folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Fiziği İyi Olanlar Baksın :)

Fiziği İyi Olanlar Baksın :)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mehmetcan
    mehmetcan's avatar
    Erkek
    O arkadaşina da söyle ordan sana bulaşmasin gelsin buraya kendi :D gösterelim biz ona ayı da dünyayi da

bizde keyfine düşkün sosyal çocuklar olabilirdik ; hayatla erken seviştik herşey üstümüze kaldı
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek
    bu konuyu biz coğrafya dersinde çok tartışmıştık hatta önceki yıllarda dünyadada baya bi tartışılmış tezler falan sunulmuş(coğrafyacı öle dediydi) hatta bu konuyu amerikanın ay'a gerçekten çıkıp çıkmadığını çok sorgulamış çünkü fotoğraflardaki gölgeler ve bayrağın duruş şekli gerçektende çok tartışılcak gibi

ne demek istediğimi bu resimde görebilirsiniz

http://www.acikgazete.com/img/news/2006.08.03_09-51-31abd_mahmut_ay.jpg (googleda başka aya atılan ilk adım resmi bulamadım mahmut şenolla bi alakası yok:))
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ntxsoft
    ntxsoft's avatar
    Erkek
    Bu konu lise 3 fizik konusudur. Öss ye hazırlanan arkadaşların bilmesi gerekirdi. Şöyle düşünün evinizde hiç pencere olmadığı ve L şeklinde bir koridorunuz olduğunu düşünün. Bu koridorun bir tarafında ışık kaynağı var. Bütün koridorda zifiri karanlık olur mu?
    Olmaz. Çünkü ışınlar dalgalanarak hareket ederler. Bu yüzden de koridorun ışık olmayan ucunda zifiri karanlık olmaz. Işığın dalgalanmasından yola çıkarak diğer sonuçlara ulaşabilirsiniz.

enginkirmaci.com | Kişisel web sitesi, uyetakip.com | Ücretsiz Üye Takip Programı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jerry
    jerry's avatar
    Erkek
    walla benim bildigim kadari ile Ay da goge olan yerler zifiri karanliktir, zaten bizim gordugumuz heo ayin ayni tarafidir, ay kendi etrafinda donmez Daha hiiiccc gormedigimiz bir arka tarafi var. Hatta ufolar vs vs ler ordan geliyo deniliyo ben diyenin yalancisiyim.

Ayrica, isi boslukta yayilmaz. Uzay bir bosluk olduguna gore nasi isi dunyaya ulasiyor? Bunun cevabi isinin fotonlarin uzerinde tasinmasi. Bu baglamda siz ay da karanlik bir yere girerseniz soguktan olme olasiliginiz cok yuksek.

Atmosfere gelince, ay da yok. Olmadigindan atmosferin sebep oldugu hicbirsey buna yansima da dahil olmaz...

GOD IS GOD http://www.youtube.com/watch?v=v8LY2VgiikE
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek
    jerry tam benim düşündüğümü düşünüyon :)
    bide bunu bizim arkadaşa anlatabilsek :)

Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ntxsoft
    ntxsoft's avatar
    Erkek
    ısının taşınması siye birşeyi ilk kez duyuyorum. Zaten ışık bir enerji kaynağıdır ve bu yüzden ısı verir. ay da zifiri karanlık istiyorsanız ayın etrafını ışık geçirmez bir örtüyle örtün ki yıldızlardan şurdan burdan ışık sızmasın :)))

enginkirmaci.com | Kişisel web sitesi, uyetakip.com | Ücretsiz Üye Takip Programı
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    delichoban
    delichoban's avatar
    Erkek
    walla başlığa bakınca manken felan arıo herhal dedim:D
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LYCRa
    LYCRa's avatar
    Erkek
    BU KONUNUN BİLİMSEL AÇIKLAMASI.. KENDİ KLAVYEMDEN :)

Bir dakika buna akademik açıdan değişik bir yorum getireyim..

Ayın yapısı, güneş ışınlarını çok iyi bir biçimde yansıtır, atmosferi de olmadığı için ışınlarda dağılma olmaz.

Dünyada atmosfer olmasına karşın ayın güneşten alığ dünyamıza yansıttığı ışınlar sayesinde zifiri olmaz. Ayın ışığının giremediği yerlerde de yine aydan gelen ışınlar atmosfer içinde kırılır ve zifiri bir karanlık oluşmamasını sağlar.

Ayda atmosfer olmadığı için güneş ışınlarının kırılması söz konusu değildir. Ama yine de güneşten gelen ışınlar ayın yuvarlak olması yüzünden tam keskin bir şekilde gölge oluşturmaz. Yani dolunay dönemleri değilde dördün dönemlerine bakarsanız gölgeler keskince bitmez.

Aydaki karanlık zifiridir çünkü atmosfer içindeki gazlar yüzünden güneşten gelen ışınlar kırılmaz.

Ama şu da var ki fizik kurallarına uygun kırılma açısı vardır. Mesela bir krater düşünün bu kraterin arkası güneşten ışığı almıyor olsun. Yine de buradaki ışığın bittiği ve gölgenin başladığı yerde bir geöiş noktası vardır. Direkt bir hard solid çizgiyle ayrılmaz, orada fade efekti görürsünüz :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    benimde anlatmak istedğim , zifiri karanlık diye tanımladığınız şeyin olması çok zor.

karanlıkla zifiri karanlık farklı şeylerdir.

her halükarda gidip bakmak lazım tabi resim olursa ekleyecem

Zimbabwe
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    http://www.visi.com/~dethier/photos/moon-alpine-valley.jpg

http://www.csun.edu/~vceed002/geoscience/astronomy/moon/lunar_images/Lunar_Rover.jpg

sanırım gölge konusunda haklısınız. gölgeler dünyadaki gibi değil , tam gölge olarak oluşuyorlar

yine de zifiri olmadığını söylemek istiyorum çünkü o gölgenin hiç ışık almadığını iddia etmek zor
    dünyadan yansıyan ışınları da düşünürsek zaten zifiri olmadığı kesin.

Zimbabwe
Toplam Hit: 9293 Toplam Mesaj: 69