folder Tahribat.com Forumları
linefolder Download / Dosya Paylaşım
linefolder Felsefe Veya Sosyoloji Bölümünde Okuyan Veya Bilgisi Olan Müridler

Felsefe Veya Sosyoloji Bölümünde Okuyan Veya Bilgisi Olan Müridler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Başta Felsefe, Sosyoloji, Psikoloji alanında o kadar çok argümana sahip oldum ki; istersem ayrıntılı konferans bile verebilirim. Şahsi görüşüme göre ''istediğim yer olmazsa sosyoloji okurum demek bu bilimlere hakaret olur. Çünkü özgün bir felsefeci olsanız bu size çok para kazandırmayabilir ve büyük ihtimalle de kazandırmayacaktır. Tek kazanımı karışmış, düşünmüş, arınmış ve en sonunda da durulmuş bir zihin olacaktır. Sosyolojiye gelirsek felsefeye nazaran iş olanakları bir nebze daha fazla. Neler yapabileceğin senin yeteneklerinle alakalı. Bu bölümü okutan öğretim üyelerinden biri hala Ege'de aynı durumdayken; öğrencisi Sosyoloji araştırmaları ve çözümlemeleriyle üniversiteler arası bir yarışmada derece yapıp hocalarını geçiyor. İnanmak önemli, sevmek önemli. En başta da anlamak, anlayabilmek önemli. Seversen, bölümüne inanırsan ve insanları anlamaya çalışırsan kazanırsın. Çünkü toplum mühendisliğinin yapı taşı Sosyolojidir vesselam. Psikolojiyi konuşmaya gerek bile yok zaten ;)

Ha bunları biliyorum da ne oluyor, tabi ki hiç bir şey!...

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Poet
    Poet's avatar
    Erkek

MaTRaX bunu yazdı:
    -----------------------------

okuyan birisi varsa download etmeyi mi dusunuyosun ?

Öyle düşünüyorum var mı sorun?

Ben de Özledim http://www.youtube.com/watch?v=ZKuF5ElELgU Dağılmayın lan çok yalnızım
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Erkek

hala kızı sosyoloji bölüm birincisi olarak bitirdi 3 yıldır işsiz

Yav he he
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    narcobs
    narcobs's avatar
    Erkek

Bildiğim tek birşey var oda hiçbirşey bilmediğim.. :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Poet
    Poet's avatar
    Erkek

HannibALgan bunu yazdı:

Başta Felsefe, Sosyoloji, Psikoloji alanında o kadar çok argümana sahip oldum ki; istersem ayrıntılı konferans bile verebilirim. Şahsi görüşüme göre ''istediğim yer olmazsa sosyoloji okurum demek bu bilimlere hakaret olur. Çünkü özgün bir felsefeci olsanız bu size çok para kazandırmayabilir ve büyük ihtimalle de kazandırmayacaktır. Tek kazanımı karışmış, düşünmüş, arınmış ve en sonunda da durulmuş bir zihin olacaktır. Sosyolojiye gelirsek felsefeye nazaran iş olanakları bir nebze daha fazla. Neler yapabileceğin senin yeteneklerinle alakalı. Bu bölümü okutan öğretim üyelerinden biri hala Ege'de aynı durumdayken; öğrencisi Sosyoloji araştırmaları ve çözümlemeleriyle üniversiteler arası bir yarışmada derece yapıp hocalarını geçiyor. İnanmak önemli, sevmek önemli. En başta da anlamak, anlayabilmek önemli. Seversen, bölümüne inanırsan ve insanları anlamaya çalışırsan kazanırsın. Çünkü toplum mühendisliğinin yapı taşı Sosyolojidir vesselam. Psikolojiyi konuşmaya gerek bile yok zaten ;)

Ha bunları biliyorum da ne oluyor, tabi ki hiç bir şey!...

Sağolasın görüşün için..Dediğin gibi ülkemizde önemi yok bu tip şeylerin .S Psikoloğa deli doktoru diyen bi milletiz biz..Bide o mesleklerden para mı kazanacağız..

Ben de Özledim http://www.youtube.com/watch?v=ZKuF5ElELgU Dağılmayın lan çok yalnızım
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahref156
    tahref156's avatar
    Erkek

Poet bunu yazdı:

Psikoloji ydi hedefim..Ama bu netler olmaz ya..Türkçe 33,matematik 8,sosyal 28-31 arası..İmkansız gibi bişey..böle saçma sapan sınava denk geldik varya o delirtiyo ya ne biçim şans

ben onların yarısını yapsaydım da tamamdı ama işte onlarıda yapamadım hacı şükret.

🥒
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Poet
    Poet's avatar
    Erkek

tahref156 bunu yazdı:

ben onların yarısını yapsaydım da tamamdı ama işte onlarıda yapamadım hacı şükret.

Eyw hocam fakat ülkemizde şu mantık var bide..Millet bi taraflarını yırtıyo üniversiteye girmek için ve bu kadar zor bi sınav oluyor..Dışardan görende sanacak ki üniversitelerimiz çok modern,eğitimi dünya çapında falan..Halbu ki hiç bi b*k değil..Napalım be hayırlısı

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaptanMagaraAdami
    KaptanMagaraAdami's avatar
    Erkek

NaZi_ bunu yazdı:
    Poet bunu yazdı:

Eyw hocam haklısındır..Ama karar aşamasındayım fikirler alayım dedim..Saol

Sosyoloji hakkında bilmişlik taslayamam, bir bilgim yok. Ancak felsefe konusuna gelirsek şöyle ki; günümüzde özgün felsefeci yetiştirildiğini düşünmüyorum. Hangi felsefeciyi karşına alıp oturtsan, ağzından çıkan sözler veya sunduğu fikirleri zibilyon yıl önce yaşamış bir bunağa aittir. Yıllar önce özgün ve keşifler bilimi olan felsefe, malesef günümüze dek kalıplaşarak ilerlemiş. Sen akılcı düşünceyle soru sorma kabiliyetine güveniyorsan felsefe okursun. İzini sürdüğün konunun keşfi hakkında kitaplar yazarsın. Bunu herhangi bir iskeletleşmiş düşünürün kalıntılarına dayandırmassın. O zaman özgün bir felsefeci olabilirsin. İşte o zaman, samanlıkta iğne olabilirsin. Kolay gelsn :)

Felsefe hakkında bir şey bilmeden felsefe yapmaya kalkmanın iyi, dünya düşünce tarihinin kötü, anılmaya layık olmayan bir örneği...

"Zibilyon" yıl boyunca söylenenler aynı şeylerin tekrarı değildir. Nezakaten algılayamadığın diyeceğim, aslında dümdüz söylendiğinde boş boğazlık ettiğin konu felsefenin konusunun hep insan olmasıdır.

Felsefe, insanın her konuda düşüncelerini sistematik bir yapıyla ortaya koyduğu, özne olan insanın, yine, insanı nesne olarak ele aldığı düşünsel, spekülatif bir eylemdir.

Kullandığın "bunak" kelimesine de diyecek bir şey yok; umarım "zibilyon yıllık bunakları" biraz okuyup anlamaya çalışırsın. Çünkü felsefe tarihine önerdiğin yöntemle varabileceğin son noktadasın; o nokta da kendin için pek hayırlı değil...

Selametle,

Toplam Hit: 2092 Toplam Mesaj: 19