Filezilla İle İlgili Güvenlik Sorunu Yaşayan Oldu Mu Aramızda ?
-
Arkadaşlar çoğu yerde açık kaynak koda güvenilmemesi gerektiği yada güvenlik sorunları yaşadığınını belirten bir çok insan var.
Fakat ilk ağızdan bilgi almak istedim. cute ftp nin child transfer failed hatasından bıkmış biri olarak kullanmayı düşünüyorum fakat tecrübelerinize dayanarak söyleyebileceğiniz hata,sorun,güvenlik problemi yaşayanınız oldu mu ?
-
program üzerinde kaydettiğin şifreleri text/plain olarak tutuyor. hani bırak kullanmayı kurmam bile.
-
baristbt bunu yazdı
program üzerinde kaydettiğin şifreleri text/plain olarak tutuyor. hani bırak kullanmayı kurmam bile.
Kayıt yapmadan hızlı bağlan ile kullanıldığında ( her seferinde manuel id pw girişi ) bir kayıt yapmıyor diye biliyorum.
-
baristbt bunu yazdı
+1
stealer ile öperler
-
yasamadım. linux da açık kaynak birader öyle düşün. açık kaynakla ne alakası var bu işin =)
-
anarsistherif bunu yazdı
yasamadım. linux da açık kaynak birader öyle düşün. açık kaynakla ne alakası var bu işin =)
AÇık kaynakla bir ilgisi yok hocam. AÇık kaynak güvenilir değildir kisvesi altında her gelen vurmaya çalışıyor. Boşver. sadece ilk ağızdan tecrübe istiyorum ben
-
he tamam onun farkındaysan sorun yok. program güvenilir hocam, tek olayı şifreleyip saklamıyor. stealer/trojan kullanıp çalarlar diyorlar ancak zaten o virüsü yediysen bir sürü şeyini çalarlar, kendi güvenliğini sağlayamıyorsan program ne yapsın? unuttuğum şifreleri öğrenmemde işime yarıyor ayrıca şifrelemeden saklaması.
ben memnunum, çok uzun süredir de kullanıyorum.
-
uzun süredir kullanıyorum bir problem yaşamadım
ne linux ne windows tarafında
ufak bir alıntı: https://forum.filezilla-project.org/viewtopic.php?t=30765
You can disable saving of passwords.
Storing passwords encrypted can be done in two ways:
- Transparent encryption. It's no more secure plaintext. If the encryption is transparent, the malware can simply extract the key
- Master password. If malware is on your computer while you enter the master password, again all your sites are compromised. If you not store passwords at all, at most those passwords that you enter can get compromised.
It all boils down to this: Prevent malware infection in the first place.
bok atmadan önce de azıcık araştırma yapılabilir: https://github.com/marcus-at-localhorst/encrypted-filezilla-server-settings
windows altındaki çözümü
kaynak kodunun patchlenmiş hali (2 yıl eski): https://github.com/tdubourg/filezilla-encrypted
özet: bilgisayarınızı güvende tutmak sizin göreviniz
-
Senelerdir kullanıyorum bir sorun yaşamadım. Şifreler için önlem almakta fayda var tabiki.
-
Herkes övüyor diye defalarca inatla yükledim sildim çünkü her seferinde hata veriyordu. Dosyayi atarken donuyordu falan. En sonunda pes ettim
Cute yi kullandim cok membundum ama 30 günlükmus bitince daha kullanamadim
Şimdi mozillanin eklentisini kullaniyorum.
Fena değil.
Daha iyi önerilere açiğim
-
futurist bunu yazdı
Herkes övüyor diye defalarca inatla yükledim sildim çünkü her seferinde hata veriyordu. Dosyayi atarken donuyordu falan. En sonunda pes ettim
Cute yi kullandim cok membundum ama 30 günlükmus bitince daha kullanamadim
Şimdi mozillanin eklentisini kullaniyorum.
Fena değil.
Daha iyi önerilere açiğim
crackli kullanma sıkıntı
virtualbox'a ufak bi xp kur 128 mb ramli
harddiskinin yedeiğini al (xp.vhd)
içine cute kur kullan
bitince harddiski eskisiyle değiştir
tekrar 30 gün