folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder Film Sitesi İle İlgili Proje Hakkında

Film Sitesi İle İlgili Proje Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Selam arkadaşlar,

uzun zamandır aklımda olan bir proje var filmler ile ilgili. Ancak bu konulara biraz yabancıyım, şöyle ki.. Bu filmlerin hepsinin kesinlikle çalışması lazım, yani başka sunuculardaki filmleri çekmek ile iş olmayacak, seçkin davranacağım, az olsun öz olsun ama hepsi çalışsın düzgünce. Ancak bunları kendi sunumumda tutman hem bandwith açısından iyi değil hem de yasal şeyler dönebilir. Gerçi çok bilgim yok prosedürün nasıl olduğu hakkında..

Mesela dünya geneline hitap eden bir site açsam bunun için hangi şartları sağlamam gerekiyor siteyi kapattırmadan? 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Erkek

Hocam filmler yayınlanması konusunda telif hakkı daima önüne sorun olarak çıkacaktır.  

Öncelikle bu tür legalite konularına pek takılmayan bir yerden domain ve host sağlamalısin kendine. 

İkinci olarak filmleri vk mail.ru vb sitelere yükleyip embedded ile cekersin ve yoluna devam edersin.

Türkiye için söylemek gerekirse bu şartları saglasan ve film ile sunucunun hiçbir ilişkisi olmasa dahi telif hakkı sahibi veya temsilcisi sana içeriği 3 gün içinde kaldırma  yönünde ihtar da bulunabilir. Bu ihtar  dan sonraki 3 gün içinde içeriği kaldırmaz isen dava açma hakkı doğuyor karşı tarafa..

Eğer çalıştığım firma iletişim bilgilerimi vermez ve sorun olmaz diyorsa n da telif hakkı sahipleri dcm ile google den sayfa linkini kaldırabilir.

film işi esasında batakligin içinde temiz kalmaya  çalışmak gibi en azından Türkiye de böyle.  Yurdisi ni bilmiyorum.

Önceleri Kızlar Utanınca Kızarırdı Şimdilerde Kızarınca Utanıyorlar..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

teşekkürler hocam, bu tarz domain ve host firmaları söylersen sevinirim..

amacım direk film sitesi değil başka şeyler ama mantık olarak böyle diyelim.. işin tuhafı şöyle bi şey var, mesela film izle diyince yüzlerce türkçe site çıkıyor ama yabancı sitelere denk gelmedim hiç nedense.. o yüzden hep download etmek zorunda kalıyorum.. Acaba yurtdışında teftişler daha mı sıkıntılı..

Düşündüğüm proje sadece tr ile ilgili değil o yüzden genel kuralları bileyim. bu dmca nın bazen kaldırdığı linkleri görüyorum ama benim sitemi engellemesinler yeterli, filmin linkleri çok önemli değil çünkü.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

bir de sormak istediğim, mesela bir filmin haklarını nasıl alırsın yani sadece göstermek için.. atıyorum bir dizi var diyelim.. 10 bölümünü yayınlamak istiyorum bunun ücretini ödemek beni aşar mı? muhtemelen yüksektir, çünkü bir sürü kişiye gösterim yapacaksın.. yani bir tv kanalı gibi düşünürsek onlar baya paralar ödüyorlardır da yine fikri olan varsa sorayım

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

bir de sormak istediğim, mesela bir filmin haklarını nasıl alırsın yani sadece göstermek için.. atıyorum bir dizi var diyelim.. 10 bölümünü yayınlamak istiyorum bunun ücretini ödemek beni aşar mı? muhtemelen yüksektir, çünkü bir sürü kişiye gösterim yapacaksın.. yani bir tv kanalı gibi düşünürsek onlar baya paralar ödüyorlardır da yine fikri olan varsa sorayım

hocam lisansını almanız gerekiyor. mesela şöyle bir site var: http://www.portal2.huntersystems.net/tr-tr/anasayfa.aspx 

müzik için müyap denen lisanlama "şeysi" var, oradan izin alıp (!) yasal mp3 siteyi açabilirsiniz mesela.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

müzikle işim yok hocam sadece film/dizi v.s. tarzı

http://www.portal2.huntersystems.net/tr-tr/filmlisans%C4%B1.aspx

buradaki kısım çalışmıyor.. bunların ücretlerini merak ettim, eğer çok pahalı değilse yasal yoldan gitmek mantıklı. ayrıca yerli değil yabancı filmler olacak..

