Film Satış Ve Kiralama Nasıl Oluyor ?
-
Arkadaslar Bilgisayar ve Alarm sistemleri üzerine kurulu bi dükkanımız var. Ama daha çok Türk Telekomun taşeronluğunu yaptığımız için bilgisayar işine ağırlık veremiyoruz. dükkanla ilgilenemiyoruz çünkü sürekli telefon arıza işlerine bakıyoruz. Dükkanın boş kalmaması için film işine girelim dedik. cevremize baktığımızda Film kiralama olayı çok yaygınlaştı. Film işine girmemiz için neler yapmamız gerek. nereye başvuracaz filmleri nerden alacaz gerekli ek belgeler alacazmı ? bize kaça patlar ilk başta maaliyeti...
Sıfırdan film dükkanı açıyomuşuz gibi düşünelim.. ama dediğim gibi tek işimiz o olmayacak dükkanın boş kalmaması için !
-
hoca eskiden çok tutuyordu ama bildiğim kadarıyla artık pek tutmuyor izleyecek adam evinde indiriyor internet cafelerde izliyor.
ama illa girecem diyorsan film satacağın film şirketinin türkiye temsilciliğinden izinmi ne alıyorsun öyle biliyorum
-
kültür bakanlığından bandrol alınması lazım diye biliyorum . eğer çevrenizde bu işi yapan çoksa film kiralama işi sana fazla kazandırmayabilir. netten indirip el altından korsan satarsan iyi kazanırsın.
-
arkadaslar zaten öyle yapcaz. dükkanımız çarşıda tutar yani
-
Bu devirdi kiralama işi tutar mı ki?
-
Hocam istanbul içi korsan DVD ayarlayabilirim :)
-
arkadaşım ümidini kırmak gibi olmasın acmamanı tavsiye ederim filmi alacaksın geldi mi gelmedi mi diye düşeneceksin kırılmış cizilmiş mi diye bakacaksın müşteriye bu böyle degil diyeceksin en düşük baglantı 1 mb ve 75 dakka sürüyor ben 21 dakkada indiriyorum 700 mb en iyisi kendin indir sat hd kaliteli film de 5 4 ne tutturursan sana daha fazla kar getirir cevren ister o da tabi
-
beyler Film kira işi Kayseride hala iyi seviyede. yani sadece film işiyle dükkan çevirenler bile var. biz dükkan boş kalmasın çay parası çıksın öğle yemeği parası çıksın diye istiyoruz. bizim elemanlar sabah çıkıyo akşam geliyo telekom işlkeriyle uğraşıyorlar. bi tane bilgisayarcımız var oda akşama kadar oturuyo bi bok yaptığı yok iş gelmio çünki. bizde adam boş oturmasın film işine girelim biz telekomla çalışırken oda dükkanda oyalansın istiyoruz. bide gelen müşteriye şu film güzel şu film boktan dmesi kolay. arkasında yazanı oku adama söyle... gecen ben kiraladım film adam süper film izle dedi. uyudum izlerken öyle yani...
şimdi günde 20 film kirayla başlasak 2 haftada 50 filme kadar çıkartırız. daha fazlası hatta 100 e kadar çıkar. buna kopya satışlarıda eklesek 1-15 tane ilk etapda yeter. yine çarsıda baska bi dükkan var filmci. ne zaman girsem 2-3 adam film bakıyo... hiç boş kalmıyo dükkan. yani burda 8 mbit internet yaygın değil millet indirmeye üşeniyo veya vakti olmuyo.
Sizden isteğim nerelere basvurup hangi belgeleri almalıyız. ilk vasta kaç film almalıyız. bize ilk basta kaça mal olur ?
Kaysriden bahsediyoruz Türkiyenin 5. büyük şehri nüfusu kalabalık çarşı kalabalık genç nüfüs fazla ve dükkan çarsıda... iyi bi reklamla örneğin her yer 1.5 tan kiralıyo ben 1 den kiralar 2 dende çekerim. Artık filmciler orjinali bile kiraya vermiyoır. çekip onu kiraya veriyor :)) ve bi programları var oraya kiralarken ilk kirada ad soyad adres telefon n umarasını yazıp uye yapıyo programa. ve kimlik, ehliyet alıyo yada capora. yani size demek istediğim Bu işten büyük paralar kazanmak için girmek istemiyorum. dükkanın günlük çay parası yemek prasa ıvız zıvır parası çıksın yeter...
-
Burda da adamın biri açtı hem petshop, hem kontor işleri fln , hemde film kiralama bi dükkanda iyi kazanıyordur kanımca. dvd filmler 1 tl çekip veriyor.
-
evet dostum öyle işte nereye basvurcaz ne belgesi almamız gerekiyor bide ilk filmleri aldığımızda kaça patlar bunları öğrenmek istiyorum.
-
Silent_King bunu yazdı:
-----------------------------
evet dostum öyle işte nereye basvurcaz ne belgesi almamız gerekiyor bide ilk filmleri aldığımızda kaça patlar bunları öğrenmek istiyorum.
-----------------------------
orijinal filmler mi ?korsan değil yani