folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Felsefe: Tüm İnsanlar Ayni Boyutta Ayni Evrende Miyiz ?



Felsefe: Tüm İnsanlar Ayni Boyutta Ayni Evrende Miyiz ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IsLaMiC_ForCe
    IsLaMiC_ForCe's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2002
    Erkek

    ir2 kardesim renklerle ilgili bir felsefe yapmisti ve benim de aklima devamli egzersizini yaptigim bir mevzu geldi aklima, oraya yazdim ama ayri bir baslik altinda sizinle paylasayim, üzerine düsünelim tartisalim istedim hem onun konusu dagilmaz iki konuda yerinde konusulmus olur..


    simdi bir hayat yasiyoruz, yani herkesin bir hayati bilinci var.. yeryüzündeki 6 küsür milyar insanin hepsinin de bir bilinci bir yasami var.. peki.. inaniyoruz ve biliyoruz ki tüm insanlar ayni boyutta ortak boyuttalar.. ya her insan Yaratici tarafindan kendi icin yaratilmis bir evrende bu filmin tam basrolündeki kisiyse ve dünyadaki hersey bizim sinanmamiz sirasindaki nüanslar ise.. Matrix'de herkes icin farkli bir matrix yaratildigini düsünürseniz mesela, buna benziyor..


    Benim hayatimda bir ailem isim evim ülkem var.. Medeniyetimiz tarafindan kullanilan takvimin 2005 yilindayim, Türkiye ülkesinde, Istanbul sehirinde yasiyorum.. Ne bileyim ülke anlayisi, diller, ekonomik sistemler, insanlarin görünüsü, renkler akliniza gelebilecek hersey.. Hersey özgün.. Ama bu benim dünyam, ya herkesin farkli bir dünyasi varsa ve herkes o dünyada sinaniyorsa.. Evet gercek olan sensin benim..


    Benim dünyamda sen tahribat.comdan tanidigim bir arkadasim, sen benim filmimi tamamlayan bir figüransin, buradaki rolün gercek degil.. ama senin dünyanda ben senin hic tanimadigin, Zoborot kitasinda yasayan biriyim, orada farkli bir idari sistem farkli yönetim bicimleri farkli besinler ne bileyim farkli her sey.. Aslinda tahribat.com ve internet diye bir sey hepiniz icin yok, sadece benim dünyamda benim icin ve siz figüranlarim icin var..


    Hicbir zaman bilemeyecegim göremeyecegim sizin dünyalarinizda ise siz farkli farkli seylerle ugrasiyorsunuz.. belki de daha atesi icat etmediniz.. Hepimizin icin ortak olan gercekler yalnizca sunlar: TANRI, Ben ve evren kanunlari.. yani hepsinde bunlar gercek, diger hersey degisken.. Ya örnegin ates dedim ates diye bir sey var, ne bileyim yercekimi var bunlardan bahsetmiyorum, ama gerek biyolojik gerek tarihsel evrimle farklilasan hersey farkli.. Yapilan sadece bir reset, ve hersey farkli gelisiyor..


    Ateist arkadaslar "ulan hicbirinde kurtulacak miyiz su dinden" diyeceklerse kendi versiyonlarini yaratsinlar zevkle dinleyip paylasiriz :)


    Bir insanin bir seylere sinanmasi icin merkezde olmasi ile en iyi sonuc alinabileceginin daha mantikli oldugunu gördügünüzde bunun da az cok mantikli bir komplo oldugunu anlayacaksiniz.. Cok önemli not ben bununla kafayi siyirma egzersizleri yaparken Matrix yoktu, hani bir cok kisi Matrixten sonra dalar bu mevzulara, ama Truman Show vardi, direk onun üzerinden bir cikis yapmadim, bunu kendi kendime düsündügümde Truman Showu hatirladim tuzu biberi oldu..


