyorum. >_< aramadan çıkar ama tel`den zor. ^^/

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

@HarmOniYa Bnde telden bakıyorum o yüzdendir :D Tamam pc geçince bakayım birde konu @FireX paylaştığı konu değil galiba ?

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    maserati bunu yazdı

valla hocam bu haber doğru mudur bilmemde, heleki kaynağa bakarsak. Windows ve android işletim sistemi için dediğin doğru ama ben devletin gizli bilgileri bu sistemlerde değildir. Kendi geliştirdikleri linux sistemlerindedir diye tahmin ediyorum...

Bir çok devlet kurumunda internete bağlı olmayan kendi net ağlarını kullanıyorlar (karanet,polnet...vs) 

iOS 7.1.2 ekran kilitliyken içindeki tüm bilgileri almayı başarmıştım. 3 5 gün sonra tekrar denedim olmamıştı. Ara ara yeni açıklar oluyor ama apple çok hızlı kapatıyor.

Android zaten laçka.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C10H15N
    C10H15N's avatar
    Homo

FBI için İsrail firması kırdı. şifreyi 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek
    mizahi bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

buyuk ihtimalle kiran firma bu http://www.cellebrite.com/

neye dayanarak soyluyorsun hocam? 

bir de tartisan arkadaslar icin:

bizim ulkede gizli isler icin kullanilan bilgisayarlar internete bagli olmaz. tsk'nin emniyetin mitin kendine ozgu local alan networkleri var. o yuzden linux, win, macos farketmez.

cellebrite cihazdaki verilere ulaşılmasını sağladı hocam. Daha önce bana mail attıklarını hatırlıyorum, 10 deneme ile wipe olma riskine girmeden, cihazdaki dataları alabildiklerini yazmışlardı. Ancak cihazı fiziksel olarak göndermek gerekiyordu. Bu haberi verdiklerinde kimse ios 8.x versiyonları kıramıyordu. Ayrıntılı bilgi için şu adreste güzel açıklama var.

http://www.oguzhantopgul.com/2016/02/apple-fbi-ve-iphone-parolasnn-krlmas.html

"Güncelleme-14: Cellebrite bu konuda  resmi bir açıklama yapmasa da FBI'ın yapmış olduğu harcamalar listesinde 21 Mart ile 28 Mart tarihlerinde Cellebrite'dan toplamda 233bin dolar civarı bir alım yapılmış görünüyor. Bu da telefonun kırılması veya içerisindeki veriye ulaşılması konusunda FBI'ın Cellebrite'tan destek aldığı bilgisini doğruluyor."

edit : ilgilenenler için güzel bir podcast

http://www.macworld.com/article/3049794/ios/podcast-501-the-fbi-says-never-mind.html

akustikelektrik tarafından 30/Mar/16 22:15 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 22432 Toplam Mesaj: 32
çok gizli belge