Fizikçilerin Dünyası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek

Bu arkadaşı dolaylı yoldan bende tanıyorum sanırım baracuda :)

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

Amma düşünmüş yahu bas düğmeye ısınsın su :D

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EdepsizPenguen
    EdepsizPenguen's avatar
    Erkek

hoca valla bende fizik müh. okuyorum ama o olay ancak 3-5 fizikçi bir araya geldinde olr yani evdeyken sıyın ısısını düşünmeye başalasaydım bakırköyden tez koro eşliğinde ekip gelirdi akıllının delisi die . :D

Yüksek Fizik Mühendisi - Optik Sistem Mühendisi
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hna
    Hna's avatar
    Erkek

o değilde hepiniz bir kişiye aşağılayıcı  birşeyler söyleyebilmek için ne kadarda götünüzü yırtıyorsunuz

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    Baracuda
    Baracuda's avatar
    Erkek
    CnkGn bunu yazdı

Bu arkadaşı dolaylı yoldan bende tanıyorum sanırım baracuda :)

büyük ihtimalle tanıyosun

Hna bunu yazdı

o değilde hepiniz bir kişiye aşağılayıcı  birşeyler söyleyebilmek için ne kadarda götünüzü yırtıyorsunuz

Boşver kanka 20sinde ordayım

Baracuda tarafından 29/Ara/12 15:29 tarihinde düzenlenmiştir

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CanisMajoris
    CanisMajoris's avatar
    Erkek
    Baracuda bunu yazdı

bir arkadaşımın facebook durum güncellemesi kendisi fizik mühendisliği okumaktadır aynı hocadan mezun olduk lisede. HNA da ondan oda fizikçi bizim gibi

Şu anda yanımda kettle var ve su ısıtıyorumda. Düşünüyorumda suyun normal şartlar altında ısıya göre özısısı değiştiğini düşünürsek , ve kütlesinin de bir kısmının nonlinear olarak buharlaştıgını düşünürsek , bu suyu ortalama 80 dereceye getirmek için ne kadar ısı vermemiz gerektiğini tam olarak asla hesaplayamayız. Cok ilginç lan.

işte bizim dünyamız böyle bazı insanalr için basit gelen şeyler bizim için çok komplike ve imkansızlığın sınırlarında olabiliyor.Etraftaki herşeyi fizik gözüyle görüyoruz herşeyin temeline inmeye çalışıyoruz. Bazen diyorumki acaba başka bi bölüm okusaydım herşey dahamı kolay olurdu.

İyi de, suyun özgül ısısı, ısıya bağlı değişmediğini ve buharlaşmanın olmadığını da düşünürsen, yine de tam olarak suyu 80 C derece yapman için vermen gereken ısıyı hesaplayamazsın ki. Fizik mühendisliği okuyormuşsun. Ölçüm yapmayı öğretmediler mi? Eğer bakış açın bu değil de, yalnızca ideal kabuller üzerine matematiksel bir hesaplama ise, buharlaşma saçma sapan oluştuduğu takdirde tabii ki hesaplaman zorlaşır. Ortaya çıkan her nonlineerlik, durumu zorlaştırır. Şimdi bir de "Asla" demene çok takıldım ben. Logaritmayı ilk bulan insanlar da "Logaritmik fonksiyon içerisinde negatif sayıları asla bulamayız." diyorlardı. Euler başkan her şeyi alt üst etti. Şimdiki bazı insanlar, 3 kütleli kütle çekimi hareketinde yörüngenin ve periyodun da tam olarak hesaplanamayacağını söylüyor. Tabii ideal olarak düşünürsek, bu "imkansız" olduğu için değil, matematik yetmediği içindir. Su olayına dönecek olursak, olayı kuantuma bağlayabilirsin. O zaman da zaten hiç bir şeyi tam olarak hesaplayamıyoruz. Dolayısıyla "suyun ısısını" hesaplayamamanın da ilginç bir yanı kalmıyor. Eğer fizik mühendisliği okuyorsanız, her şeyi iyi öğrenin ve üzerinde iyi düşünün derim. :) Verebileceğim tek tavsiye budur. :)