    Matrix ile Truman Show u sentezleyebilenler benim ne anlatmak istedigimi iyi anlayabilmislerdir, buyrun buradan yakin.. Eminim bu aklina gelen bir kisi bile yoktur.. yoksa var mi ? :) felsefik komplolara saran varsa ki eminim vardir, muhabbetine devam edebiliriz.. etrafimda ne kadar insana anlattiysam bön bön suratima baktilar bir kac kisiye anlatabilsem ve bir beyin firtinasi yapsak fena olmaz ;)


    "Oku! Yaratan Rabbinin adıyla oku. O insanı alak'tan yaratmıştır. Oku, Rabbin sonsuz iyilikler sahibidir. İnsana bilmediklerini, ve kalemle öğreten, O'dur."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cerrah
    cerrah's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Eylül/2005
    Erkek
    İnanırmısın yazdığından hiç ama hiçbirşey anlamadım. Aynı boyuttayız ki birbirimizi görebiliyoruz, kütle diye birşeyvar dimi.

    Zarara rızasıyla girene Merhamet edilmez ve Layık Değildir!...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IsLaMiC_ForCe
    IsLaMiC_ForCe's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2002
    Erkek
    ikinizde bir sey anlamamissiniz :) tekrar anlatacak olsam ayni seyleri anlaticam bir daha dikkatli okur musunuz, mesele gezegen meselesi degil yanlis anliyorsunuz bilinc meselesi..

    "Oku! Yaratan Rabbinin adıyla oku. O insanı alak'tan yaratmıştır. Oku, Rabbin sonsuz iyilikler sahibidir. İnsana bilmediklerini, ve kalemle öğreten, O'dur."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PeriSaN
    PeriSaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Eylül/2005
    Erkek

    Şimdi bir de şöyle bir şey war(keşke karşılıklı olsaydık ta vücud dilini de kullanarak anlatsaydım anlaması daha kolay olurdu)


    Mesela dış dünya diye bir şey war biz onları görüyoruz cisimlere çarpan ışıklar geliyor gözümüzden içeri giriyor ve gözümüzde bir yere bu ışıklar düşüyor.Fakat buraya kadar olan bu aydınlık (!) yerde hiç bir görme olayı yok. Görme olayı dediğimiz hadise de bu ışınların gözde düştüğü yerden beynin uyarılması ile gerçekleşiyor yani beyinle görüyoruz yani görme olay karanlık(!) bir yerde gerçekleşiyor.


    Islamic force güzel bir noktaya değinmiş, biz bunu lise bire giderken edebiyat hocası ile bayağı bir konuşmuştuk ve uzun süre düşündürmüştü beni bu mesele ama sonra boşver deyip bıraktım.


    Şimdi Islamic Force' a ek olarak şunları söylmek istiyorum (ir2 nin mesele ile ortak yönleri var.) Mesela biz bilgisayarı görüyoruz ama belki de karşı da bilgisayar yok ( hemen şizofren hastalarını gözünüzde canlandırın) yani ne biliyim bi sürü olay oluyor(?) gibi görüyoruz ama belki bunların hiç biri olmuyor bunlar sadece bizim beynimizde kurguladığımız şeyler(tıpkı görme olayındaki gibi zaten yukarda o yüzden anlattım)


    Bundan sonrası biraz kişinin dünya görüşüne girer


    Sonuçolarak biz şu an bir rüyada gibiyiz çünkü bu dünya gerçek değil hepsi bir kurgu ve asıl gerçekle uyanduktan sonra(ölüm) karşılaşacağız.


    Okuduğunuz için teşekkürler biraz uzun oldu ama kusura bakmayın


    Dağlar Gışımış Yolcu Üşümüş Nasıl Edem Ben, Dağlar Harami Deşme Yarami PERİŞANIM Ben
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2002
    Erkek







    Bu ne yaman çelişki böyle ((:


    Abi güzel bir konuya değinmişsin...


