Fındığın Tarla Fiyatı
-
Arkadaşlar koca forumda eminim orduda felan oturan vardır :) yada tanıdığı ordu gibi bölgelerde oturan yerde vardır.
Fındığın kilosunun tarla fiyatı hakkında bilginiz var mı ?
-
-
Eğer yiyeceksen Giresun fındığı al Ordu fındığının tadı olmaz.
9.50 - 10.00 TL olması gerekir ama 8 TL olarak gösteriyor.
Bu sene fındıkta pek randıman yoktu, fiyatlar çok fazla düşmüş.
Yazık oldu yine fiyat artar diye elinde bekleten üreticiye.
-
Giresun meşhurdur findigiyla adam orduda oturan var mi diye soruyor. O yüzden bir Giresunlu olarak seni protesto ediyor, cevap vermiyorum
-
ben giresunluyum, tarlamız var ve düzenli topluyoruz.
şuan yağlı denilen en kaliteli fındığın fiyatı 10 liraydı geçen ay.
-
Hocam düzceli bir arkadaşım vardı konuşurken söylemişti 9.5-8.00 TL arası değişiyor fiyatları 4 Ton fındıkları vardı :) Fiyatların artmasını bekliyorlardı
-
TaRuZ bunu yazdı
Giresun meşhurdur findigiyla adam orduda oturan var mi diye soruyor. O yüzden bir Giresunlu olarak seni protesto ediyor, cevap vermiyorum
bu konuda gerçekten çok mağduruz. daha doğuda olduğumuz için hemen hemen her yıl don vurur ve biz kazanç elde edemezken, daha batıda olan özellikle zonguldak/düzce tarafında damak tadıma göre 5 para etmez fındıklardan çok güzel kazanç elde ediliyor. artık nasıl bir şans/kaderse, fındığın anavatanındaki üretici hep mağdur oluyor..
-
hocam kusura bakmayın bizim komşu vardı ordulu o getirirdi türkiyede en iyi fındık orduda diyordu araştırmadım en iyi nerdeymiş diye
-
saposcol bunu yazdıTaRuZ bunu yazdı
bu konuda gerçekten çok mağduruz. daha doğuda olduğumuz için hemen hemen her yıl don vurur ve biz kazanç elde edemezken, daha batıda olan özellikle zonguldak/düzce tarafında damak tadıma göre 5 para etmez fındıklardan çok güzel kazanç elde ediliyor. artık nasıl bir şans/kaderse, fındığın anavatanındaki üretici hep mağdur oluyor..
Tamam bi Giresun fındığı kadar iyi değil akçakoca nın fındığı ama öyle beş para etmez gibi abartacak da bi durum yok ortada :)
-
oliWeR bunu yazdısaposcol bunu yazdıTaRuZ bunu yazdı
Tamam bi Giresun fındığı kadar iyi değil akçakoca nın fındığı ama öyle beş para etmez gibi abartacak da bi durum yok ortada :)
Bizim bahçenin randımanı 56 idi. Adam gibi bakanların 60+ çıkıyor. Adapazari-Duzce arasındakiler 50 görürse bayram ediyorlar :) Ama çok ürettikleri için para onlarda.
-
TaRuZ bunu yazdıoliWeR bunu yazdısaposcol bunu yazdıTaRuZ bunu yazdı
Bizim bahçenin randımanı 56 idi. Adam gibi bakanların 60+ çıkıyor. Adapazari-Duzce arasındakiler 50 görürse bayram ediyorlar :) Ama çok ürettikleri için para onlarda.
Randıman konusunda haklısın çok nadir 50 Randıman olur bizim tarlalar istisnaları duyardım oradayken 55 filan. Çok üretme konusuna gelince de fındık bi geçen sene para etti doğru düzgün. yani bu fiyatlarla para kimsede olmaz.
Bu arada fiyatı soran öyle kaldı niye sormuştu acep?
oliWeR tarafından 02/Mar/16 23:45 tarihinde düzenlenmiştir