Fiber İnternet Yazili Kutu
-
hipokondriyak bunu yazdımkyb bunu yazdı

Kutu böyle mi ?
sırf gösteriş amk kutu yanda tum bınanın kutusu var 2007 den berı superonline fıber kullanıyorum boyle kutu gormedım
Bu resimdeki ttnetin t11 dedikleri tip7 saha dolabıdır. dolaba kadar fiber gelir dolaptan sonrası bakırdır. genelde 20 hane üstü sitelerin altına koyarız bunları. ama yeni yeni devreye alınmaktadır. dikkate alınız ki konulduğu günden itibaren fiber gelicek anlamına gelmez. geleceğe yatırım amaclı koyulur toplu halde aktif edilir. İçinde portlar vardır. genelde 4.1.x.x portuyla baslar ilk yapılanlar son yapılanlar 8.2.x.x yada 16.1.x.x diye gider genelde üstünde biyerlerde yazar. 24 ile 100mbit aralığında stabil calısır. 1gbit çalısabilir ama ttnet bu hızı hiç bizaman vermez. pratik olduğu için omurga üzerinde olmayan yada uzak olan datacenterlar için idealdir.
Yalın internet verir. cevir sesini saha dolabına bağlı santralden alır. kutuyu koyup gittmişlerdir. yakın zamanda bi ekip daha gelip fiber sonlandırmasını yapar. sonlandırmadan sonra sadece test ve sistemi aktif etmek kalır geri. en yakın kullanıcıya giderler genelde ve 1 2 hafta test etmesi için bi modem verirler uzaktan bi ekip kontrol eder sağlıklı calıstığında artık aktif edilir ama bi süreler tt 'ye bağlı bildiğiniz üzre genelde taseron calıstırılır ve hepsi paraya göre keyfe keder calıstıkları için birde kötülemek istemem ama hemen halledilip kaçmaya bakıldığı için genelde bastan sağma yapılır.
son olarak kutunun içerisinde modeme benzer bi kutu (fiber direk oraya gelir.) 1 yada 2 tane 100luk krone marka regletler 10x10 yani, birde ısıtma yada soğutma için üzerinde fan olan bi zımbırtı. nedenin anlamadım ama calısması için belirli bi ısıya ihtiyacı var.Son olarak merak etmek isteyen olursa ilginç bi ayrıntı

Resmi paintte çizdim bu tarz ucu olan 5.33mm lik bi anahtar yaparsanız kolaylıkla acarbakarsınız. cok basit. bendeki anahtarın alttan bakınca sekli böyle duruyo.
csabanci tarafından 05/Haz/16 12:29 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam Ttnet bana vdsl sattı sözde :) 4 mbit üstü göremedim, adsle geri dönüş yaptım, 9 mbit hız alıyorum, sebebini sorduğumda yok kablolar eski, yok bakım yapılmıyor fiber gelecek falan dediler, fiberin gelip gelmediğini halen bilemiyorum ne yazık ki, hafta içi 8-17 arası çalıştığım için gidip soramıyorum, müşteri hizmetleri yok ama vdslde 50 mbite kadar alırsınız diyor, kafam acayip karışık :)
-
twilight_flame bunu yazdı
hocam Ttnet bana vdsl sattı sözde :) 4 mbit üstü göremedim, adsle geri dönüş yaptım, 9 mbit hız alıyorum, sebebini sorduğumda yok kablolar eski, yok bakım yapılmıyor fiber gelecek falan dediler, fiberin gelip gelmediğini halen bilemiyorum ne yazık ki, hafta içi 8-17 arası çalıştığım için gidip soramıyorum, müşteri hizmetleri yok ama vdslde 50 mbite kadar alırsınız diyor, kafam acayip karışık :)
dostum bakır sebekede de vdsl satmaya calısılıyo sen üzerine düşmediğinde calısanlar bastan sağma calıstığından durum bu vaziyette. gidip sorsanda zannetmiyorm çünki taşeron olayına cok sarmıs tt firması onlarda keyfe keder iş yapıyolar kayıtsız şebekeler kayıtsız tasıyıcılar yüzünden ne nerde belli değil sacma sapan bi hal almıs. işkaya isimli firma vardı ttnet bünyesinde gerçi yavas yavas cekiliyo da bok etti altyapıya resmen. dediğim gibi gidip sorsanda bişey olmaz bi masadakinin öbür masadan haberi olmadığı için havada kalan klişe bigicik verip yol vericekler.
bide su var sebeke kutusuna fiber sağlıklı gelsede bakırda yarı yarıya düşüyo gözlerimle sahit oldum.
http://www.antes.com.tr/tr/dvb-s-s2-dvb-t-t2-h-dvb-c-docsis-d-s-olcu-cihazi-fiber-modullu-901353.html bu linkteki cihazla ölçüm yapıyodum bakırda en temizi %30 düşüyo eski bakırda & 55 60 banko. genelde up ayağı cok fazla düşüyo. 50mbitte aldığı frekans sinyali bakıra geçince 18 20de kalıyo up 5 8 arası kalıyo. ne yapsan bos.