    Senin yaklaşımın idealist bir yaklaşım oldu. Mesela kendini dünyanın merkezi sayar çoğu insan. Dünyanın sadece onun ve onu tanıyanların etrafında döndüğünü, olayların ve durumların sadece ona bağlı olarak geliştiğini - değiştiğini düşünür... Ama bu dar bir dünyadır.. Yani senin dediğin gibi insanın kendi dünyasıdır.. Ve.. insanın kendini dünyanın merkezi olarak görmesi gayet normaldir aslında..


    Kendini dünyanın merkezi sayar çoğu insan dedim... çünkü kendini dünyanın merkezi saymayan insanlar da var... Bu insanlar kendilerini bir başka insanın dünyası içinde var eder. yani truman show daki gibi... figurandırlar...


     


    Gerçek nedir?


    İşte gerçek; her insanın dünyasına göre farklılık gösterebilir... ortak gerçeklikler olabileceği gibi birbirine zıt 2 veya daha fazla gerçeklikte olabilir....  Mesela 6 milyar insanın toplam 6 milyar dünyası varsa eğer; bunların ortak gerçekliği hepsinin aynı dünya üzerinde yaşamalarıdır... Aynı havayı solumalarıdır...


     mutlak gerçeklikler varmıdır yokmudur?


    bu sorunun mutlak bir cevabı da yoktur.



    Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek

    peki bide şu açıdan düşünelim harun yahyanın evrim aldatmacı kitabını okuduysanız matrixten önce matrixvari bi konuya değinmişti..şöyle diyordu yalnış hatırlamıyorsam


    rüyalarımızda kendimizi uyanık gibi görürüz beyin görme işlemini tekrarlar kendimizi bi odanın içinde kendi gözümüzden görebiliriz...*peki ya gerçekten biz hiç war olmadıysak*


    beynimiz bi kavanozun içinde ise ve biz hayal aleminde *matrix*topraklı prizden elektrik alarak yaşıyorsak


    bilemeyiz tabiki kendimize çimdik attık aha burdayım uyanığım canlıyım


    sinirler elektrik sinyallaeri iletirler we bunların dışardan tetiklenmesi mümkün olabilir


    (eheheh e biraz fazla dağıttım konuyu ama uykum war bu saatte ancak bu kadar toplayabildim)


    Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FISTIK
    FISTIK's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2005
    Dişi

    valla benim tek inancım şudur..


     


    Evrendeki herşey, bir enerjiden ibarettir.. Yani aslında ne istersen o sensiz, oda sen! Anladın mı bilemiyorum ama.. enerjiyiz sadece..


     


    Artı, kendi hayatım diye bir kavram da yok, özel iyede.. Paylaşılan bir zaman akımı var hepsi bu ve bizde bu zaman akımı üzerinde akan birere enerjiyiz, uan bu görünümödeyiz hepsi o ;)


    Her vazgeçiş, bir kaybediştir..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zob
    zob's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ekim/2005
    Erkek
    IsLaMiC_ForCe bunu yazdý:

     Matrix'de herkes icin farkli bir matrix yaratildigini düsünürseniz mesela, buna benziyor..





    MAtrixde herkes icin farkli bi matrix yok tek program farkli algilama var


    The One diye bi film vardi izlemeni onerrim dovus sahnelerinden cok icerdigi felsefe cok hosuma gitmisti benim


    Zip Zip KAnguru ████»Kangurulara Ozgurluk!!!! «████
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cerrah
    cerrah's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Eylül/2005
    Erkek
    Herkes görmekten bahsetmiş ama insanın başka duyuları da var. Bunlar tatmak, koku almak, dokunmak, ses (duymak) . Tabi bunların hepsi beyinin farklı noktalarıyla iletişim içinde. Ancak, şuanda bu yazıları yazdığım klavye yok tuşların tıkırtılarını duyuyorum, parmaklarımla hissediyorum yanımdaki çayın kokusu geliyor ve ekranın parlaklığını görüyorum ama aslına böyle birşey yok! veya olmayabilir! demek bence boyutla evrenle değil fazla film seyretmekle açıklanabilir. Hissetmek, üzülmek ve en önemlisi sevmek(aşk) matrix mantığını tamamen çürüten şeylerdir...

