Firefox 22.0 Ram Sorunu
-
Selamın Aleykum abiler.
Mozıllayı yıllardır kullanırım. Tek kullandığım kişiselleştirmede en sevdiğim tarayıcıdır. Ama
Yakın zamanda elıme gelen donanım özellikleri çok düşük bir laptoptayım ve ram kullanımı 350-400mb çıkmakta.
Eklentılerim youtube video ve adblock tan ibaret. eklentilerden kasma yok.
Ama çok fazla ram kullanımı var. Bunu Fark edilir derece düşürmek için bir eklentı veyahut yöntem varmıdır. Google amcada ne gördüysem dedim ama geçerli bişi yok. Yardımlarınızı beklerım abiler
-
var hocam, memory fox eklentisini kur, ram oldukça düşüyor
-
catlax bunu yazdı
var hocam, memory fox eklentisini kur, ram oldukça düşüyor
Hocam o kurulu vaziyette, o işe yaradı ama mantıken kurduğum eklentı bile 400 tutmaya neden oluyor. Yanı firefox bu kadar ram nasıl yiyor toplasan 4 sekme açıktır. face twitter tahribat olur fazla bişi ollmaz memory fox bile ancak 400e sabitleyebiliyor :)
-
o kadar yapmaması lazım, bende şuan 90 mb yiyior. 10 sekme açık olmasına rağmen
-
Hocam şuan bende 10 tane sekme açık olmasına ragmen 640 mb ram yiyor choreme de böylemi acaba yoksa mozillayı şutlayacam ben.
-
flash, javascript'e göre değişse de 300 ile 1.5 gb arası değişiyor. bence ideal aslında.
-
ya hocalar 8 gb ram var istediği harcasın ama performans versin istiyorum bazen takılıyo donuyo ayar oluyorum bende,yazayım dedim
-
Çok mantıksız hocam yanı ram kullanımı oldukça saçmalamış. Flas kullanıcak hiç bir şeyim yok tarıyıcıda şuan 3 tbt sekmesi bir face bir twitter açık ve 410 mb oldu ? Bu işte çok saçma biş var hala anlamış değilim
-
Up Up
-
Hocam FF malesef donanımda HDD I/O ile ve BELLEK doldurmasıyla ünlü. Düzgün çalışsın diye SSD bile aldım düşün yani. Ama genede chrome a geçmem .
-
DrKill bunu yazdı
Hocam FF malesef donanımda HDD I/O ile ve BELLEK doldurmasıyla ünlü. Düzgün çalışsın diye SSD bile aldım düşün yani. Ama genede chrome a geçmem .
1 gb ram le mozılla kullanıyorum. chrome yı acınca az bı süre kullandırıyor sonra ha babam bilgisayar mal oluyo donmalar kasmalar. fırefox daha uzun surede kasma donma yapıyor. ram en az 2 gb olacak kı chrome yı tercıh edeyım.