unbalanced tarafından 22/Haz/15 01:45 tarihinde düzenlenmiştir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

müzikle işim yok hocam sadece film/dizi v.s. tarzı

http://www.portal2.huntersystems.net/tr-tr/filmlisans%C4%B1.aspx

buradaki kısım çalışmıyor.. bunların ücretlerini merak ettim, eğer çok pahalı değilse yasal yoldan gitmek mantıklı. ayrıca yerli değil yabancı filmler olacak..

hocam bu tip yerler gösterim başına film kiralama hesabı yapan yerler, filmin dvd/bluray ine sahipseniz parayı bastırıp belli zaman diliminde gösterim yapmanızı sağlıyor. zamanında ben bunun çalışan bi' versiyonundan bi' film için 50 kişilik bir salonda tek gösterime 70 TL civarı ücret çıkardığını hatırlıyorum.. film için de müyap gibi yerler olması lazım, müyap örneğini ondan verdim.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

mmm nette böyle count olayı sıkıntı olur ya da kendiler bi eklenti yapar ama yine de pahalıya gelir böyle.. 

peki filmleri kendi sitemde barındırmasam atıyorum vk.com a kendim yükledim ve oradan çekiyorum, sonra şikayet geldi kaldır dediler ama ben kaldırmak istemiyorum.. yani o an vk dan kaldırsam siteden de kaldırsam sonra tekrar vk ya yükleyip siteye link versem olmaz mı :) yani öyle her filmi kaldır diyenin filmini kaldırmak zorunda mıyız?

bir de en az telif sorulması hnagi filmlerde olur, çok eski filmler mi? ingilizce olmayan filmler mi... 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aress
    Aress's avatar
    Erkek

Telif hakkı eser sahibinin yaşadağı sürece ve

ölümünden sonra 70 yıl korur.

Bilgin olsun.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Erkek

Hocam bi zamanlar godaddy vardı bu işler için kullanılan , şuan durumu nedir bilemiyorum. Almanya lokasyonlu vds lerde bu tür sıkıntılar yaşanmıyor diye bahsetmişti geçen bi arkadaş onlara bakmanızı tavsiye ederim.

Filmleri yasal yoldan yayınlamaya kalkarsanız maliyeti yüksek olur ve getirisi götüreni karşılamaz emin olun. (Türkiye için söylüyorum , yabancı filmleri yabancı veya orjinal dillerinde yayınlamanız durumunda ne olur bilmiyorum.)

Uyarı geldikten sonra içeriği kaldırırsınız ve geribildirimde bulunursunuz. Daha sonra aynı içeriği ayynı şekilde eklerseniz sorun oluyor hocam. Fakt sayfa adresini ve film ismini ufak değişiklikle kaydederseniz pek sorun çıkarmıyorlar en azından ben bu şekilde yapıyordum ve birkaç ay rahat ediyordum sonra onun içinde ayrı bir telif hakkı uyarısı geliyordu :)

Bi avukat arkadaş konuyu okur ve sizi aydınlatırsa daha makbule geçer aslında çünkü yazdıkların tecrübe ettiğim şeyler , yasal olarak detayını bilmiyorum.

Önceleri Kızlar Utanınca Kızarırdı Şimdilerde Kızarınca Utanıyorlar..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

pm attım.

S0KR4T3S tarafından 22/Haz/15 14:45 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 2214 Toplam Mesaj: 16
film sitesi