Film Siteleri İçin Alt Yazı Projesi (Tutar Mı Acep)
-
Filmlerde alt yazı eklemek derttir.Uğraştırır.Hızlı olup ilk çıkarmaya bakarsınız.
Sanırsam flash playerlarda alt yazı oynatma özelliği yok.
Peki alt yazıyı filmin hemen altında oynatsak nasıl olur? Yani Film oynarken hemen altında (artık webmasterlar daha iyi bilir php asp java cart curt neyle yapılacaksa) bir script ile alt yazı oynatılsa.Buna saniyeyi ileri geri sarma gibi özelliklerde eklese ,alt yazıyıda verilen url den okuyabilse yada kullanıcı upload etse kendi altyazısı ile izlese ,yada site sahibi altyazıyı önceden belirlediği bir konuma koyunca kullanıcılar hemen izleyebilse...
Tabiki filmi ingilizce upload ediceksiniz.Amaç Türkçe düblaj yada altyazı bekleyen kullanıcılara hiçbişey vermemektense orjinal düblaj ile verip yinede alt yazı gelince hızlı birşekilde izlenmesini sağlamak.
Tam ekran yapınca tabiki alt yazı gözükmüyecektir.Bunuda bir popup la daha büyük açarak yine alt yazıyı altında vererek halledebiliriz.
Ne dersenizi böyle bişey tutar mı?
Ayrıca şunuda söylim.Çok fazla araştırmadım ama baktığım sitelerde de buna benzer bişey denk gelmedim.Flash playerlarda da yok sanırsam (Stabil düzgün çalıştırılmıyormuş öle duydum uğraşmıyorlarmış falan) .Eğer varsa affola eğer yoksa telif hakkı istemiyorum :P kendi malınız gibi kullanabilirsiniz tabi üzerinden para kazanmamak şartıyla :P
-
olsa bile cok ugrastirir ayrica iyi bi ekibin olmasi lazim..bence..
-
action script bilen biri yapabilir videoyla senkron gidecek altyazı mevzusunu.
-
Çok mu zordur bi altyazı oynatacak bişeyler yapmak. Ekip falan diyosun . alla alla. Öğrenecem zorla :D
-
flash playerda altyazi ozelligi var. ornek: http://www.turkanime.tv/anime-izle/Bleach-296-Bolum
-
Hmm yaziyormus ama tam ekrandaylen pop up gorunuyor mu? Olabilir ama ben sahsen oyle altyazilarla izleyemem herhale. Rahatsiz olurum.
-
Evet verdiğin sitede var. Ama kendin alt yazını ekleyebiliyor musun ? O yok galiba. Ben çoğu yerde denk gelmedim bu altyazı oynatma şeysine o yüzden yok sandım hiç.
-
Liquid bunu yazdı:
-----------------------------
Çok mu zordur bi altyazı oynatacak bişeyler yapmak. Ekip falan diyosun . alla alla. Öğrenecem zorla :D
-----------------------------bi dene sen :)
-
senin dediğin şey işlemcinin aazına tükürür dostum. İşin biraz detayına inersek, yani programcı gibi düşünürsek. ActionScript'le bir player yazman gerek. Bu playerda ekstradan hanki saniyede olduğunu hesaplayacaksın. Bu hesaba göre her saniye php yada asp'ye sorgu göndereceksin ki o da ona göre yazı getirsin ekrana. Ama o player sunucuya devamlı sorgu gönderdiği için 10 kişiden sonra sunucu deyim yerindeyse yerlerde sürünecek 20 kullanıcıyı geçersen kalp krizi hatta sunucunun ölümüyle bile sonuçlanabilecek bi olaydan bahsediyorsun..
-
CEO bunu yazdı:
-----------------------------
senin dediğin şey işlemcinin aazına tükürür dostum. İşin biraz detayına inersek, yani programcı gibi düşünürsek. ActionScript'le bir player yazman gerek. Bu playerda ekstradan hanki saniyede olduğunu hesaplayacaksın. Bu hesaba göre her saniye php yada asp'ye sorgu göndereceksin ki o da ona göre yazı getirsin ekrana. Ama o player sunucuya devamlı sorgu gönderdiği için 10 kişiden sonra sunucu deyim yerindeyse yerlerde sürünecek 20 kullanıcıyı geçersen kalp krizi hatta sunucunun ölümüyle bile sonuçlanabilecek bi olaydan bahsediyorsun..
-----------------------------altyazıları veritabanından değilde xml'den çekse gene o kadar kasar mı işlemciyi hacı ?
-
hocam mantıken xml den çekte işlem biraz daha iyi olur ama işi xml'e dökmekte zor. Bir iki film değil sonuçta en az 100 200 tane filmin altyazılarını xml'e dökmek imkansıza yakın bir ihtimal. Xmle döktün diyelim yinede sürekli sorgu yapacağı için flash player kullanıcının işlemcisinide çok yorar. Yani anliicaaan videoları teker teker açıp altyazıları videoya import etmek kat be kat daha kolay bi iş senin yapmaya çalıştığın olaydan..
---------------------@edit
Birde şöyle bir sorun daha ortaya çıkacak adam videoyu tam ekran yaptığı zaman yazıyı videonun altında gösterme sorunun çıkacak. O da bildiğim kadarıyla mümkün değil..
Bilmem yardımcı olabildimmi :)