folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Fen- Edebiyat'a Danıştay Şoku

Fen- Edebiyat'a Danıştay Şoku

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

Fen edebiyat fakültesi öğrencilerinin 3. sınıftan başlayarak lisans eğitimleri sırasında formasyon alma hakkı Eğitim-Sen'in Danıştay'da açtığı dava sonucu ortadan kalktı.

YÖK'ün kararının yürütmesini durduran Danıştay, gerekçesinde eğitim fakülteleri ve fen edebiyat fakültelerinin öğretmen yetiştiren iki fakülte haline gelmesi ile bizzat öğretmen yetiştirmek için kurulmuş olan eğitim fakültesinin diğer fakültelerle aynı statüye konulduğunu belirtti. Aynı zamanda eğitim fakültelerinin 5 yılda öğrenim görürken fen edebiyat fakültelerinin 4 yılda eğitim görerek öğretmen olması durumunun eşitlik ilkesine aykırı olduğu ifade edildi. Danıştay'ın kararıyla fen edebiyat fakülteleri ve ilahiyat fakülteleri lisans eğitimi sırasında formasyon alamayacak. Karar, şu an 3. ve 4. sınıf olarak formasyon eğitimi gören öğrencileri etkilerken, formasyon alan mezun öğrenciler için hukuki bir sıkıntı mevcut değil.

bu haber doğrumudur ?

matematik24.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

http://www.egitimsen.org.tr/icerik.php?yazi_id=3420

bence yerinde bi karar olmuş

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

Şimdi öğretmen olmak istetyip biyoloji fizik matematik okuyan adama koyar tabi. Yazık ve üzüldüm onlar için ama ne yazık ki yerinde bir karar arkadaşlar :(

Şimdi burada yapılan yanlış bunun kararı insanlar tercih etmeden önceden yapılmalıydı. Adam öğretmen olurum diye fen edebiyata girdiyse olacak şimdi.. İş değil öğrencileri düşüneen yok :S

"bea"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

ExpirE

yine öğretmen olucaklar ama 4 yılda değilde 5 yılda olucaklar 

ha bu arada 1 yıl okunacak formasyon, yüksek lisans düzeyinde oluyor. yani tezsiz yüksek lisans yapmış olucaklar.

iptal edilende 3-4 sınıflarda alınıp normal lisans düzeyinde oluyordu

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

arkadaşlar acaba şuan ingilizce öğretmenliği kaçyıl o eğitim fakültesinde ama ben 4 yıl diye biliyorum arkadaş 5 yıl yazmış

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

haber doğru :) formasyonlar kaldırıldı fen edebiyata

Boş İşler Uzmanı..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

SyspioniC bunu yazdı:
    -----------------------------

ExpirE

yine öğretmen olucaklar ama 4 yılda değilde 5 yılda olucaklar 

ha bu arada 1 yıl okunacak formasyon, yüksek lisans düzeyinde oluyor. yani tezsiz yüksek lisans yapmış olucaklar.

iptal edilende 3-4 sınıflarda alınıp normal lisans düzeyinde oluyordu

Hımm anladım..

"bea"
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    bence olması gereken fen-edebiyatta formasyon görecek

eğitimciler ilk öğretime derslere girecek
    fen edebiyatçılar liselere

eğitimciler fizik-matematik-kimya-biyoloji bilmeden öğretmen oluyorlar

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

wert bunu yazdı:

Eğitimciler bizim gördüğümüz eğitimin yarısını bile görmüyorlar.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Erkek

Ben de teknik eğitim fakültesi öğrencisiyim  böyle bi karar  olamaz tabi ki

öğretmen olmak isteyen biri eğitimi fakültesine gidecek avukat olmak isteyen  hukuk fakültesine gidecek  normal olanı budur

hem fen edebiyat okuyup hemde ekstradan formasyon eğitimi alirsa  eğitim fakültesindekilere haksızlık oluyor.

mesela teknik eğitim fakültelerine de senelerdir mühendis olabileceksiniz falan diyorlar di  1 yıl fazladan okuyup  ama  o olmadiğina göre bununda olmamasi lazim.

Nev-i Şahsına Münhasır.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spear
    spear's avatar
    Erkek

ontedi bunu yazdı:

wert bunu yazdı:

Eğitimciler bizim gördüğümüz eğitimin yarısını bile görmüyorlar.

kimse kimsenin aldığı eğitimi tartışmıyor burda. ortada 2 farklı fakülte var. birisi eğitim, birisi fen edebiyat. öğretmen olmak isteyen kişi öss de daha çok çalışır, gider eğitim faükltesine, yok ben akademik kariyer yapacam diyorsa gider fen edebiyat okur. benim puanım fen edebiyat tarih-coğğrafya-edebiyat vs tüm bölümlere yeterken, gittim sosyal bilgiler öğretmenliği okudum öğretmen olayım diye. peki şimdi ne oldu, kpss de 80 aldım atanamadım. fen edebiyat yukarda yazdığım bölüm mezunları 70-80 arası puan ile öğretmen oldular. peki benim yüksek puan alarak eğitim faültesi seçmemin ne anlamı kaldı.

yüksek lisansımı tamamladım, üniversitelere araştırma görevliliği için başvurdum tarih-coğrafya bölümlerine ve aranan şart aynen şu şekilde. en edebiyat fakültesi tarih-coğrafya bölümleri başvurabilir. yani bırakın sosyal bilgiler öğretmenin başvurmasını, tarih ce coğrafya öğretmenleri de başvuru yapamıyor birçok bölüme.

fen edebiyat oku, hem öğretmen olayım de, hem üniversitelere yerleşeyim de peki bu eğitim fakültesi okumanın mantığı nedir. eğer öğretmenlik denilen meslek formasyon denilen dandirik bir kurs sonucu alınan belge ile yapılıyorsa, ben de 1,5 sene boyunca tus kursuna gideyim, tus sınavına gireyim ve doktor olayım. sonuçta temel olarak tıp bilgisi edinmiş oluyorum ve tus denilen seçme sınavınıda kazanmış olduğum için doktorluk hakkım oluyor öyle değil mi.

Milli eğitim olarak sen elindeki 150 bin eğitim faültesi meznunu atayamazken, farklı faükltelerden mezun kişileri öğretmen yapmaya çalışıyorsan daha da diyecek birşey yok.

spear
Toplam Hit: 3157 Toplam Mesaj: 23