Fizzik Gibi Soru Bence
-
yer çekimi olduğu sürece sonsuz olamaz :)
illa durur ama sona yakında da durabilir o ayrı bi olay
-
a1/1-r
11. sınıf seriler konuasu
cevap 20 cm e yaklaşır
hiç durmaz soru yanlış sorulmuş
ama yaklaşık kaç cm yol alır ılsaydı 20 cm olcaktı
-
Basketbol topunu 10m den atarsan 5m yüksekliğe çıkmaz anca 3m.
-
Hala yerçekimi diyenler var, adam bu olayın nerde olduğunu (dünya uzay, cennet) söylemiş mi, basitçe her seferinde öncekinin yarısı demiş, sen bu varsayımı hiçe sayıp, yerçekiminden dolayı her seferinde yarısına kadar yükselemez eninde sonunda durur diyorsun, saçmalık.
Sorunun asıl hali, topun yatayda aldığı yol nedir olmalı, ben böyle tahmin ediyorum çünkü lisede bu tür sorular çok vardı. Eğer soru buysa çözümü şu seri toplamın sonucunun iki katıdır.

Yani sonuç 20 dir.
Eğer soru senin sorduğun gibi kaç kez seker sorusuysa kuşkusuz cevabı sonsuzdur.
-
normalde duran bir basket topu da fiziksel olarak düşündüğümüzde aslında yerinde durmuyodur zaten. ama makro boyutta duruyo gibi gözükür bizim için önemli olan da budur. dolayısıyla baskettopunun yaptığı salınım 0a yakın bi değere ulaştığı zaman top durmuş sayılır.
-
Kreston bunu yazdı:
-----------------------------
normalde duran bir basket topu da fiziksel olarak düşündüğümüzde aslında yerinde durmuyodur zaten. ama makro boyutta duruyo gibi gözükür bizim için önemli olan da budur. dolayısıyla baskettopunun yaptığı salınım 0a yakın bi değere ulaştığı zaman top durmuş sayılır.
-----------------------------işte mesele bu, 0'a yakınlığı neye göre ölçeceğiz. 0 ile 1000000000000000000000000 arasında da sonsuz sayı vardır, 0 ile 0.0000000000000000001 arasında da.
-
arkadaşlar soruyu olduğu gibi alıntı yaptım kesme çıkarma yok .....
-
soruyu galiba çözdüm;
şöyle düşündüm bir basketbol topunun yarıçapı 15 cm olur dedim (yanlış olabilir bilmiyorum) yani bu topun merkezi daima yerden 15 cm yüksektedir o zaman opun zıplaması 15 cm yi yani 0,15 m nin altında kalırsa top durur.
o zaman şu çıkar
1.zıplama.............10m
2.zıplama.............5m
3.zıplama.............2.5m
4.zıplama.............1,25m
5.zıplama.............0,625m
6.zıplama.............0,3125m
7.zıplama.............0,15625m
8.zıplama.............0,078125m
...
...
...
buna bakarsak 8.zıplama 0,078125m bu kadardır bu zıplama topun merkezinin 0,078125m yerden hareket etmesi demektir zaten topun merkezi yerden 0,15 m yukardaydı o zaman bu hareket gerçekleşemez
SONUÇ:7 zıplama ama 10m yi ilk zıplama kabul edersek (etmessek 6)
HATALIYSAM 2260'a HATALI yaz gönder HATASIZ KUL OLMAZ MELODİSİ CEBİNE GELSİN(not denemeyin)
-
hemfikiriz ama cevap olmayınca :)
-
edit.
soru paradoksmuş.
atladık.