Fidan Dikmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    my4
    my4's avatar
    Erkek

kirlettiğimiz dünyayı en azından kendi suçlarımın , doğaya verdiği zararı engellemek istiyorum . parfümlerde kloroflorokarbon'a dikkat ediyorum hatta . son bir aydır parfüm kullanmıyorum en basitinden . bu tür çok basit gözüken önlemler ile dünyayı daha yaşanabilir hale getirebiliriz.

ağaç dikmemiz lazım bu yüzdende . 

fidan için ne tür bir tercih yapılabilir. ucuz olsun ki o kadar çok fidan dikebileyim . aynı zamanda atmosfere verdiği oksijenin o kadar fazla olmasını istiyorum  . bu hakkında bilgisi olan var mı.

daha iyi bir dünya için ne yapıyorsun?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mugen
    mugen's avatar
    Erkek

Konuya benim de ilgim var trakyada adını unuttuğum bir yerde ufacık bir yerimiz vardı gelen tavsiyelerle oraya ekebilirim yazın

O mahiler ki derya içredir deryayı bilmezler.. .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Carlsaganandcat
    Carlsaganandcat's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Dikimi, yetişmesi, bakım ve oksijen salımı en verimli ağaç meşe palamududur

istanbulda palamut toplayıp dikim yapmak isteyen varsa mini bi gurup olup yapabiliriz, bu tür işlere her zaman varım

https://www.facebook.com/temavakfi/videos/285495334829921/

9200 feetde alınan ilk nefes...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Erkek

Geçen kurban bayramında 115 kızıl çam diktim 1 ay öncede 450 kızıl çam ve yaklaşık 600 adet akasya fidanı diktim orman idare sağ olsun hersene ücretsiz veriyor 

Yav he he
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Erkek

Yönetime söyliyelim bizim de bir hatıra ormanımız olsun (TAHRİBAT.COM HATIRA ORMANI) 

Yav he he
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Kenevir'in oksijen üretiminin pek çok türden daha fazla olduğuna dair bir şeyler okuduğumu hatırlıyorum. Tabi bu demek değil ki her yere kenevir dikelim. Yasal sorumluluk kabul etmiyorum. :)

Ağaç dikip kullanılanlara dikkat edildiği kadar su tüketimine ve denizlere de dikkat etmek lazım. Oksijenin hatırı sayılır miktarı denizlerde üretiliyor. 

http://earthsky.org/earth/how-much-do-oceans-add-to-worlds-oxygen

Evlerdeki filtreleme işlemi kadar fabrika ve toplu üretim yapılan her yerdeki salınımlara dikkat çekilmesi lazım. Senin içmediğin bir sigaranın, kullanmadığın bir paket deodorantın binlerce katını bu fabrikalar belki de bir saatte üretip salıyorlar.

Şehir dışında açık alanlara dikmek lazım. Yakınlardaki park ve lokal ormanlara dikilenler insan zulmüyle zebil oluyorlar. Birde şehre yakın oldu mu o arazi betonlaşma amacıyla düz ediliyor o da ayrı bir mesele.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

geçen yazın sonunda .300-350 siyah erik çekirdeğini kurutup . orman yürüyüşü sırasında kendimce yol kenarlarına ekmiştim . 

ağaç ekmeyi severim . ama yer sıkıntı istanbulda. belediyemiz bedava fidan dağıtıyor ama malesef ekecek yer yok.

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Şunu anlayamadım ben mazur görün. Orman idare ya da belediye ücretsiz fidan veriyor diyorsunuz. Tamam çok güzel bir uygulama da bu adamlar niye kendileri ekmiyorlar yaşanılır bir dünya yaratmak için? Hani her yeri ağaçlandırma babında 3-5 ay sıkı çalışsalar ellerindeki tüm fidanları kurutmazlar mı? Bu işte bir mantık hatası var gibi geldi.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo
    Austen bunu yazdı

Kenevir'in oksijen üretiminin pek çok türden daha fazla olduğuna dair bir şeyler okuduğumu hatırlıyorum. Tabi bu demek değil ki her yere kenevir dikelim. Yasal sorumluluk kabul etmiyorum. :)