    Zarara rızasıyla girene Merhamet edilmez ve Layık Değildir!...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 19/Nisan/2003
    Erkek
    Burada yazılanlar konusulanlar bır zamanlar erhanla yaptıgımız beyın fırtınalarını hatırlattı. Felsefi bır temeli olan bu sohbetler belkı konuyla alaka tasımamakta ama bana gore bır ılgısı bulunmakta.

    erhanla bız derdıkkı o gunlerde; bır bataklıktayız. Butun ınsanlar orada bırlıkte yasıyoruz. Neyse konuyu acmayım ben sımdı. Sızın yazdıklarınızı okumak zevklı devam edın lutfen...

    tahribat.com/murid/tugrulbaba
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IsLaMiC_ForCe
    IsLaMiC_ForCe's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2002
    Erkek

    @zob: Bende zaten var demedim, Matrixten farkli bir sey oldugunu göstermek icin söylüyorum, Matrixte bu yok, ama benim dedigim varsayim böyle bir sey dedim.. Farzet ki var diyorum, iyi oku ;).. Dedigin filmi arastirip izlemeye calisacagim sagol..


      Ya gercekligi sorgulamiyorum ben arkadaslar, bakin tekrar farkli bir sekilde anlatmaya calisayim.. Su an benim etrafimda tanidigim insanlar sadece benim dünyam (bilincim) icin yaratilmis insanlar.. Evet bu insanlar aslinda var yani ruhlarinin sahipleri var, ama onlarin hepsi de kendi dünyalarinda (bilinclerinde) kendi yasamlarini yasiyorlar..


    Yani herkesin Matrixteki gibi (ancak) Rabb'in katindaki ruh tarlasinda oldugunuzu düsünün.. Herkes Rabb'in kendisine sundugu sanal gerceklikte yasamini yasiyor.. Kimisi gözlerini ilk insanlikta aciyor, bir magara adami olarak imtihan veriyor.. Kimisi kendi dünyasinda bir prens belki, kimisi belki de bir elci.. Ezelden ebede yaratilan tüm insanlar, bir film sirketinin oyunculari gibi..


    Herkes icin cekilmis bir film yazilmis bir senaryo var, özgür olan sensin, kendisinin rolü icin yazilmis bir senaryosu olmayan (o zaman özgür irade ve imtihan diye bir sey olmaz, iste gercek kader) dogrudan senaryoya uymak zorunda olmayan tek kisi sensin, diger tüm her sey, kimisi senin imtihanin, kimisi hayatini yönlendirmek, bazisi seni ödüllendirmek bazisi cezalandirmak icin yaratilmislar.. Ortada yaratilan 20 milyar (tüm yaratilan insanlar varsayimi) dünya gezegen evren vs. yok, bilinc var, sanal dünya var..


    Herkesin ortak yasadigi bulundugu bir dünya yok, o ortaklik, o ortak alem yalnizca O'nun boyutunda, katinda.. Nokta bu.. Herkes kendi sanal gercekliginde kendisi icin kurulmus bir dünyada yasamini yasiyor ve ölüm denilen olay ile uygulama sona eriyor ve bilinc o alemden soyutlaniyor..


    Tam olarak anlatamadim sanirim, ama belki biraz daha ilerleyebildim (mi?)


    zob bunu yazdı:



    IsLaMiC_ForCe bunu yazdý:


     Matrix'de herkes icin farkli bir matrix yaratildigini düsünürseniz mesela, buna benziyor..





    MAtrixde herkes icin farkli bi matrix yok tek program farkli algilama var


    The One diye bi film vardi izlemeni onerrim dovus sahnelerinden cok icerdigi felsefe cok hosuma gitmisti benim




    "Oku! Yaratan Rabbinin adıyla oku. O insanı alak'tan yaratmıştır. Oku, Rabbin sonsuz iyilikler sahibidir. İnsana bilmediklerini, ve kalemle öğreten, O'dur."
Toplam Hit: 7318 Toplam Mesaj: 23