Firewall Önerisi
-
pctools firewall plus
-
arkadaşlar comodo bir süre sonra neti kesiyor :S mesela dünde yapdı imaj yükledim bugün gene yapdı sildim düzeldi bazı uygulamalar msn gibi çalışıyor firefox , chrome gibi tarayıcılarla nete giremiyorum :S bakdım izinsiz girişim engellendi felan yazmış engellemesini istediğimde birşey yok :S neden böyle olmuş olabilir
-
Comodo Avira birlikte çalıştırıyorum zerre sorunla karşılaşmadım, sen ayarlarda yanlışlık yapmışsındır hocum.
-
HoneyBadger bunu yazdı:
-----------------------------Comodo Avira birlikte çalıştırıyorum zerre sorunla karşılaşmadım, sen ayarlarda yanlışlık yapmışsındır hocum.
-----------------------------tamam o problemi geçdim şimdi farklıo birşey çıkdı neti kesiyor firewal :S
-
Peroksit bunu yazdı:
-----------------------------HoneyBadger bunu yazdı:
-----------------------------Comodo Avira birlikte çalıştırıyorum zerre sorunla karşılaşmadım, sen ayarlarda yanlışlık yapmışsındır hocum.
-----------------------------tamam o problemi geçdim şimdi farklıo birşey çıkdı neti kesiyor firewal :S
-----------------------------Hocu bi kaldır onu revo uninstallerle, yeni sürümünü yükle sonra ayarları sırasıyla;
Ağ Duvarı Davranış Ayarları
-Güvenli Kip
-IPv6 Süzgeci (tamamen şahsi fantezim)
-Güvenli Uygulamalar İçin Kural oluştur
-Uyarı Ayarları çok yüksek olsun ve alttaki bütün kutucuklar işaretli olsun
-Gelişmiş kısmından ARP Önbelleğini koru/Gereksiz ARP Çerçevelerini engelle/Parçalanmış IP veri bloklarını engelle/TCP/IP dışındaki diğer NDIS protokollerinide izle
Savunma Kısmı
-Paranoyak kip
-Güvenli uygulamalar için kural oluştur
-İzleyici ayarları komple tikli olsun
----------
Ben böyle kullanıyorum hiç sorun çıkarmıyor ama aşırı paranoyaklaşıyor haberin olsun :S
-
HoneyBadger bunu yazdı:
-----------------------------Peroksit bunu yazdı:
-----------------------------HoneyBadger bunu yazdı:
-----------------------------Hocu bi kaldır onu revo uninstallerle, yeni sürümünü yükle sonra ayarları sırasıyla;
Ağ Duvarı Davranış Ayarları
-Güvenli Kip
-IPv6 Süzgeci (tamamen şahsi fantezim)
-Güvenli Uygulamalar İçin Kural oluştur
-Uyarı Ayarları çok yüksek olsun ve alttaki bütün kutucuklar işaretli olsun
-Gelişmiş kısmından ARP Önbelleğini koru/Gereksiz ARP Çerçevelerini engelle/Parçalanmış IP veri bloklarını engelle/TCP/IP dışındaki diğer NDIS protokollerinide izle
Savunma Kısmı
-Paranoyak kip
-Güvenli uygulamalar için kural oluştur
-İzleyici ayarları komple tikli olsun
----------
Ben böyle kullanıyorum hiç sorun çıkarmıyor ama aşırı paranoyaklaşıyor haberin olsun :S
-----------------------------tamam bide böyle deniyeyim :D
-
SpoofU bunu yazdı:
-----------------------------Matousec'in yaptığı son test sonuçlarına bir bak, Comodo halâ lider. Eğer avirayla uyuşmazlık olduğunu düşünüyorsan, kurallar kısmından aviranın bütün işlemlerine izin ver. http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php
-----------------------------bu ne abi avira sıcmış :|
bu puanlamaya güvenebilir miyiz?
-
SyspioniC bunu yazdı:
-----------------------------SpoofU bunu yazdı:
-----------------------------Matousec'in yaptığı son test sonuçlarına bir bak, Comodo halâ lider. Eğer avirayla uyuşmazlık olduğunu düşünüyorsan, kurallar kısmından aviranın bütün işlemlerine izin ver. http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php
-----------------------------bu ne abi avira sıcmış :|
bu puanlamaya güvenebilir miyiz?
-----------------------------
sadece firewall açısından yapılan bi test ise doğrudur. avira firewall açısından yetersiz kalıyor oyüzden genelde avira premium + başka firewall kullanılır. kaspersky Heuristic yönüyle okadar üstlere çıkabiliyor. avira ise geniş veritabanıyle ön plana çıkıyor. comodo zaten tartışmasız firewall konusunda kullanıcıya geniş hakimiyet sğalıyor. -
Beleş olarak birkaç ay kullanabileceğimiz antivirüs var mı beyler bayanlar?
-
firewall'da kesinlikle comodo'dan şaşma.