Filmlerde Oyuncunun Vurulduğunda Patlayıp Kan Akmasını Sağlayan Düzenek Nedir ? Nasıl Bulunur ?
-
evet beyler bi proje üzerinde çalışıyorum çatışma sahnesi olacak. efekt yardımıyla ateş etme ve vurulma olayını yapabilirim gerceğede oldukca yakın olur ama daha gercekci olması için bu filmlerde kullanılan düzeneği kullanmak istiyorum.
çok maaliyetli ve zor bişey oldugunu zannetmiyorum ama pekte bir bilgim yok.
bu düzenek nedir nasıl çalışır ve nerden buluruz bilgisi olan varmı?
bu arada Kayseride ikamet ediyorum burda sinema sektörü gelişmemiş bi bilgi edinemedim.
-
youtubede bu konuda kendinin yapabileceği düzenekler var onlara bakmışsındır sanırım.
-
yawuz bunu yazdı:
-----------------------------youtubede bu konuda kendinin yapabileceği düzenekler var onlara bakmışsındır sanırım.
-----------------------------link verebilirmisin hocam :)
-
bir ara görmüştüm ama şimdi link veremeyeceğim bu nasıl yapılırcıların videoları tarzındaydı gel gelelim
http://birbak.mynet.com/galeri/bihter-olum-yolculuguna-boyle-cikti/2579/158385
adresinde görüldüğü üzere Bihter ablamızda senin istediğin mekanizmayla öldü görüldüğü üzere esnek bir hazne ve buna bağlı bir kablo var duruma göre bir şeyler ayarlayabilirsin mesela bir kaç renkte gıda boyasıyla kanı hazırlar bir balon yahut prezervatifin içine koyarsın (gergin olarak) sonrasında silah patladığında kabloları ısıtarak gergin olan hazneyi patlatırsın hatta mekanizmanın kontolünü tabancanın tetiğine bile bağlarsın rc kontrol devresi ile -
bana da sesi komple değiştiren modül lazım, morphvox la bir yerden sonra sıçıyor :)
edit: senin sorduğun şeyi aylar önce ebayde130 usd ye gördüm. çok ince bir hazne ve uzaktan kumandası vardı.
-
Hayatımda Gördüğüm En Uzun Başlık
-
IRET bunu yazdı:
-----------------------------bana da sesi komple değiştiren modül lazım, morphvox la bir yerden sonra sıçıyor :)
edit: senin sorduğun şeyi aylar önce ebayde130 usd ye gördüm. çok ince bir hazne ve uzaktan kumandası vardı.
-----------------------------mekanızmayı sürekli kullanabiliyoruz yani kanı tazeleyip 130 dolarsa süper ekip olarak alabiliriz çünkü bastan kendimiz yapamayız zaman yok o kadar
-
kaldımı piyasada öyle şeyler efectle yapabilirsin kanlarıki gerçekcide olur . inception olaydı yapabilirdi
-
yawuz bunu yazdı:
-----------------------------bir ara görmüştüm ama şimdi link veremeyeceğim bu nasıl yapılırcıların videoları tarzındaydı gel gelelim
adresinde görüldüğü üzere Bihter ablamızda senin istediğin mekanizmayla öldü görüldüğü üzere esnek bir hazne ve buna bağlı bir kablo var duruma göre bir şeyler ayarlayabilirsin mesela bir kaç renkte gıda boyasıyla kanı hazırlar bir balon yahut prezervatifin içine koyarsın (gergin olarak) sonrasında silah patladığında kabloları ısıtarak gergin olan hazneyi patlatırsın hatta mekanizmanın kontolünü tabancanın tetiğine bile bağlarsın rc kontrol devresi ile
-----------------------------verdiğin linke koyim yarım saattir frikiklere bakıyom :D
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------yawuz bunu yazdı:
-----------------------------bir ara görmüştüm ama şimdi link veremeyeceğim bu nasıl yapılırcıların videoları tarzındaydı gel gelelim
adresinde görüldüğü üzere Bihter ablamızda senin istediğin mekanizmayla öldü görüldüğü üzere esnek bir hazne ve buna bağlı bir kablo var duruma göre bir şeyler ayarlayabilirsin mesela bir kaç renkte gıda boyasıyla kanı hazırlar bir balon yahut prezervatifin içine koyarsın (gergin olarak) sonrasında silah patladığında kabloları ısıtarak gergin olan hazneyi patlatırsın hatta mekanizmanın kontolünü tabancanın tetiğine bile bağlarsın rc kontrol devresi ile
-----------------------------verdiğin linke koyim yarım saattir frikiklere bakıyom :D
-----------------------------Senin bakasın varmış hocam :D kolay gele :D
Düzenleme: E-bay dan gelesiye kadar sen kararlı model üretip seri imalatını yaparsın. Naçizane tavsiyem madem film işine meraklısın ekipmanlarını kendin tasarla.
-
kafamdaki şu soruyada cevap bulabilirsem maliyeti bana 15tl'yi geçmeyecektir..
o poşet gibi şeyden veya ince zardan condomdan vs. zımbırtıdan
lan dur amk şu küçük çiğ köfte kapları şey için verdikleri nar eşkisi için..
onu koyucaksın.. bide uzaktan kumanda eyi kapagı açıcaksın boşaltıcaksın.. doldur kullan.
vay amk bunu yazarken aklıma geldi