Bazı erkekler kadınları anlamaya çalışır. Bazıları ise kendilerini daha basit konulara adarlar, örneğin İzafiyet Teorisine.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coldone21
    coldone21's avatar
    Erkek
    Baracuda bunu yazdı
    overbite bunu yazdı
    RockZs bunu yazdı

gerçekten böyle düşünen var mı acaba, bana böyle düşünmeleri çok yapmacık geliyor.

arada böyle düşünürler feysbuka yazmak için, mesela ben şuan 37 liralık gss primini her ay nası ödeyecem diye düşünüyom

hocam inab öyle yapmacık feysbuka yapmak için değil en azından bunu yazan adamı tanıyorum tanıdıgım günden beri fizkle iç içeyiz millet sahilde içerken karı kız muhabbeti ypaarken biz atomlardan karşıda patlayan havai fişeklerin ypaısından yıldızlardan vs etrafta ne varsa fizikle alakasından söz ederdik sabaha kadar.

yada kim evde arkadaşlarıyla toplanıp sabaha kadar hawkings belgeselleri izler

Hayatı fizik olmuş bir insanın bu tür düşünceleri sosyal paylaşım sitelerine yazması gayet normal bence. Nasıl ki bir insan o gün düşündüğü bir şeyi yazıyorsa adam sürekli bunları düşünüyor. Tabi ki onun kafasında olmayan başka biri sadece eleştiricektir. Sahilde sabaha kadar fizik muhabbeti yapma fikri de bana çok tanıdık geliyor, eğer bu işi severek yapıyorsan hayatının en güzel gecesini o gün geçirirsin. Saygılar.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LuCiFeR
    LuCiFeR's avatar
    Erkek

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

fizikciler lise boyunca "lan bir universiteye gideyim karinin kizin dibine vurucam" dusuncesiyle sinava girer ve fizik bolumune gidince bu dusuncelerinin tamamen bir hayal urunu olacagini anlarlar. daha sonra sap sap nereye kadar diye dusunurken artik bildikleri tek seyi boyle susleyip pusleyip anlatmaya baslarlar ki baskalari bir bok soylediklerini zanneder.

fizikciler size sesleniyorum kizlar byle seylerden hoslanmazlar. daglarin olusumunu canlilarin olusumunu anlatabilsen bir ihtimalin vardi ama gelipte kainatin olusumu hakkinda konusmaya calisirsan kimse seni siklemez ayrica hic biriniz sheldon cooper degilsiniz fazla big bang izlemeyin o tur fizik egitimi sadece yurt disinda verilir.

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    Esconda bunu yazdı

O sizin dünyanız değil, sen burda hava atıyorsun

işin ilginç tarafı :Tanımlamayı yaparken font rengi , açık ton rengini almış.Tahribatta bu ncak bir yerden copy paste yaparken ortaya çıkar ve yeniden yazmaya başlamadığın sürece bu font aynı açık gri ton renginde devam eder.

Diyeceğim şu ki, bir yerden alıntı alıp, font rengine dikkat etmeden yazmaya devam etmişsin.Bu demek oluyor ki, suyun özısısı değiştiğinden dolayı 80 dereceye kadar getirilmesi gereken ısının hesaplanamayacağı tanımlamasını, bir yerden copy paste yapmışsın.

Bu da senin fizikçi değil, araklayıcı olduğunu gösterir, ama suçlamak istemem ;)

dedektifcilik oynamaya baslamadan once adamin yazdigi yaziyi okusaydin anlardin zaten ne dedigini.

`bir arkadaşımın facebook durum güncellemesi kendisi fizik mühendisliği okumaktadır aynı hocadan mezun olduk lisede. HNA da ondan oda fizikçi bizim gibi`

Konuya gelince bence o kafada biriysen ( ki ben oyle olmadiginizi sadece zekiyiz havasi atmaya calistiginizi dusunuyorum ) ilerde bir bulus yaparsin yada en azindan cok taninmis bir fizikci olursun.

Toplam Hit: 7299 Toplam Mesaj: 61