folder Tahribat.com Forumları
linefolder Grafik - Animasyon - Flash - 3D Modelleme
linefolder Flash Konusunda Yardım İsteyen Varsa Buyursun Gelsin...

Flash Konusunda Yardım İsteyen Varsa Buyursun Gelsin...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibosoft
    ibosoft's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    riplemek sorun değil

dizi dizi incisin danalıkta birincisin
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

Hoca bana şu haber portallarında tab menu varya işte o lazım.Üstüne gelince haber resmi ve haber görünecek. Flsah versiyonu, ntv deki gibi.

flash + xml ile yapılıyor. Varsa sevinirim.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

BuZuL bunu yazdı:
    -----------------------------
    hocam flash ile asp yi etkileşimli kullanmak istiyorum nereden başlamalıyım ?
    -----------------------------

Abi şu paralı ödevsitesi şeysi verilmişti geçen gün,o sitede vardı o konu,aspdeki post metodu,flashtaki geturl fln birleştirip bişiler yapıyodun,döküman bul oku :D 

:)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

1. si template istemein :) piyasada bi sürü çalıntı template var. ama koleksiyoncular, piyasada olmayanları dağıtmazlar, sadece kendi aralarında paylaşırlar. (ben koleksiyoncu deilim yanlıs anlasılmasın :D ) 2.si müşteriye yapıosanız, gidin  benim gibi orjinalini satın alın..

2. si araba yarışı felan actionscript olayına girer. benim yardımdan kastım yeni başlayanlar için.

3.sü önce flash ı öğrenin, sonra as ye geçersiniz, emeklemeden koşmayın :D

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

Swat arkadaşım, 2. sorun maskeleme olayı evet. basit bi işlem.

ama tam olarak ne istiosun ? üzerine gelince oluşan efekt mi ? yoksa üzerindeki saydamlık olayı mı ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SWAT
    SWAT's avatar
    Erkek

yok hocam ustune gelince efekt olusturabiliyorum saydamlıkta kolay...verdigim template deki galeride resimlerin geciş efeklerini istiyom onu nasıl yapcaz??

2.sorum yazılardaki hız efektiydi onun  nasıl yapıldıgını biliyonmu hoca??

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

resimdeki efekte yüksek ihtimalle as var. onu pas geçiorm. yazıda da aynı olay var. ama onu as kullanmadan yapmayı anlatıcam ben sana. eğer anlamadım dersen fla hazırlar yollarım.

önce yazıyı yaz. sonra bi kopyasını al. yeni bi katman oluştur. ---örneğin ben değişik bi hız efektini anlatıcam. bunu daha kolay anlarsın ;) bunu anladıktan sonra gösterdiğini de daha kolay yaparsın.--- oluşturduğun katmanda yazıyı yerleştir. movie clip sembolüne çevir. çift tıkla. movie clip düzenleme kısmındasın. şimdi, 3. frame ye gel. f6 ya bas arada motion tween oluştur. 3. frame e gel. (işte senin sorduun asıl nokta :D ) yazıya tıkla. filters kısmında "+" ya tıkla. blur a tıkla. yazı bulanıklaşır.şimdi tekrar ana sahneye dön movie clip i ve katmanı sil. (kütüphane de var :D) ilk yazdıın yazıyı buton yap. over olayına az önce yaptıın movie clip nesnesini yerleştir. test et :) olay tamam.

acele yazmak için bu kadar karışık yazdım, kusura bakma :) takıldıın nokta olursa yaz, ben yardımcı olmaya çalışırım ! :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

@ontedi

xml ile tümleşik deil sadece flash olarak yardımcı olabilirim. xml programlamaya giriyo :)

flashta butonları tasarlarsın. butonun over olayına haberleri vs. eklersin. üzerine gelince görünür. basit bişey.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SWAT
    SWAT's avatar
    Erkek
    oohoo f1kr3t caktım davayı :D uzun uzun anlatmıssın saol  filters  den yapılıcak deseydin bulurdum ben tekrar teşekkür ederim...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LuCiFeR
    LuCiFeR's avatar
    Erkek

SWiSHmax programıyla yazıya yada resme nasıl lınk verıcem ?

birde programda attıgım resımler sıyah beyaz cıkıyor... 

yazıya verdıgım efekt on ızlemede normalmıs gıbı gorunsede kaydeetıgımde sayfadan taşıyor

ve bazı yazılar ters donuyor on ızlemede normal gozukuyor... bunları nasıl cozebılırım ? 

Toplam Hit: 4703 Toplam Mesaj: 40