Ağaç dikip kullanılanlara dikkat edildiği kadar su tüketimine ve denizlere de dikkat etmek lazım. Oksijenin hatırı sayılır miktarı denizlerde üretiliyor. 

http://earthsky.org/earth/how-much-do-oceans-add-to-worlds-oxygen

Evlerdeki filtreleme işlemi kadar fabrika ve toplu üretim yapılan her yerdeki salınımlara dikkat çekilmesi lazım. Senin içmediğin bir sigaranın, kullanmadığın bir paket deodorantın binlerce katını bu fabrikalar belki de bir saatte üretip salıyorlar.

Şehir dışında açık alanlara dikmek lazım. Yakınlardaki park ve lokal ormanlara dikilenler insan zulmüyle zebil oluyorlar. Birde şehre yakın oldu mu o arazi betonlaşma amacıyla düz ediliyor o da ayrı bir mesele.

hocam bu büyük oran denizlerde olabilir fakat ağaçların çok olması demek küresel soğuma demek , o alanda temiz hava demek. cengiz han mesela yaptığı kıyım sonrasında bitkiler aşırı artıp küresel soğumaya sebebiyet vermiş

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

1 adet küçük kürek, bolca meşe palamudu, bolca dikilebilir azat tohumu,at kestanesi,yaban eriği al. hemen her ağacın tohumunu  dikiceğin zaman kasım aralık ayları olur, mart ayında da çıkarlar.Ormana dikecekseniz palamutun yanına çam türlei, gürgen, belki sulaksa söğüt  uygun olur ama zaten tohumu alacağınız yere sorarsınız.Benim şahsi fikrim meyveli bir ağaç dikmeniz

Küreği yumuşak zemine vurdupunda hafif kaldır tohumu at toprağı geri indir, bilmem anlatabildimmi, yani toprağı tam dışarı çıkartmadan bi aralık açıp toprağı geri üzerine bırakıcaksın.Kısacası 4 parmak yeterli daha derine giderse çıkmaz.Hatta kesin ölçü tohumun 4 katı derinliktir.

1 günde 1 kişi 200 e yakın dikim yapabilir, bir kere yaptıpın yere bunlardan 2 çeşit koy biri çıkmazsa diğeri çıkar, çıkmayanlar kuşa böceğe yem olur.

Bu ağaçlar dayanıklı olmasının yanı sıra meyve veren ağaçlar, doğanın bunlara daha çok ihtiyacı var.

İsterseniz kasım ayında tahribatca  istanbulda bir yerlere gidip dikebiliriz, yabani meyveleri, hem ormanın içine dikmemizin bir mahsuru olmaz sonuçta bu ağaçlandırmadan çok doğayı beslemek olur.

erebos tarafından 27/May/15 12:55 tarihinde düzenlenmiştir

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    1049 bunu yazdı

Şunu anlayamadım ben mazur görün. Orman idare ya da belediye ücretsiz fidan veriyor diyorsunuz. Tamam çok güzel bir uygulama da bu adamlar niye kendileri ekmiyorlar yaşanılır bir dünya yaratmak için? Hani her yeri ağaçlandırma babında 3-5 ay sıkı çalışsalar ellerindeki tüm fidanları kurutmazlar mı? Bu işte bir mantık hatası var gibi geldi.

Bu işçiliğe verilecek bütceyle daha fazla fidan üretilip daha fazla hibe edilebilir, adamlarda bunu yapıyor.bin ağacı dikdirtmenin bedeli 3 bin ağaç sa neden dikdirtsinler ki hem adamlar ağaç dikme kurumu muyuz biz derler.

Hem sırf bütün güçlerinin ağaç yetiştirmeye odakladıkları halde bugün hala yetmiyor,sağolsun kırsal kesim halkı  çok duyarlı ,belediyeler gelin ağaç var didilermi  bitmesi akşamı bulmuyor.

Ellerindeki bütün enerjiyi üretip halka dağıtmaya  harcamaları en iyisi

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
Toplam Hit: 1725 Toplam Mesaj: 13