Fiziği İyi Olanlar Baksın :)
-
Bende kreston la aynı görüşteyim. Aydaki gölgeler çok koyu. Güneşin haricinde diğer yıldızların da ışıkları mutlaka aya ulaşıyordur ama çok uzakta oldukları için çok az etki ediyorlar. Bu yüzden gölgeler neredeyse siyah denilebilecek kadar koyu.
Zaten resimlerdende bunu görebiliyoruz.
http://www.top20astronomy.com/encyclopedia/images/thumb/6/61/Moon.crater.arp.750pix.jpg/275px-Moon.crater.arp.750pix.jpg
Sonuç olarak o arkadaşına sadece resimlere bakmasını söyleyebilirsin. :) -
:D:D:D okuyunca çok güldüm. olum insan bu kadar mı fizikten çakmaz. ayrıca ay yüzeyinin yapısını bilmeden millet sallamış...
Bak şimdi kardeşim dünya aydınlıkken gölgemiz nası oluyosa ayda da öyle olur. NEDEN? çünkü ay yüzeyinde de pürüzler var. bu pürüzler oluşan gölgenin üzerine düşünce yarıgölge olur. aynı dünyadaki gibi. Gelelim geceye: gece de astroid ve yıldızların ışığından dolayı yine tam gölge oluşmaz. demek ki ayda veya dünyada birisi engellemedn tam gölge oluşmaz. Yeter aq beynim döndü gecenin yarısında ... -
---
sniphacker tarafından 23/Oca/13 03:25 tarihinde düzenlenmiştir -
Atmosfer olmadığından dolayı yarı gölge kesinlikle oluşmaz..
Ya aydınlıktır ya tam gölgedir...
Bu olay, nasanın aya indiğinde, yerdeki toprakta yarı gölge oluşmasından dolayı nasanın o fotografları uzayda değil dünya çektiğini gösteren en önemli kanıtların başında gelmektedir...
Bu konuyu özellikle araştırdım ve daha 6 gün önce hürriyette yazıyordu. -
Sniphacker sonuna kadar haklıdır bu konuda :)
Daha konu ilk yazdıldığında cevap verecektim ama login olmaya üşenmiştim :) -
işte rene hocam da benim gibi düşünüyo.. tamam işte bu kadar yaw :)
-
beyler söle bi örnek verem siz lambanın ısıgını acıp lambayla aranıza bi defter koydugunuzda defter ısıgı yansıtacaktır ve defter normal sartlardan daha parlak gözükecektir bunu aya uygularsak ayın yüzeyindeki fekat günesi görmeyen bi kaya parcasına da cevresindeki dier kayalardan azda olsa bi miktar ısık yansıyacaktır (nede olsa ısık alan kayaların yüzeyi pürüzlü)yoq siz ay tası ısıgı yansıtmaz diorsanız o zaman ay bize günes ısıgını nasıl yansıtıyor???
-
yaw ayda atmosfer olmadıı için yansıma yok diye biliyorum..
ama son söylediin bu bildiğimi çürütüyo sanırım :)
Toplam Hit: 9290 Toplam Mesaj: 69