-
csabanci bunu yazdıtwilight_flame bunu yazdı
dostum bakır sebekede de vdsl satmaya calısılıyo sen üzerine düşmediğinde calısanlar bastan sağma calıstığından durum bu vaziyette. gidip sorsanda zannetmiyorm çünki taşeron olayına cok sarmıs tt firması onlarda keyfe keder iş yapıyolar kayıtsız şebekeler kayıtsız tasıyıcılar yüzünden ne nerde belli değil sacma sapan bi hal almıs. işkaya isimli firma vardı ttnet bünyesinde gerçi yavas yavas cekiliyo da bok etti altyapıya resmen. dediğim gibi gidip sorsanda bişey olmaz bi masadakinin öbür masadan haberi olmadığı için havada kalan klişe bigicik verip yol vericekler.
bide su var sebeke kutusuna fiber sağlıklı gelsede bakırda yarı yarıya düşüyo gözlerimle sahit oldum.
http://www.antes.com.tr/tr/dvb-s-s2-dvb-t-t2-h-dvb-c-docsis-d-s-olcu-cihazi-fiber-modullu-901353.html bu linkteki cihazla ölçüm yapıyodum bakırda en temizi %30 düşüyo eski bakırda & 55 60 banko. genelde up ayağı cok fazla düşüyo. 50mbitte aldığı frekans sinyali bakıra geçince 18 20de kalıyo up 5 8 arası kalıyo. ne yapsan bos.
eyvallah hocam açıkladığın için, yemin ediyorum senin açıkladığın şekilde 1 kere söyleseler 1 ayda 30 defa aramak zorunda kalmayacam ben utanmaya başlıyordum, yapacak birşeyimiz yok o zaman hocam, taahhüt bitince olmazsa Superonline deneyeyim diyecem ama Mersin Toroslar'da ne yazıkki fiber olarak yok, sitede oturmadığım içinde bizim buraya getirene kadar ben yaşlanırım heralde :)
-
twilight_flame bunu yazdıcsabanci bunu yazdıtwilight_flame bunu yazdı
eyvallah hocam açıkladığın için, yemin ediyorum senin açıkladığın şekilde 1 kere söyleseler 1 ayda 30 defa aramak zorunda kalmayacam ben utanmaya başlıyordum, yapacak birşeyimiz yok o zaman hocam, taahhüt bitince olmazsa Superonline deneyeyim diyecem ama Mersin Toroslar'da ne yazıkki fiber olarak yok, sitede oturmadığım içinde bizim buraya getirene kadar ben yaşlanırım heralde :)
eyvallah dostm ne demek. Superonline da ol tt alt yapısını kullanıyo zaten kullanmıyo olsa bilede eve gelen bakır sebeke aynı 3 asağı 5 yukarı aynı hızı alırısn diye düşünüyorum ha sim üzerinden kullanıcaksan orası ayrı onu bilemem. senin yapman gereken eve gelen sebeke kablosunu takip et değiştirebildiğin kısmın değiştir bişey diyen hesap soran olmaz uğrasmazlar. değiştireceksen de gidipte cat5 kablo alma hatasını salın düşme. cat6 al ikisinin arasında gözle görülür fark var. bağlarkende kendin bağlıcaksan da birbirine en uzak 2 ayak işini görür birde olabildiğince az ek olmasına dikkat et sebeke kablonda. kısa vadeli cözüm olarak seni idare eder dye düşünüyorum. iyi geceler
-
Yaklaşık 6 sene DiDi net kullandım yapmadıgım kavga kalmadı 2 ay net gelmedi eve her gün eleman geldi kontrol etti sorun sizde diyorlardı sonunda vodafone geçtim aynı faturaya 75 MBPs hız alıyorum 250 GB akk var çok rahatım aq DiDi Net pişmanlıktır.
-
Son guncelleme kutu sokuldukten sonra isin pesin birakmadim ve yaklasik 300 metre ilerimize 4 yol agzina buyuk santral gibi bisi kurdular butun mahallenin kablolari direk ona aktardilar. Bugun 12mbit internet net aliorum bayramdan sonrada kismetse hizimizi yukselttiricem ve keyfini surucez.