Firefox 3.0
-
spreadfirefox dan rekor la ilgili gelen mail aşağıda, mailde resimlerde var ama site çöktüğü içingözükmüyor :) maildeki link " http://www.mozilla.com/en-US/firefox?p=downloadday " / indiremeyenler buradaki linkten denemeye devam etsinler.. rekora katkımız olsun ...
Today you'll make history with Firefox
Are you ready to make history? Are you ready to set a World Record? Today is Download Day. To become part of the official Guinness World Record you must download Firefox 3 by 17:00 UTC on June 18, 2008, or roughly 24 hours from now.
-
valla zor indirdim. herkes yükleniyor :|
-
site düzeltilmiş firofox3 download linki konmuş.
ama millet ne kadar abanıyosa artık http 1.1 hataları arasından zar zor indirmeye başladım.
hayırlı olsun. bi bakalım nasılmış.
bide önceden indiren arkadaşlar download-day a katkıda bulunmak için tekrar indiriversinler. (ne olur ne olmaz)
-
cok manyaq olmus cookilerden yararlanip bilgi elde etmeyi filan saglamislar saglam olmus elllerine saglik ya mozilla da olmasa zike zike ie kullancaz :)
-
- Program eskiye oranla çok daha hızlı açılıyor.
- Sayfa yüklenme hızı daha iyi. IE7 ile karşılaştırdığımda hemen hemen aynı hızda sayfalar yüklendi. Fakat firefox sayfayı yüklerken bir yandanda sunduğu için içeriğe daha çabuk ulaştığınızdan ie'nin bayağı önüne geçiyor.
- Ram kullanımı oldukça iyi. Boş sayfada firefoxu ve ie7yi açtım. Firefox ie7den daha fazla ram kullanıyordu. Fakat bir siteye girdikten sonra Firefox'un ie7'den çok daha az ram kullandığını gördüm. Tablar açıldıkça firefox ve ie arasındaki ram farkı giderek açılmaya başladı. firefoxun kullandığı ram miktarı ienin yanında oldukça azdı.
- ie7deki gibi buglar,donma, takılma gibi sorunlar yok. Son derece rahat bir şekilde sayfa içerisinde dolaşılıyor.
- javascriptin, içeriğin bol olduğu sayfalarda sayfa kullanımında ie7deki gibi ağırlaşmalarla karşılaşmadım- çok fazla bağlantının çağrıldığı sitelerde (facebook vs) firefox ie7'nin sayfa görüntüleme hızından geri kalıyor. Tek gördüğüm dezavantajı bu.
- eklenti, güvenlik cart curt bunlar baştan beri vardı herkes tarafından biliniyor zaten
Sonuç: 11 yıllık bir ie kullanıcısıydım. Artık tamamen Firefox'a geçmiş bulunmaktayım. Geçmiş firefox sürümlerinde internet explorerı bıraktıracak kadar birşeyler görmüyordum. Hız konusu laga lugadan ibaretti. Çok ram yiyordu. 3-5 eklentiyle firefox sıçıyordu. Program ilk açılışta uzun süre bekletiyordu. Fakat bunlar artık gitmiş. Internet Explorera baktığımda günden güne kötüye gidiyor. IE7'deki buglar ve I8 betadaki durum hiç hoşuma gitmedi. Neyse eski dost IE'ye artık güle güle deme zamanı gelmiş..
Edit: ie7'nin yeni tab açarken sağdan tıklama butonuna alışan arkadaşlar https://addons.mozilla.org/firefox/addon/5338 buradaki eklentiyi kurarak firefoxa katabilirler. Firefox'a geçtikten sonra alışması kolay olsun dedim :) -
fox gitgide kalaslaşıyor ne iyisi ?
açılışı biraz hızlanmış oda biraz. önemli olanda şuanki versiyonu betaya gore katkat daha cok cpu yiyor. tam olarak yazmayayım ama betaya gore yarı yarıya nerdeyse cpu yeme oranı var
-
Varg bunu yazdı:
-----------------------------fox gitgide kalaslaşıyor ne iyisi ?
açılışı biraz hızlanmış oda biraz. önemli olanda şuanki versiyonu betaya gore katkat daha cok cpu yiyor. tam olarak yazmayayım ama betaya gore yarı yarıya nerdeyse cpu yeme oranı var
-----------------------------
Bende cpuyu kullanma oranı önemsenmeyecek kadar az. -
FireX bunu yazdı:
-----------------------------
Bende cpuyu kullanma oranı önemsenmeyecek kadar az.
-----------------------------sadece bu sayfa acık 68-72 mb arası ram yiyor. cpu demişim yanlış oldu. 70 mb acaip çok betadayken 40 civarıydı :|
-
gmail ve bu sayfa açık şu anda 102.992K bellek kullanımı mevcut ... :S
-
Siz ie7 kullanmadığınız için fazla geliyor :D IE7 250lere dayanıyordu facebook gibi sayfalarda.